Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2020

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου μας, ζητάει την εκ νέου δωρεάν παραχώρηση κατά κυριότητα στο Δήμο μας του Δημοσίου Κτήματος στο Κυμάσι Μαντουδίου, εκτάσεως 33.619,50 τ.μ.,

Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α Από το πρακτικό της αρίθμ. 26 /17-12-2019 συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Θ Ε Μ Α :
 Παραχώρηση στο Δήμο Μαντουδίου – Λίμνης-Αγίας Άννας του δημοσίου κτήματος στο Κυμάσι Μαντουδίου με ΑΒΚ 2113 Αριθμός Απόφασης Νο 209 /2019 ......... 

Ο Πρόεδρος εισηγούμενος το θέμα προβήκε στην ανάγνωση ενός σύντομου ιστορικού της υπόθεσης και ανάφερε τα εξής: Σύντομο Ιστορικό: 

1) Με την αρ.πρωτ.: 1020815/1943/Α0010/19-10-2004 απόφαση του Υπουργού και του Υφυπουργού Οικονομίας και Οικονομικών, παραχωρήθηκε δωρεάν κατά κυριότητα στον πρώην Δήμο Κηρέως (νυν Δήμος Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας) «έκταση 33.619,50 τ.μ. του δημοσίου κτήματος Α.Β.Κ. 2113 Λίμνης, που βρίσκεται στη θέση Κυμάσι Μαντουδίου» με αποκλειστικό σκοπό «ίδρυση Μεταλλευτικού Μουσείου, Συνεδριακού Κέντρου, Αθλητικών Εγκαταστάσεων κ.λ.π.» Επίσης, στους όρους που ετέθησαν περιλαμβανόταν η «πραγματοποίηση του παραπάνω σκοπού εντός πενταετίας (5ετίας) από την έκδοσή της ..............» δηλαδή έως 19-10-2009, με την επισήμανση ότι, η μη τήρηση των όρων της απόφασης παραχώρησης, «συνεπάγεται την αυτοδίκαιη ανάκληση της παραχώρησης και επάνοδο της κυριότητας του ακινήτου στο Δημόσιο.» 2) Με το αρ.πρωτ.: 4905/11-05-2015 έγγραφο της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου απέστειλε στο Σ.Ε.Ε.Δ.Δ. «α) Για την κατασκευή γηπέδου βόλεϊ στην παραλία Κυμασίου την έγκριση των 2 πρακτικών του διαγωνισμού καθώς και το συμφωνητικό με τον Ανάδοχο όπου φαίνεται ότι το έργο κατασκευάστηκε μεταξύ 2009 και 2010. β) Για την κατασκευή γηπέδου 5Χ5 στην παραλία Κυμασίου, την έγκριση των πρακτικών διαγωνισμού καθώς και το συμφωνητικό με τον Ανάδοχο όπου φαίνεται ότι το έργο κατασκευάσθηκε το έτος 2014 ....» 3) Με την από 14/05/2012 αναφορά του Συλλόγου Περιβάλλον και Πολιτισμός Kireas . org προς την Εισαγγελία Πρωτοδικών Χαλκίδας κατήγγειλε το Δήμο για παράλειψη λήψης μέτρων προστασίας της ως άνω παραχωρηθείσας έκτασης, από παράνομη κατοχή και χρήση, καθώς τμήμα περιφραγμένων δεξαμενών καυσίμων γειτονικής δραστηριότητας βρίσκονταν εντός του δημοσίου κτήματος που παραχωρήθηκε, καταλαμβάνοντας εντός αυτής έκταση περίπου πέντε (5) στρεμμάτων. 
4) Ο Δήμος κατά τους μήνες Σεπτέμβριο και Οκτώβριο 2012 προέβη στην αποξήλωση μίας δεξαμενής και στην εκποίηση των υλικών κατασκευής της. Επίσης, μετακινήθηκε η περίφραξη του δημοσίου κτήματος προς τα όρια της όμορης ιδιοκτήτριας εταιρείας, με μέριμνά της. 
