Τετάρτη 24 Μαΐου 2023

Γιάννης Καρατζούδης : Mια κατάθεση ψυχής !

Καλημέρα σας , με μια κατάθεση ψυχής.
Β. Εύβοια παραμελημένη και κατεστραμμένη από τα κέντρα εξουσίας ακόμα , πριν τις φωτιές, πριν τον κορονοιό, πριν τα μνημόνια. Βαλτέ τώρα στον νου σας τι έπαθε μετά τις φωτιές.


Μετά τις φωτιές στον τόπο μας ,μετά την οικολογική και οικονομική καταστροφή πέρασα σχεδόν από όλα τα χωριά μονός η με φίλους η με συντρόφους. Με συζητήσεις που έκανα με όλους αυτούς τους ανθρώπους, κατέγραψα αρκετά στοιχειά , στοιχειά που ένας πολίτης που κάνει μια βόλτα στο καμένο δάσος βλέπει μόνο τον πόνο της φύσης και αυτό είναι λογικό. Αυτή η αίσθηση του καμένου είναι ένα ψυχικό σοκ για τον κάθε άνθρωπο.


Πίσω όμως από το Καψάλη υπάρχουν ψυχές ανθρώπων, που ξαφνικά βρέθηκαν σε μια παραλογή κατάσταση.
Πρώτον ,ενώ γενεές ξυπνούσαν και ήξεραν τι θα δουν μόλις ανοίξουν την πόρτα τους, Πράσινο ,δέντρα, φωνές από ζωάκια. Αυτό χάθηκε, όλα ένα μαύρο , όσοι δεν το έζησαν δεν μπορούν να καταλάβουν αυτήν την εικόνα.
Αυτό το μαύρο πέρασε μέσα μας, από τα μάτια μας , από την μύτη μας ,με τις εισπνοές μας, από τον στόμα μας ,από το δέρμα μας.
Αυτό το μαύρο πέρασε στην σκέψη τους, γιατί σύντομα κατάλαβαν ότι έχασαν αυτό που τους έδινε ζωή, τόσο ψυχική όσο και οικονομική, χάσαμε το δάσος , εκεί που αγαπήσαμε ερωτευτήκαμε , εκεί που κάναμε όνειρα μας.
Θα σας φέρω ένα στοιχείο, το δάσος σε κάθε οικογένεια τους παρείχε ένα εισόδημα από 10 000 ως 12 000 ευρώ. Πως ; Μα από το ξύλο , από τα χόρτα , από τα μανιτάρια ,από την βοσκή με δύο τρία μανάρια, από την κυψέλη κλπ. Όλα αυτά χάθηκαν .
Βεβαία θα μου Πείτε ότι ο κόσμος ήρθε αρωγός προς τους ανθρώπους αυτούς. Τους έστειλε ρούχα, τρόφιμα . Και τους ευχαριστούμε 


Ήρθαν όμως και οι χορηγοί με διαφορά καλούδια. Που ήταν ευχάριστα και καλά έκαναν και δεν τα αρνήθηκαν , ξέρουν και ξέρουμε ότι είναι ένα αλισβερίσι ξέρουν, ότι τους δίνουν για να τους πάρουν αύριο γη και ουρανό ,το ξέρουν το ξέρουμε φίλοι μου συμπολίτες , νομίζουν ότι μας κοροϊδεύουν. Θα δούμε πίσω έχει η αχλάδα την ουρά.
Ήρθαν όμως και η πολιτική εξουσία , που είχε ανάγκη να αντιστρέψει το κλίμα ( δηλαδή από Μητς@@@@@@@@@@@ σε, Να τον κάνουν Μητσοτάκη θεόσταλτε . Τι έκαναν έδωσαν προγράμματα στους δήμους , δίμηνα τρίμηνα, έδωσαν όσο πιο γρήγορα μπορούσαν στους ρετσινάτες που ήταν η αιχμή του δόρατος εργασία, ήρθαν κάποιες εργολαβικές εταιρείες και απασχόλησαν κυκλικά κάποιον κόσμο.
Βέβαια ήρθαν και τα κατεπείγον έργα με απευθείας ανάθεση χωρίς δημοπρασία, με 1% έκπτωση , αυτό γυάλισε τους Δημάρχους , ποιος νοιάζεται από που βγαίνουν τα χρήματα και που και πως πάνε.


