Τρίτη 14 Μαΐου 2019

Οι Κινητές Ιατρικές Μονάδες στο Μαντούδι, έως τις 16 Μαΐου

Οι Μονάδες μαζί με όλη την αποστολή των γιατρών, νοσηλευτών και τεχνικού προσωπικού βρίσκονται στη Βόρεια Εύβοια, στο Μαντούδι Ευβοίας, όπου θα παραμείνουν για τρεις ημέρες, από τις 13 έως τις 16 Μαΐου.
Εκεί έχουν στήσει μία πλήρως οργανωμένη κλινική για να προσφέρουν στους κατοίκους της κωμόπολης και των ευρύτερων περιοχών δωρεάν εξετάσεις, όπως υπέρηχους, μαστογραφίες και τεστ ΠΑΠ.

Το πρόγραμμα των Κινητών Ιατρικών Μονάδων αποτελεί μία πρωτοβουλία του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) και υλοποιείται με αποκλειστική δωρεά του ΙΣΝ από την ΑΜΚΕ «Αναγέννηση & Πρόοδος», σε συνεργασία με την Ανώνυμη Εταιρεία Μονάδων Υγείας (ΑΕΜΥ). Σε κάθε αποστολή τους σε νησιά της άγονης γραμμής και σε δυσπρόσιτες περιοχές της Ελλάδας, οι Κινητές Ιατρικές Μονάδες συνοδεύονται από γιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων, καταρτισμένο νοσηλευτικό και τεχνικό προσωπικό, καθώς και φοιτητές της ιατρικής σχολής.

Από την έναρξη υλοποίησης του προγράμματος, τον Ιανουάριο του 2014, μέχρι σήμερα, οι Κινητές Ιατρικές Μονάδες έχουν πραγματοποιήσει συνολικά 47 αποστολές σε νησιά της άγονης γραμμής και δυσπρόσιτες περιοχές της Ελλάδας. Στόχος του προγράμματος είναι η ισότιμη πρόσβαση όλων των κατοίκων της χώρας σε υψηλής ποιότητας υπηρεσίες υγείας.

Μπορείτε εδώ να δείτε μία ταινία μικρού μήκους από την πρόσφατη επίσκεψη των Κινητών Ιατρικών Μονάδων στη Σχοινούσα, στις αρχές Ιανουαρίου του 2019.Πηγή: Αναγέννηση & Πρόοδος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια οσο το δυνατόν φιλτράρονται ως προς το ύφος και το ήθος τους.
Kάθε υβριστικό ,προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται .
Εγκρίνονται μόνο τα μηνύματα στα οποία εκφράζονται υγιείς απόψεις.
Ο κάθε σχολιαστής υπογράφει ηλεκτρονικά το σχόλιο του και είναι υπεύθυνος έναντι των νόμων.
Το ΜΑΝΤΟΥΔΙ NEWS δεν ενστερνίζεται και δεν φέρει καμία ευθύνη για όσα γράφουν οι αναγνώστες στα σχόλια τους.