Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου 2024

ΜΑΚΙΣΤΟΣ και ΣΕΔΔΕ: σας καλούμε να φυτεύσουμε 600 δέντρα, σε Ροβιές και Λίμνη


Είναι γνωστό σε όλους μας ότι, η δική μας αγάπη για τον τόπο που ζούμε είναι αυτή που τον ομορφαίνει, αυτή που μας κινητοποιεί κάθε φορά να τον κάνουμε όσο καλύτερο μπορούμε. Με κίνητρο αυτή την αγάπη, προσπαθούμε να βάζουμε κάθε φορά από ένα μικρό λιθαράκι στην φροντίδα του. 
Σας προσκαλούμε λοιπόν σε μια κοινή δράση, που ετοιμάζεται το τελευταίο διάστημα, για να ομορφύνουμε και να προστατεύσουμε τον τόπο μας: στην δεντροφύτευση στα χωριά Ροβιές και Λίμνη.
500 δεντρύλια, προσφορά της ομάδας We4All, και 120 προσφορά από μέλη του ΜΑΚΙΣΤΟΥ, θα φυτευτούν σε επιλεγμένα σημεία των δύο χωριών και των εισόδων τους, ύστερα από σχετική συνεννόηση με τον δασάρχη Λίμνης και την τοπική κοινότητα Ροβιών, που είναι αρμόδιοι για τα επιλεγμένα σημεία.


Η δεντροφύτευση θα πραγματοποιηθεί σε δύο μέρες:
Κυριακή 18 Φεβρουαρίου, Ροβιές. Σημείο συνάντησης: παραλία Ροβιών (Λίτσα), στις 10:30 πμ.
Κυριακή 25 Φεβρουαρίου, είσοδος Λίμνης (από Παναγιά προς Σταυρό). Σημείο συνάντησης Παναγιά, στις 10:30 πμ (καιρού επιτρέποντως).
Την πρωτοβουλία για την δεντροφύτευση πήραν ο Πολιτιστικός-Περιβαλλοντικός Σύλλογος Ελυμνίων ΜΑΚΙΣΤΟΣ και ο ΣΕΔΔΕ (Σωματείο Εθελοντών Δασοπυροσβεστών Διασωστών Ελυμνίων. Σε αυτήν συμμετέχουν μέχρι στιγμής και οι: Πολιτιστικός Σύλλογος Ροβιών, Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού & Νηπιαγωγείου Ροβιών, Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού Λίμνης,  Ενεργοί Πολίτες Κηρίνθου.


Προσκαλούμε ανοιχτά όλους τους συλλόγους
της περιοχής μας να συμμετάσχουν ενεργά, καθώς επίσης και όλους τους συγχωριανούς μας.
Πάνω απ' όλα προσκαλούμε τα παιδιά και τους νέους, να φυτέψουμε όλοι από λίγα δέντρα, να τα φροντίζουμε για να μεγαλώσουν, να τα βλέπουμε να μας φροντίζουν με τη σειρά τους μετά από χρόνια και να λέμε: "αυτό το δέντρο το φύτεψα με τους φίλους μου".
Η δράση αυτή επίσης στοχεύει να αναδείξει την αξία της συνεργασίας και της υπεύθυνης φροντίδας. Τα δέντρα που θα φυτευτούν δεν θα αφεθούν στη μοίρα τους, αλλά έχουμε δεσμευτεί όσοι την διοργανώνουμε πως θα μεριμνούμε για το πότισμά τους για όσα καλοκαίρια χρειαστεί, με τη βοήθεια της τοπικής Πυροσβεστικής καθώς και των υπηρεσιών του Δήμου και τη συνδρομή των Τοπικών Κοινοτήτων, όπου αυτό χρειαστεί.


Και μην ξεχάσετε να φέρετε τα τσαπιά και τα σκαλιδάκια σας.


Μετά την δεντροφύτευση, μείνετε να πιούμε κάτι μαζί για να δροσιστούμε. Τα σημεία ολοκλήρωσης της δράσης θα είναι η Παιδική Χαρά στις Ροβιές, και η Παναγιά στην Λίμνη.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια οσο το δυνατόν φιλτράρονται ως προς το ύφος και το ήθος τους.
Kάθε υβριστικό ,προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται .
Εγκρίνονται μόνο τα μηνύματα στα οποία εκφράζονται υγιείς απόψεις.
Ο κάθε σχολιαστής υπογράφει ηλεκτρονικά το σχόλιο του και είναι υπεύθυνος έναντι των νόμων.
Το ΜΑΝΤΟΥΔΙ NEWS δεν ενστερνίζεται και δεν φέρει καμία ευθύνη για όσα γράφουν οι αναγνώστες στα σχόλια τους.