Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2020

Παρουσία του Δημάρχου η κοπή της πίτας του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας ,στην Στροφυλιά

Τη δημιουργία Εσπερινού Λυκείου στην περιοχή μας, ζήτησε ο δήμαρχος Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας από την υπουργό κ. Κεραμέως στην πρόσφατη συναντησή τους στο Υπουργείο παιδείας
Την Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2020 πραγματοποιήθηκε η κοπή της πίτας του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Μαντουδίου Λίμνης Αγ.Άννας. Η εκδήλωση έγινε στο κτίριο του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας, στην Στροφυλιά .
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, ο Δήμαρχος Τσαπουρνιώτης Γεώργιος, ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Υπηρεσιών Αρβανίτης Παναγιώτης, ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Πολιτικής Προστασίας και Συντήρησης Πρασίνου Αργύρης Λιάσκος, η Εντεταλμένη Σύμβουλος δια βίου μάθησης Αγγελική Ανδρέου, η Δημοτική Σύμβουλος Πολυξένη Χασιώτη καθώς και ο πρόεδρος της ΔΕΥΑ Γιαννιός Κώστας.
Ο Δήμαρχος κατά τη διάρκεια της ομιλίας του επισήμανε την αναγκαιότητα του θεσμού των σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας που συμβάλλουν σημαντικά στην τοπική ανάπτυξη, επίσης ανέφερε οτι σε πρόσφατη συνάντηση του με την Υπουργό Παιδείας κα Κεραμέως Νίκη της έθεσε το θέμα της δημιουργίας Εσπερινού Λυκείου στην περιοχή μας, έπειτα από δικό μας αίτημα, αίτημα πολλών αποφοίτων του Σχολείου μας, καθώς επίσης και αίτημα πολλών συμπολιτών του Δήμου μας, έργο το οποίο αν πραγματοποιηθεί θα βοηθήσει σημαντικά στην κοινωνική αναβάθμιση της περιοχής καθώς θα δώσει την ευκαιρία στη γνώση και στη μόρφωση σε ανθρώπους που για διάφορους λόγους δεν κατάφεραν να ολοκληρώσουν την βασική τους εκπαίδευση.
Ο κ. Τσαπουρνιώτης απευθυνόμενος στον Διευθυντή του ΣΔΕ Κωνσταντίνο Μαντέ, στους εκπαιδευτικούς του σχολείου αλλά και στους εκπαιδευόμενους διευκρίνισε πως ο δήμος Μαντουδιου Λίμνης Αγ.Άννας θα είναι πάντα αρωγός στις προσπάθειες του ΣΔΕ προκειμένου οι μαθητές να συνεχίσουν απρόσκοπτα να απολαμβάνουν τα οφέλη μιας δεύτερης ευκαιρίας στη μάθηση.
Το Σ.Δ.Ε. Μαντουδίου Λίμνης Αγ.Άννας είναι υπερήφανο που κάνει πράξη τις αρχές της Δια Βίου Μάθησης, η οποία υποστηρίζει την κοινωνική ένταξη και την ανάπτυξη της προσωπικότητας του ατόμου. Υπηρετεί την καταπολέμηση του κοινωνικού αποκλεισμού μέσω της εκπαίδευσης. Η δια βίου μάθηση περιλαμβάνει κάθε είδους μαθησιακή δραστηριότητα στη διάρκεια της ανθρώπινης ζωής, που αποσκοπεί στην απόκτηση ή τη βελτίωση γνώσεων, δεξιοτήτων και ικανοτήτων, που χρησιμεύουν στη διαμόρφωση μιας ολοκληρωμένης προσωπικότητας, στην άμβλυνση των κοινωνικών ανισοτήτων και στην κοινωνική συνοχή, στην κοινωνική και πολιτιστική ανάπτυξη, στην ενεργό συμμετοχή στα κοινά και στην επαγγελματική ένταξη και εξέλιξη
Είναι εντυπωσιακό το γεγονός πως σχεδόν 100 συμπολίτες μας, από 20 έως και 70 ετών, με πολλές οικογενειακές και κοινωνικές υποχρεώσεις, φοιτούν το τρέχον σχολικό έτος 2019-2020 στο ΣΔΕ Μαντουδίου Λίμνης Αγ.’Αννας, δίνοντας μια δεύτερη ευκαιρία στον εαυτό τους.
EVIMA.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια οσο το δυνατόν φιλτράρονται ως προς το ύφος και το ήθος τους.
Kάθε υβριστικό ,προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται .
Εγκρίνονται μόνο τα μηνύματα στα οποία εκφράζονται υγιείς απόψεις.
Ο κάθε σχολιαστής υπογράφει ηλεκτρονικά το σχόλιο του και είναι υπεύθυνος έναντι των νόμων.
Το ΜΑΝΤΟΥΔΙ NEWS δεν ενστερνίζεται και δεν φέρει καμία ευθύνη για όσα γράφουν οι αναγνώστες στα σχόλια τους.