5) Με την αριθμ. 124/Α/2015 Έκθεση Επιθεώρησης Ελέγχου του Σ.Ε.Ε.Δ.Δ., κατόπιν της αριθμ. ΑΒΜ: Ε12/245/11-06-2013 Εισαγγελικής Παραγγελίας Πρωτοδικών Χαλκίδας, προτείνει «Η Δ/νση Δημόσιας Περιουσίας του Υπουργείου Οικονομικών, σε συνέχεια του αριθ. ΔΔΠ 00081/ΕΞ 2015/ΕΜΠ 147 Β/28-05-2015 εγγράφου της, να προβεί άμεσα στις ενέργειες αρμοδιότητάς της για την ολοκλήρωση της εν εξελίξει διαδικασίας που αναφέρεται σε αυτό και την έκδοση διαπιστωτικής απόφασης ανάκλησης της αριθμ. 1020815/1943/Α0010/19-10-2004 απόφασης παραχώρησης του Υπουργού και του Υφυπουργού Οικονομίας & Οικονομικών, αφού δεν έχει συντελεστεί ο σκοπός της εντός του ταχθέντος χρονικού διαστήματος.»
 6) Με την με αρ.πρωτ.: ΔΔΠ0018618/ΕΞ 2015/925 Β/30-11- 2015 (ΑΔΑ: 62 O 7Η-Ρ1Ν) απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών ανακλήθηκε η με αριθμ. 1020815/1943/Α0010/ 19-10-2004 απόφαση του Υπουργού και Υφυπουργού Οικονομίας και Οικονομικών, λόγω μη τήρησης των όρων παραχώρησης αυτής και συγκεκριμένα λόγω μη πραγματοποίησης του σκοπού εντός πενταετίας. 
7) Με το από 26-01-2016 πιστοποιητικό μεταγραφής του Υποθηκοφυλακείου Αγίας Άννας, ολοκληρώθηκε η μεταβίβαση της κυριότητας στο Δημόσιο της επίμαχης έκτασης στο Κυμάσι με τη μεταγραφή του ακινήτου στη μερίδα του Ελληνικού Δημοσίου.

 8) Με το αρ.πρωτ.: ΔΔΠ/Β 0001094/ΕΞ 2016/1701/19-01- 2016 έγγραφο της Δ/νσης Δημόσιας Περιουσίας του Υπουργείου Οικονομικών γνωρίζει στο Δήμο «Σε περίπτωση που εξακολουθείτε να ενδιαφέρεστε για την εξαγορά του δημοσίου ακινήτου με ΑΒΚ2113 Λίμνης Ευβοίας, σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. 119/2013 γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους κατόπιν αιτήσεως, δύναται να παραχωρηθούν ακίνητα του Δημοσίου προς τους Ο.Τ.Α. είτε κατά κυριότητα είτε κατά χρήση (δωρεάν ή με αντάλλαγμα) δια την ικανοποίηση των στεγαστικών ή άλλων σχετικών προς την εκπλήρωση των σκοπών τους, λειτουργικών 3 αναγκών, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 200 του ν.3463/2006. Μετά την περί τούτου απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και προκειμένου να εξεταστεί η δυνατότητα παραχώρησης, θα πρέπει να μας υποβάλλετε επιχειρησιακό σχέδιο που θα αποδεικνύει την αναγκαιότητα του σκοπού της παραχώρησης του δημοσίου ακινήτου, χρονοδιάγραμμα εργασιών και στοιχεία εξασφάλισης της χρηματοδότησης του έργου και συντήρησής του, ώστε να αποδεικνύεται η βιωσιμότητα του έργου.
 Ειδικότερα: 
   Αναλυτική περιγραφή του επενδυτικού σχεδίου για την αξιοποίηση του ακινήτου. 
   Χρονοδιάγραμμα εργασιών.
    Προϋπολογισμός του έργου και τρόπος χρηματοδότησης αυτού.
    Έγκριση των παραπάνω από το αρμόδιο όργανο του αιτούντα.
    Τοπογραφικό διάγραμμα του προς παραχώρηση ακινήτου με αποτύπωση των προβλεπόμενων δράσεων.» 