Αυτό άρεσε στους Δημάρχους και έγιναν βοηθοί και συμπαραστάτες των υπουργών του Μητσοτάκη, Μεγαλεία μπαινόβγαιναν στα υπουργεία , έβγαιναν φώτο μαζί τους,. Βεβαία όλα αυτά έχουν ανταλλάγματα ψυχικά ,το πολίτικο ρουσφέτι σου κλέβει την ψυχή, σου δίνει χρήμα από τους φόρους και σου παίρνει την υπόσχεση της ψήφου , συνειδητά η ασυνείδητα.
Δεν μπορεί να πέρασε ο υπουργός από το χωριό να πει καφέ στο καφενείο της πλατείας με τον Δήμαρχο και τον πρόεδρο. Να παίρνουν το παιδί η τον πατέρα για δουλεία για 3- η 6 μήνες στην δουλειά και με ένσημο . Και μετά να μην τον ψηφίσεις , είναι θέμα τιμής είναι ανήθικο για εμάς τους απλούς ανθρώπους.


Για να καταλάβετε τι λέω , ο πρόεδρος των δασεργατών ο Βαγγέλης (ντόπιος) που ήταν και υποψήφιος βουλευτής, δεν εκλέχτηκε και ας ήταν αυτός που πήρε όλη την υπόθεση για τα δικαιώματα τους στην πλάτη του ,και ας ήταν αυτός που έλεγε ο Μένος , ότι θέλει ο Βαγγέλης μου. Είναι θέμα τιμής ήρθε ξένος άνθρωπος, υπουργός μας έταξε πολλά μας έδωσε λίγα , αλλά ήρθε μας είδε και ότι μπορούσε μας έδωσε . Μας έδωσε επιδόματα. Ας είναι ασπιρίνες άλλα μας έδωσε. Ας μην έκαναν κάτι σημαντικό, άλλα έκαναν κάτι. Έτσι βουβά μας τα έδωσε , έτσι βουβά μας πήραν την ψυχή , έτσι βουβά μας πήραν το καλύτερο όπλο άμυνας την ψήφο μας.
Γιατί τα γράφω όμως όλα αυτά τι νόημα έχουν.


Απλά επειδή διαβάζω και ακούω ότι στην Β. Εύβοια την κάψανε και αυτοί ψήφισαν Μητσοτάκη.
Μα αυτή ξέρουν τον μηχανισμό , αυτοί ξέρουν την ψυχολογία μας , αυτοί ξέρουν πως να αρπάζουν την εργασία μας, τον κόπο μας ,τον ιδρώτα μας, την ψυχή μας, την ψήφο μας . Φίλοι σύντροφοι συναγωνιστές μου. Όπου υπάρχει καταστροφή και φτώχεια υπάρχουν και Κοράκια .
Όπου υπάρχει δυστυχία υπάρχουν εργολάβοι χορηγοί. Που σε χτύπων στην πλάτη φιλικά για να σου πάρουν στο τέλος και το χρυσό δόντι.
Όχι δεν φταίει ο κόσμος της Β. Εύβοιας που ψήφισε τους βασανιστές του, φταίει όλη η δομή της κοινωνίας μας . Φταίμε και εμείς που δεν βρεθήκαμε κοντά του η τόσο κοντά του στα καθημερινά προβλήματα του.


Καταναλωθήκαμε σε συλλογικές αλληλεγγύες μορφές που τις περισσότερες φορές τις αφήναμε στην διαχείριση των δημάρχων η των προέδρων , που τελικά έδειξαν ότι δεν την έκαναν σωστά, η την διαχειρίστηκαν με τρόπο ρουσφετιού και ανταποδοτικό ψηφοθηρικό τρόπο.


Ας δούμε την αλήθεια και ας καταλάβουμε ήρθαμε τους μιλήσαμε μας αγάπησαν , αλλά δεν τους δώσαμε την ελπίδα για αύριο. Δεν τους είπαμε εδώ είμαστε πάμε να πάρουμε την κυβέρνηση για να έχουμε μέλλον πάμε να τα αλλάξουμε όλα. Τους είπαμε πάμε να πάρουμε την κυβέρνηση με αυτούς που πριν μερικά χρόνια τους έριξαν στην φτώχεια , με αυτούς που πριν μερικά χρόνια τους έπαιξαν στο χρηματιστήριο , με αυτούς που πριν μερικά χρόνια τους έβαλαν σε συγκυβέρνηση με τον Σαμαρά. Με αυτούς που εμείς εδώ στην Β. Εύβοια τους δίναμε 40 % και όταν καταλάβαμε τι κάνανε τους στείλαμε στα σπίτια τους. Φίλοι Σύντροφοι αυτοί οι άνθρωποι μας αγάπησαν μας έδωσαν και θα μας δώσουν την δύναμη να παλέψουμε συλλογικά ομαδικά ενωτικά. Άλλα μας θέλουν ηγέτες με δυναμική παρουσία παντού, στην δουλειά, στο συνδικάτο, στην τοπική αυτοδιοίκηση, στο γήπεδο . Δηλαδή στην καθημερινότητα τους και στην Κυβέρνηση.


Φίλοι συμπολίτες συναγωνιστές σύντροφοι. 

