Τετάρτη 23 Μαρτίου 2022

Η απόφαση του Δημοτικού συμβουλίου για απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ ,της πρότασης Τριάντη

  Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α Από το πρακτικό της αρίθμ. 2/ 2-2-2022 τακτικής ΔΙΑ ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗΣ συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου 

Θ Ε Μ Α : Απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ του Δήμου Μαντουδίου-Λίμνης- Αγίας Άννας για το έτος 2022 

Αριθμός Απόφασης Νο 8 /2022 Στο Δήμο Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας και στην αίθουσα του κτιρίου Μελά στη κοινότητα Λίμνης, σήμερα την 2α του μηνός Φεβρουαρίου του έτους 2022 ,ημέρα Τετάρτη και ώρα 17.00 συνήλθε σε τακτική συνεδρίαση δια τηλεδιάσκεψης ,σε εφαρμογή της εγκυκλίου 643/ 69472/24-902021 Υπουργείου Εσωτερικών, το δημοτικό συμβούλιο ύστερα από την αρίθμ. πρωτ. 612/27-1-2022 έγγραφη πρόσκληση της Προέδρου ,που επιδόθηκε σε κάθε έναν από τους δημοτικούς συμβούλους, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 74 του ν.4555/2018. Διαπιστώθηκε ότι υπάρχει νόμιμη απαρτία δεδομένου ότι με σύνολο είκοσι επτά (27) μέλη βρέθηκαν παρόντα είκοσι τρία (23) και ονομαστικά οι: 

ΠΑΡΟΝΤΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ Ανδρέου Αγγελική Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Φλώκος Γεώργιος Αντιπρόεδρος « « Λιάσκος Αργύρης Γραμματέας « « Αρβανίτης Παναγιώτης Γιαννιός Κωνσταντίνος Κουτσουράς Σταύρος Κωνσταντινάκης Άγγελος Σταμούλος Γεώργιος Σκοπελίτης Δημήτριος Χασιώτη Πολυξένη Στεργίου Ιωάννης Στέφου Κυριακή Κωνσταντίνου Ζήσιμος Μουργιάς Ιωάννης Χατζής Ανδρέας Κανελλόπουλος Ιωάννης Καντζούρας Ιωάννης Στάμου Βασίλειος Καλομοίρης Μιχαήλ Τριάντης Γεώργιος Λεοντής Δήμος Λιαγκάκης Ευστάθιος Καρατζούδης Παναγιώτης 

ΑΠΟΝΤΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ Μπέικας Νικόλαος Ψαρρού Ελπίδα Παληός Ευστράτιος Γαρυφάλλου Παρασκευάς

Στη συνεδρίαση παραβρέθηκε ,χωρίς δικαίωμα ψήφου, ο Δήμαρχος Δήμου Μαντουδίου -Λίμνης-Αγίας Άννας κ. Τσαπουρνιώτης Γεώργιος.

 Τα πρακτικά τηρήθηκαν από τον γραμματέα-πρακτικογράφο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Στεργίου Γεώργιο. 

Πριν από την έναρξη συζήτησης των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης κ. «Δημοτική Ενωτική Πρωτοβουλία» κ. Τριάντης Γεώργιος ,ζήτησε να συζητηθεί το θέμα: 

Απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ του Δήμου Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας για το έτος 2022 Το δημοτικό συμβούλιο ύστερα από διαλογική συζήτηση κι αφού έλαβε υπόψη του : 

1. Την πρόταση του κ. Τριάντη Γεωργίου για την συζήτηση του θέματος 

2. Τις διατάξεις του άρθρου 74 παρ.7 του ν. 4555/2018 Αποφαίνεται ΟΜΟΦΩΝΑ Χαρακτηρίζει το θέμα : Απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ του Δήμου Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας για το έτος 2022 ως κατεπείγον και συζητητέο κατά την παρούσα συνεδρίαση του. 

Ο κ. Τριάντης Γεώργιος εισηγούμενος το θέμα είπε:

 ΕΙΣΗΓΗΣΗ: Επειδή με αποφάσεις του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας ο Δήμος Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας έχει κηρυχθεί σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης

α) Απόφαση αρίθμ. πρωτ. 472/3-2-2022 για την Δημοτική Ενότητα Ελυμνίων

 β) Απόφαση 802/3-2-2022 για τις Δημοτικές Ενότητας Νηλέως και Κηρέως ,θεωρώ ότι θα πρέπει από την πλευρά της δημοτικής αρχής να προχωρήσουμε στην διατύπωση αιτήματος για την απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ για το έτος 2022, για να αντιμετωπιστεί η οικονομική δυσπραγία που έχει προκύψει Το δημοτικό συμβούλιο ύστερα από διαλογική συζήτηση κι ανταλλαγή απόψεων κι αφού έλαβε υπόψη του τα ανωτέρω και τις απόψεις και τοποθετήσεις των δημοτικών συμβούλων που αναλυτικά είναι καταγεγραμμένες στα απομαγνητοφωνημένα πρακτικά της συνεδρίασης

 ΟΜΟΦΩΝΑ Α π ο φ α σ ί ζ ε ι 

Εγκρίνει να ζητηθεί η απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ για το έτος 2022 του Δήμου Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας προκειμένου να αντιμετωπιστεί εν μέρει η οικονομική δυσπραγία που έχει προκύψει στην περιοχή από τις δασικές πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν την 3-8-2021 με όλες τις ολέθριες συνέπειες.. 

Συντάχθηκε το παρόν πρακτικό και υπογράφεται ως κατωτέρω: 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια οσο το δυνατόν φιλτράρονται ως προς το ύφος και το ήθος τους.
Kάθε υβριστικό ,προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται .
Εγκρίνονται μόνο τα μηνύματα στα οποία εκφράζονται υγιείς απόψεις.
Ο κάθε σχολιαστής υπογράφει ηλεκτρονικά το σχόλιο του και είναι υπεύθυνος έναντι των νόμων.
Το ΜΑΝΤΟΥΔΙ NEWS δεν ενστερνίζεται και δεν φέρει καμία ευθύνη για όσα γράφουν οι αναγνώστες στα σχόλια τους.