9) Με την αριθμ. 34/2017 (ΑΔΑ: 65ΕΔΩΛ5-ΡΣ8) απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου αποφασίστηκε η επικαιροποίηση της αριθμ. 80/2016 απόφαση του δημοτικού συμβουλίου σύμφωνα με την οποία: «α) Προτείνει εντός του δημοσίου κτήματος ΑΒΚ 2113 Λίμνης Ευβοίας, ..........., την κατασκευή των παρακάτω έργων κοινωφελούς σκοπού, .......... και συγκεκριμένα: 
   Κατασκευή μικρού υδραγωγείου για εξυπηρέτηση αναγκών λουομένων παραλίας Κυμασίου. 
   Χώρος πολιτιστικών δραστηριοτήτων (κυκλικό αμφιθέατρο) 
   Κατασκευή τουριστικού γραφείου στην παραλία Κυμασίου παροχής πληροφοριών, προβολής και ανάπτυξης του Δήμου. 
   Φωτισμός του υφιστάμενου γηπέδου 5Χ5 στο Κυμάσι. 
β) ..........» Εισηγούμαστε: Την εκ νέου δωρεάν παραχώρηση κατά κυριότητα στο Δήμο μας του Δημοσίου Κτήματος με στοιχεία ΑΒΚ 2113 Λίμνης, στο Κυμάσι Μαντουδίου, εκτάσεως 33.619,50 τ.μ., διότι ήδη έχει κατασκευαστεί αθλητικός χώρος (γήπεδο ποδοσφαίρου 5Χ5) με δαπάνες του Δήμου και προτιθέμεθα να συντάξουμε επιχειρησιακό σχέδιο που θα περιλαμβάνει την τη βελτίωση του υπάρχοντος αθλητικού χώρου, την κατασκευή τουριστικού περιπτέρου προβολής- ενημέρωσης. Το επιχειρησιακό σχέδιο θα αποδεικνύει την αναγκαιότητα του κοινωφελούς σκοπού της παραχώρησης του δημοσίου ακινήτου, που θα συμβάλλει στην πολιτιστική, αθλητική και τουριστική ανάδειξη καθώς και στην εξυπηρέτηση των κατοίκων όσο και των επισκεπτών της περιοχής μας με στόχο την ανάδειξη και προβολή του τόπου μας. Αξίζει να σημειωθεί ότι στο Κυμάσι έχει κατασκευαστεί λιμάνι και εκτελούνται ακτοπλοϊκά δρομολόγια με τα νησιά των Σποράδων. Επίσης, δραστηριοποιείται μία εταιρεία εξόρυξης λευκόλιθου και ένα ναυπηγείο.

Το λόγο πήρε ο κ. Δήμαρχος και εισηγούμενος το θέμα είπε: 

 «Όπως γνωρίζετε οι περισσότεροι, το κτήμα στο Κυμάσι είχε χαθεί. Είχε συγκροτηθεί μία Επιτροπή, είχε πάει στο Υπουργείο, δεν είχε υπάρξει αποτέλεσμα. Υπάρχει θετικό κλίμα από μεριάς του Υπουργείου, πρέπει λοιπόν σήμερα να πάρουμε μία απόφαση, η οποία να προτείνει προς το Υπουργείο, για ποιούς 4 λόγους το θέλουμε πίσω το κτήμα στο Κύμασι, και τι προτιθέμεθα να κάνουμε στον συγκεκριμένο χώρο, με βάση τα στενά οικονομικά του Δήμου. Προτείνω λοιπόν η απόφαση να λέει ότι ζητάμε εκ νέου την παραχώρηση, συνολικής εκτάσεως 33.619,50 μέτρα, διότι ήδη στο συγκεκριμένο χώρο έχει κατασκευαστεί ένα γήπεδο ποδοσφαίρου με δαπάνες του Δήμου. Και προτιθέμεθα να βελτιώσουμε τους υπάρχοντες αθλητικούς χώρους, να κατασκευάσουμε ένα τουριστικό περίπτερο, να διαμορφώσουμε το χώρο ώστε να γίνει και ένα μεγάλο πάρκινγκ διότι υπάρχουν ανάγκες για εξυπηρέτηση του λιμανιού του Μαντουδίου. Αλλά και στη συνέχεια, και με τρόπους που θα βρεθούν, και με προγράμματα, να αξιοποιήσουμε καλύτερα το χώρο, ώστε να περιέλθει στη δικαιοδοσία του Δήμου. Εμείς