Την υποχρεώσει την βγάλαμε απέναντι σε κάθε πολίτικο ρουσφετολόγο. Πάμε να τους βάλουμε τώρα φρένο πριν μας πάρουν και το χρυσό δόντι. Δηλαδή πάμε να τους κόψουμε την φορά πριν βάλουν χέρι στο Σύνταγμα. Πριν ιδιωτικοποιήσουν τα πάντα. Την Νοσοκομεία , την παιδεία , το νερό , τις παραλίες τον αέρα με τις ανεμογεννήτριες την θάλασσα . Πάμε να πούμε στοπ στην λαίλαπα που μας έρχεται , άλλη φωτιά δεν θα αντέξουμε.


Καλώ όλους τους φίλους, τους μικρό επιχειρηματίες τους καταστηματάρχες ,τους ξενοδόχους που είμαστε χρεωμένοι , καλώ όλους τους φίλους αγρότες εργάτες που δουλεύουν και δεν μπορούν ποτέ να βγουν στην σύνταξη, γιατί τα ένσημα είναι λίγα. Καλώ όλους αυτούς που έχασαν τις περιουσίες τους , και δεν πήραν τις πραγματικές αποζημιώσεις η δεν πήραν καθόλου ,( είτε από αγροτικές επιχειρήσεις ,είτε από τουριστικές επιχειρήσεις, είτε από κατοικίες, είτε αυτούς που έχουν δάνειο κόκκινο κατοικίας). Τους καλώ να μην δώσουν πια χαλαρή ψήφο , να τιμωρήσουν τους φταίχτες και ψεύτες. Καλώ όλους αυτούς που δεν πήγαν να ψηφίσουν να πάνε, η αποχή δεν είναι διαμαρτυρία είναι ψήφος υπέρ του Μητσοτάκη. Εμείς θα βρεθούμε πάλι στους καθημερινούς αγώνες . Να βάλουμε φρένο στις υπερεξουσίες με την ψήφο μας. Μπορούμε και ξέρουμε. 


Το συν 10 % που ψήφισε στον Μητσοτάκη ήταν ψήφος ανάγκης ήταν ψήφος ανταλλαγής . Η αποχή που έκαναν οι συμπατριώτες μου ήταν η κακή επιλογή ψήφου διαμαρτυρίας, ήταν αυτό που πέρασε βαθιά στην κοινωνία μας ( όλοι ίδιοι είστε ).
Προσωπικά εγώ σας Ζητάω ένα συγνώμη, για την λάθος μετάφραση της ανάγκη σας και της διαμαρτυρία σας.
Πάμε να αλλάξουμε τον κόσμο πριν αλλάξουν αυτοί το Σύνταγμα , πριν είναι αργά για όλους μας. Ούτε ψήφο στον Μητσοτάκη. Η Β. Εύβοια είναι Δημοκρατική είναι Αριστερή και αυτό θα καταγραφεί στις 25 Ιουνίου.

Με εκτίμηση,

Καρατζούδης Ιωάννης 



 

2 σχόλια:

  1. Αν είχες επισκεφθεί πριν μερικά χρόνια Ρωσία,Ρουμανία,Βουλγαρία,
    Πολωνία,Αν.Γερμανία,Κούβα και Β Κορεα τώρα δεν θα έγραφες αυτές τι αρλούμπες.Ο κόσμος έχει ξυπνήσει και δε περιμένει εσάς του σωτήρες να του υποδείξετε ποιον θα ψηφίσει.
    Εσύ κάτσε στο 6 τις εκατό,δεν έχεις το δικαίωμα να μιλας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτός που για σένα γράφει αρλούμπες έχει το θάρρος της γνώμης του με όνομα και επίθετο. Εσύ είσαι ένας τυφλοπόντικας που φοβάται να πεί τη γνώμη του με όνομα και επίθετο. Γράψτο ρε φίλε να σε κρίνουμε και ΄μείς γιατί έχεις μπερδέψει τον κομμουνισμό με τη σοσιαλδημοκρατία .
      Το μυαλό σου ως εκεί φτάνει !!!

      Διαγραφή

Tα σχόλια οσο το δυνατόν φιλτράρονται ως προς το ύφος και το ήθος τους.
Kάθε υβριστικό ,προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται .
Εγκρίνονται μόνο τα μηνύματα στα οποία εκφράζονται υγιείς απόψεις.
Ο κάθε σχολιαστής υπογράφει ηλεκτρονικά το σχόλιο του και είναι υπεύθυνος έναντι των νόμων.
Το ΜΑΝΤΟΥΔΙ NEWS δεν ενστερνίζεται και δεν φέρει καμία ευθύνη για όσα γράφουν οι αναγνώστες στα σχόλια τους.