Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2023

Το ΚΚΕ στο πλευρό των ρετσινάδων και δασεργατών της Βόρειας Εύβοιας

 

Την αλληλεγγύη και τη στήριξή του ΚΚΕ στον αγώνα των ρετσινάδων και δασεργατών της πυρόπληκτης Βόρειας Εύβοιας εξέφρασε ο Γιώργος Μαρίνος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής Εύβοιας, ο οποίος παραβρέθηκε χθες στην κινητοποίηση στο Υπουργείο Περιβάλλοντος.

Σε δήλωσή του ο Γ. Μαρίνος τονίζει:

«Το ΚΚΕ χαιρετίζει την κινητοποίηση των ρετσινάδων και δασεργατών της πυρόπληκτης Βόρειας Εύβοιας, στην Αθήνα, στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Στηρίζει αποφασιστικά τον αγώνα τους για να παραμείνουν στον τόπο τους και συμπαρατάσσεται με τα δίκαια αιτήματά τους.

Τώρα χωρίς άλλες καθυστερήσεις να ξεκινήσει ο β' κύκλος των προσλήψεων στο πρόγραμμα αποκατάστασης του δάσους, χωρίς όρους, προϋποθέσεις και αποκλεισμούς και να εξασφαλιστεί το δικαίωμα στην πλήρη εργασία για όλους. Τώρα, χωρίς άλλη καθυστέρηση, να ισχύσουν και για τους ρετσινάδες τα δασεργατικά ένσημα α' κλάσης βαρέα και ανθυγιεινά, όπως αρμόζει για μια δουλειά με τέτοιες επικίνδυνες συνθήκες. Να παρθούν επειγόντως μέτρα για την προστασία και ασφάλεια της ζωής τους και να τους δοθεί ο κατάλληλος εξοπλισμός για την εργασία τους.

Η σημασία αυτού του αγώνα είναι μεγάλη. Αποτελεί απάντηση στην αντιλαϊκή πολιτική που έχει προκαλέσει και οξύνει παραπέρα τα προβλήματα των ρετσινάδων, των δασεργατών και του λαού της Βόρειας Εύβοιας».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια οσο το δυνατόν φιλτράρονται ως προς το ύφος και το ήθος τους.
Kάθε υβριστικό ,προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται .
Εγκρίνονται μόνο τα μηνύματα στα οποία εκφράζονται υγιείς απόψεις.
Ο κάθε σχολιαστής υπογράφει ηλεκτρονικά το σχόλιο του και είναι υπεύθυνος έναντι των νόμων.
Το ΜΑΝΤΟΥΔΙ NEWS δεν ενστερνίζεται και δεν φέρει καμία ευθύνη για όσα γράφουν οι αναγνώστες στα σχόλια τους.