πήγαμε στο Υπουργείο, μιλήσαμε με συνεργάτες του Υπουργού που ασχολούνται με τα συγκεκριμένα ζητήματα, γιατί δεν είχε γίνει μόνο εδώ, είχε γίνει και σε άλλες περιοχές της χώρας, υπάρχει ένα θετικό κλίμα για εκ νέου παραχώρηση. Εγώ προτείνω στο σώμα, να φέρουμε μία ήπια πρόταση, ήπιας μορφής παρέμβαση με βάση τα οικονομικά του Δήμου, και στην συνέχεια θα το επανεξετάσουμε το θέμα. Να περιέλθει πρώτα στην κυριότητα του Δήμου, με βάση τις δυνατότητες που υπάρχουν, και στη συνέχεια, γιατί όχι να κάνουμε μεγάλες παρεμβάσεις, και ο χώρος είναι τεράστιος είναι 33 στρέμματα». Το δημοτικό συμβούλιο ύστερα από διαλογική συζήτηση κι ανταλλαγή απόψεων κι αφού έλαβε υπόψη του τα ανωτέρω και τις πιο κάτω γνώμες των δημοτικών συμβούλων όπως διατυπώνονται στα απομαγνητοφωνημένα πρακτικά που τηρούνται στο αρχείο του Δήμου και περιληπτικά διατυπώνονται, όπως παρακάτω : 
Στεργίου Ιωάννης : 
 Μια πονεμένη ιστορία και αυτή για το Δήμο, πολύ πονεμένη ιστορία, δεν θα καθίσω να αναφερθώ, υπάρχει ο σχετικός φάκελος και είναι και πλούσιος. Μια προσπάθεια που είχε ξεκινήσει από το Δήμο Κηρέως, και πράγματι είχε παραχωρηθεί το συγκεκριμένο κτήμα, και φτάσαμε λοιπόν κάποια στιγμή το 2016 να επιστραφεί το κτήμα πίσω. Παρ’ ότι βέβαια είχαμε πάρει σωρεία αποφάσεων και είχαμε κάνει παραστάσεις, δυστυχώς σε αυτήν την προσπάθεια δεν είχαμε σύμμαχο τον πρώην Δήμαρχο. Και τότε ήταν το κλίμα καλό, για να μπορέσουμε να το πάρουμε. Δυστυχώς όμως, ξαναλέω ότι όποιες αποφάσεις πήραμε, δυστυχώς δεν της είχε στείλει ο Δήμος στο Υπουργείο οικονομικών, ούτε στον κύριο Αποστόλου που τότε είχε παρευρεθεί και αυτός στη διευρυμένη συνεδρίαση που κάναμε. Θα συμφωνήσω ότι πρέπει να επανέλθουμε για να πάρουμε αυτό το οικόπεδο το οποίο είναι άκρως απαραίτητο στο διευρυμένο Δήμο Μαντουδίου Λίμνης Αγίας Άννας και βέβαια με την εκτέλεση των έργων και με τη μορφή που έχει πάρει και η παραλία του Κυμασίου και βέβαια και με το λιμάνι και με την δραστηριότητα την οποία έχει αναπτυχθεί. Εκείνο όμως που θα πρέπει να πάρουμε μία απόφαση, η οποία να είναι τεκμηριωμένη, και να διασφαλίζει την επάνοδο του συγκεκριμένου κτήματος στον Δήμο. Χρειάζεται λοιπόν ευέλικτο και μίνι επιχειρηματικό Σχέδιο, παράλληλα με την απόφαση. Δηλαδή να μην πάει η απόφαση και να λέμε, ότι ζητάμε πάλι το δημόσιο κτήμα πίσω, αλλά θα πρέπει να έχουμε εκπονήσει και το 5 επιχειρησιακό Σχέδιο και ακριβώς δηλαδή ποια είναι η πρόταση την οποία εμείς προτιθέμεθα σήμερα να κάνουμε, ποια είναι τα έργα που θα κατασκευάσουμε και σύμφωνα βέβαια με τα οικονομικά του Δήμου, κάτι το οποίο να είναι μία τεκμηριωμένη. Κατά τα άλλα συζητούμε, αλλά πρέπει να δουλεύει μέχρι να πάρει σάρκα και οστά η απόφαση, έτσι; για να μπορέσουμε να έχουμε και τύχη, και πιστεύω ότι αν το παλέψουμε θα τα καταφέρουμε. 
