Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2020

Είναι λυπηρό να βλέπω Λιμνιώτες και Αιδήψιους να κοιτάζουν μυωπικά μόνο την πάρτη των περιοχών τους, αδιαφορώντας για τα υπόλοιπα χωριά.


 

Βάγιας Κατσός 

 Έκανα χθες Σάββατο την εικονιζόμενη ανάρτηση στην ομάδα ΚΑΝΔΗΛΙΟΝ ΟΡΑΜΑ (που διαχειρίζονται οι Dimitri Sterghiu - Giannis Mavrozoumis). Ως απάντηση (έναντι ουδεμίας λέξης) εισέπραξα όχι μόνο τη διαγραφή της ανάρτησης, αλλά και το μπλοκάρισμα και των δύο λογαριασμών μου από την ομάδα τους (ώστε να μην υπάρχει αντίλογος).

Ο λόγος προφανής: οι κύριοι διαχειριστές της ομάδας Κανδήλιον (τάχα μου) όραμα εξυπηρετούν δύο στόχους:
1. Την προώθηση της ταχείας σύνδεσης της Χαλκίδας με την Αιδηψό, μέσω παράλιου ευβοϊκού δρόμου. Εύλογα θα διερωτηθείτε «και είναι αυτό κακό;». Όχι, αν ο δρόμος αυτός εξυπηρετούσε ΟΛΟΚΛΗΡΗ τη βόρεια Εύβοια.
Βλέπετε, το «όραμα» τους ΔΕΝ εξυπηρετεί ΚΑΘΟΛΟΥ τα χωριά στην πλευρά του Αιγαίου (για τα οποία οφθαλμοφανέστατα δεν δίνουν δεκάρα) και φυσικά δεν υπάρχουν χρήματα και διάθεση για δύο δρόμους (ουτε καν για έναν... Με τα χρήματα, να το ξέρετε, να αποτελούν την πρόφαση και όχι την αιτία, ίσως κάποια στιγμή γράψω περισσότερα σχετικά). Αυτός είναι και ο λόγος που προσωπικά επιμένω στην κεντρική νέα χάραξη (Ψαχνά - Προκόπι - Ιστιαία).

2. Έχουν κρυφή πολιτική ατζέντα, την οποία προσπαθούν να καλύψουν υπό έναν τάχα μου ακομμάτιστο μανδύα. Μέλος του ΚΚΕ ο Δ. Στεργίου και γνωστός για τη δράση του στην Αιδηψό. ΠΑΣΟΚοαναθρεμμένος ο κ. Μαυροζούμης και με περαιτέρω θολή αριστερή πορεία. Αλλά μέσω της ομάδας τους προσπαθούν να περάσουν ένα τάχα μου απολιτίκ προφίλ, ώστε δήθεν να ενώσουν υπό αυτό τους ευβοιώτες (που θα τσιμπήσουν το τυράκι, χωρίς να δουν τη φάκα, δηλαδή).

Το αστείο όλων των παραπάνω, ξέρετε ποιο είναι; Στα τραπέζια των σημερινών συζητήσεων των ανθρώπων όπου σήμερα παίρνουν τις αποφάσεις δεν υπάρχει καμιά σκέψη, ούτε για δρόμο στον ευβοϊκό, ούτε για νέα κεντρική χάραξη (ίσως μια μέρα γράψω περισσότερα και γι' αυτό...). Ενδεικτική κατάσταση του σημερινού κλίματος, ο περιφερειακός Προκοπίου, που είναι ΕΤΟΙΜΟΣ και ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΜΕΝΟΣ, αλλά παρόλα αυτά, πόσα χρόνια τώρα και ΔΕΝ έχει παραδοθεί στην κυκλοφορία. Και εμείς «τσακωνόμαστε» για το από που πρέπει να περάσει ο νέος δρόμος :)

Εν κατακλείδι:

 Είναι λυπηρό να βλέπω Λιμνιώτες και Αιδήψιους να κοιτάζουν μυωπικά μόνο την πάρτη των περιοχών τους, αδιαφορώντας για τα υπόλοιπα χωριά. 
Αν ποτέ προτιμηθεί η κεντρική χάραξη, αυτό θα είναι ένα αναπτυξιακό και σωτήριο (για την υγεία) έργο για ΟΛΗ τη βόρεια Εύβοια!
 Ελπίζω και εύχομαι λοιπόν, να μην εισακουστούν οι τοπικές φωνές (πάλι) και να εισακουστεί το πράγματι καλύτερο. 
Αυτό κύριοι, είναι ΟΡΑΜΑ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια οσο το δυνατόν φιλτράρονται ως προς το ύφος και το ήθος τους.
Kάθε υβριστικό ,προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται .
Εγκρίνονται μόνο τα μηνύματα στα οποία εκφράζονται υγιείς απόψεις.
Ο κάθε σχολιαστής υπογράφει ηλεκτρονικά το σχόλιο του και είναι υπεύθυνος έναντι των νόμων.
Το ΜΑΝΤΟΥΔΙ NEWS δεν ενστερνίζεται και δεν φέρει καμία ευθύνη για όσα γράφουν οι αναγνώστες στα σχόλια τους.