Τριάντης Γεώργιος: 
 Καταρχήν θέλω να πω ότι είναι πολύ θετικό ότι στις πρώτες εκατό μέρες της Δημοτικής Αρχής ο Δήμαρχος και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου θέτουν στη σημερινή ημερήσια διάταξη για συζήτηση σχετικά με την παραχώρηση στο Δήμο μας του δημοσίου κτήματος στο Κυμάσι του ΑΒ 2113 εκτάσεως 33619,50 τετραγωνικών μέτρων. Κύριοι σύμβουλοι το θέμα που συζητάμε Σήμερα είναι πολύ σοβαρό. Όπως γνωρίζετε οι περισσότεροι μετά από αίτημά μας στις 11-12 2003, ως Δήμος Κηρέως και με πολλές παρεμβάσεις ως Δήμαρχος και Δημοτικοί σύμβουλοι στα υπουργεία, μας παραχωρήθηκε δωρεάν κατά προτεραιότητα στις 19/10 του 2014 το εν λόγω ακίνητο από το Υπουργείο Οικονομικών. 
Αυτό έγινε με πολιτική απόφαση, όπως επίσης η παραχώρηση κατά κυριότητα στην κοινότητα Μαντουδίου του 1996 έκτασης 50 στρεμμάτων που περιλαμβάνει μέσα τα κτίρια στην παραλία Κυμασίου, καθώς και η έκταση 45 στρεμμάτων (πρώην συγκρότημα Παπαστρατή) στην κοινότητα Μαντουδίου στις 13/5/1998 μετά χρηματοδότησης του Υπουργείου Εσωτερικών για τη συμμετοχή μας στον αναγκαστικό πλειστηριασμό. Τα ανωτέρω ακίνητα είναι φιλέτα τα οποία διεκδικήσαμε γιατί πιστεύαμε και πιστεύουμε ότι η συμβολή τους είναι καθοριστική για την αναπτυξιακή προοπτική σε συνδυασμό με το λιμάνι Μαντουδίου, τόσο για την κοινότητα της Δημοτικής ενότητας Κηρέως, όσο και του διευρυμένο σημερινού Δήμου. Υπήρξαν εκθέσεις από τις υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών από το 2013 έως 2015 μετά από εισαγγελική παραγγελία στις 19/6/2013 σχετικό: α) με κάποιες καταπατήσεις στην παραλία Κυμασίου και β) με την παραχώρηση του δημοσίου κτήματος. Όπως γνωρίζετε υπάρχει φάκελος στο δήμο προς ενημέρωση των δημοτών. Για το θέμα αυτό το σοβαρό ενημερωθήκαμε και εμείς ως πρώην δήμαρχοι Γ. Τριάντης, Π. Ενωτιάδης, Αν Ψαρρός και στείλαμε επιστολή στο δήμο με αριθμό πρωτοκόλλου 13135 στις 6/10 2015. Στη συνέχεια παρευρέθηκα μετά από πρόσκληση σε Δημοτικό Συμβούλιο 21/7/2015 αριθμ.απόφ.131/2015 ως πρώην Δήμαρχος Κηρέως που είχε υπογράψει για την παραχώρηση του Δημοσίου Κτήματος. Στις 11/1/2016 υποβάλαμε σύσταση στο Υπουργείο Οικονομικών, δημοτικοί σύμβουλοι, φορείς και οι τρεις πρώην Δήμαρχοι. Στις 8/3/2016 η ανωτέρω επιτροπή χωρίς τον Δήμαρχο, είχαμε συνάντηση με το Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Οικονομικών στο Υπουργείο. Η συνάντηση αυτή ήταν άκαρπη αφού δεν υπήρχε πολιτική βούληση. Κύριε πρόεδρε, πέρα από την ομόφωνη απόφασή μας, προτείνω να συσταθεί επιτροπή να πάμε στα αρμόδια υπουργεία ώστε το δημόσιο κτήμα να έρθει στο Δήμο, διότι εάν παραμείνει στο ΤΑΙΠΕΔ είναι αβέβαιο το μέλλον της παραλίας Κυμασίου σε συνδυασμό με το Λιμάνι Μαντουδίου. Λιαγκάκης Ευστάθιος: 
Πίσω ακριβώς από το κτήμα αυτό και στο δρόμο που κατεβαίνουμε, δηλαδή στις αποθήκες αριστερά, υπάρχει άλλος ένας 6 Δημοτικός χώρος, αλλά δεν ξέρω πόσα στρέμματα είναι, με τα οποία μπορεί να ενώσουμε το χώρο αυτό και να γίνει μεγαλύτερος. Να επικεντρωθούμε σε δύο σημεία, πρώτον στο τι έργα θα φτιάξουμε, και δεύτερο στο πως μελλοντικά μπορεί να αξιοποιηθεί, έχοντας χάρτες, έχοντας κάποια μελέτη.
 Καντζούρας Ιωάννης: 
Αγαπητοί συνάδελφοι το θέμα μας σήμερα είναι για το κτήμα στο Κυμάσι. Ένα θέμα το οποίο έχει ξεκινήσει να μας απασχολεί από το 2006. Είναι περίπου 35 στρέμματα και εκεί ο Δήμος έχει κάνει διάφορες παρεμβάσεις, όπως την ανάπλαση του χώρου της παραλίας ,το γήπεδο ποδοσφαίρου 5Χ5 με συνολικό κοστολόγιο πάνω από ένα εκατομμύριο ευρώ. 
Λόγω της αδυναμίας του Καλυβιώτη την προηγούμενη πενταετία να χειριστεί το θέμα όπως έπρεπε, επεμβήκαμε όλοι εμείς και με προσωπική πρωτοβουλία με ραντεβού από τον αρμόδιο γραμματέα του υπουργείου κ Μάτζακο ο οποίος μας υποσχέθηκε ότι θα έρθει στο Δήμο αφού προγραμματίσουμε στο τεχνικό πρόγραμμα 2-3 έργα για να εκτελεστούν στον χώρο του παραχωρηθέντος δημοσίου κτήματος στο Κυμάσι . Πήραμε την υπ’ αριθμ 80 /2016 απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου στις 18/4 2016 με τα έργα που έπρεπε να γίνουν στο Κυμάσι για να κατοχυρώσουμε το δημόσιο κτήμα Δυστυχώς όμως άλλαξε η κυβέρνηση και το κτήμα παρέμεινε στο κράτος και δεν τηρήθηκε η υπόσχεση που μας έδωσαν. 
Το κτήμα στο Κυμάσι τόσο για το Μαντούδι αλλά και ολόκληρο το Δήμο έχει μεγάλη σημασία να επανέλθει πλέον οριστικά στο Δήμο και όχι με όρους όπως κακώς αρχικά είχε παραχωρηθεί. Διότι πλέον τα δεδομένα έχουν αλλάξει από το 2004 που έγινε η υπό όρους αρ. 1028 15/19 43/Α0010/19-10-2004 απόφαση παραχώρησης Πλέον λειτουργεί το λιμάνι και η γραμμή προς Βόρειες Σποράδες όλο το χρόνο με χιλιάδες ταξιδιώτες έδωσε πνοή στον τόπο. Εάν υλοποιηθεί και η γραμμή για Μυτιλήνη Άγιο Ευστράτιο –Λήμνο- Σκύρο σε συνδυασμό με μία παράλληλη γραμμή Λίμνη- Μαλεσίνα είναι αυτονόητο ότι αυτό το δημόσιο κτήμα θα πρέπει να παραχωρηθεί οριστικά ξαναλέω και όχι με όρους και δεσμεύσεις που δεν ταιριάζουν στο συγκεκριμένο χώρο ώστε ο Δήμος να προβεί σε μία Μελέτη ανάπλασης που να αξιοποιεί την έκταση αυτή προς όφελος του τουρισμού της αναψυχής και του εμπορίου. Πρέπει όλοι σύσσωμα να απαιτήσουμε την οριστική επιστροφή του κτήματος Κυμασίου στο Δήμο μας και ξαναλέω χωρίς τους όρους του 2004 

ΟΜΟΦΩΝΑ Α π ο φ α σ ί ζ ε ι 

Ζητάει την εκ νέου δωρεάν παραχώρηση κατά κυριότητα στο Δήμο μας του Δημοσίου Κτήματος με στοιχεία ΑΒΚ 2113 Λίμνης, στο Κυμάσι Μαντουδίου, εκτάσεως 33.619,50 τ.μ., διότι ήδη έχει κατασκευαστεί αθλητικός χώρος (γήπεδο ποδοσφαίρου 5Χ5) με δαπάνες του Δήμου και προτιθέμεθα να συντάξουμε επιχειρησιακό σχέδιο που θα περιλαμβάνει την βελτίωση του υπάρχοντος αθλητικού χώρου, την κατασκευή τουριστικού περιπτέρου προβολής- ενημέρωσης. Το επιχειρησιακό σχέδιο θα αποδεικνύει την αναγκαιότητα του κοινωφελούς σκοπού της παραχώρησης του δημοσίου ακινήτου, που θα συμβάλλουν στην πολιτιστική, αθλητική και τουριστική ανάδειξη καθώς και στην εξυπηρέτηση των κατοίκων όσο και των επισκεπτών της περιοχής μας με στόχο την ανάδειξη και προβολή του τόπου μας. Αξίζει να σημειωθεί ότι στο Κυμάσι έχει κατασκευαστεί λιμάνι και εκτελούνται ακτοπλοϊκά δρομολόγια με τα νησιά των Σποράδων. Επίσης, δραστηριοποιείται μία εταιρεία εξόρυξης λευκόλιθου και ένα ναυπηγείο. 

7 Συντάχθηκε το παρόν πρακτικό και υπογράφεται ως κατωτέρω: O Πρόεδρος Ο Αντιπρόεδρος Ο Γραμματέας Κουτσουράς Σταύρος Φλώκος Γεώργιος Καλομοίρης Μιχαήλ ΤΑ ΜΕΛΗ Αρβανίτης Παναγιώτης Γιαννιός Κωνσταντίνος Κωνσταντινάκης Άγγελος Σταμούλος Γεώργιος Σκοπελίτης Δημήτριος Ανδρέου Αγγελική Χασιώτη Πολυξένη Λιάσκος Αργύρης Στεργίου Ιωάννης Καντζούρας Ιωάννης Κωνσταντίνου Ζήσιμος Μπέικας Νικόλαος Μουργιάς Ιωάννης Στέφου Κυριακή Χατζής Ανδρέας Ψαρρού Ελπίδα Τριάντης Γεώργιος Παληός Ευστράτιος Λεοντής Δήμος Λιαγκάκης Ευστάθιος Καρατζούδης Παναγιώτης Στάμου Βασίλειος Τσούπρος Αριστείδης Ακριβές απόσπασμα εκ του πρωτοτύπου 
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ Κουτσουράς Σταύρος 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια οσο το δυνατόν φιλτράρονται ως προς το ύφος και το ήθος τους.
Kάθε υβριστικό ,προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται .
Εγκρίνονται μόνο τα μηνύματα στα οποία εκφράζονται υγιείς απόψεις.
Ο κάθε σχολιαστής υπογράφει ηλεκτρονικά το σχόλιο του και είναι υπεύθυνος έναντι των νόμων.
Το ΜΑΝΤΟΥΔΙ NEWS δεν ενστερνίζεται και δεν φέρει καμία ευθύνη για όσα γράφουν οι αναγνώστες στα σχόλια τους.