Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2021

Παρέμβαση ...Γιάννη Καρατζούδη


Αυτές τις μέρες παρακολουθούμε μια κόντρα μεταξύ πολιτών μας. Αυτών που φωνάζουν ότι βάση του νομού για τρία χρόνια δεν επιτρέπεται η βόσκηση στο καμένο δάσος. Και τον κτηνοτρόφων που εκ των πραγμάτων αφήνουν τα αιγοπρόβατα τους να βοσκίσουν στο δάσος, σε αυτήν την ελάχιστη πρασινάδα που έχει ξεπεταχθεί. 

Μια διαμάχη που δεν θα υπήρχε μεταξύ των κατοίκων.



Αν το κράτος οι υπηρεσίες που εμπλέκονται με το δάσος. Αν αυτοί οι Μπενοχορηγοί , με τους εμπλεκόμενους Δημάρχους και τον περιφερειάρχη έπαιρναν σοβαρά τον ρόλο τους. Και καθόριζαν με λογική και γνώση την ανασυγκρότηση αυτού του τόπου με άμεσα μέτρα μετά την καταστροφή . Αντ αυτού το μόνο μέλημα τους είναι πως ο καθένας και όλοι μαζί να καθορίσουν τον εαυτό σαν δυνατό παίχτη στο παιχνίδι μοιρασιάς της εξουσίας και του πλούτου αυτού του τόπου μας και του βουνού μας.

ΒΕΒΑΙΑ οι κτηνοτρόφοι από μεριά τους έχουν δίκαιο. Μετά το κάψιμο του τόπου εκτός από τους αλληλέγγυους, που τους έστειλαν τροφές για να περάσουν ένα μεγάλο χρονικό διάστημα , κάνεις από τους επίσημους φορείς δεν τους έδωσε μια επίσημη εγγράφη απάντηση για το μέλλον τους , για το σήμερα τους και το αύριο τους.

Οι μπενοχορηγοί είναι αυτοί που χωρίς δημοπρατήσεις χωρίς εγκρίσεις αποφασίζουν και κάνουν μελέτες πίσω και κρυμένοι μέσα από τις δίκες τους Μ.Κ.Ο Π.Χ ΔΙΑΖΩΜΑ, Αυτοί που δεν έχουν κανέναν θεσμικό ρόλο, λένε μεγαλοστομίες και αερολογίες για μουσεία ρητίνης και για φεστιβάλ κινηματογράφου .Αυτοί αποφασίζουν για μας χωρίς εμάς.Και το κάνουν χωρίς κόπο, από την στιγμή που Κυβέρνηση , Περιφέρεια και Δήμοι , παρέδωσαν τα κλειδιά της διαχειρίσεις αυτού του τόπου, στους ιδιώτες. Πιστεύοντας ότι οι πολίτες επειδή έχουν πόνο έχασαν και την λογική τους. Αυτό όμως που δεν βλέπουν και δεν μπορούν να καταγράψουν είναι η βουβή αγανάκτηση των πολιτών, που όταν εκδηλωθεί θα είναι τσουνάμι εναντίον τους.

Και βέβαια από την άλλη είναι οι πολίτες που φωνάζουν ,έχοντας τον φόβο ότι η βόσκηση των αιγοπροβάτων καταστρέφει αυτήν την μικρή βλάστηση .και ότι τα ζώα που περπατάνε στο δάσος και αναμοχλεύουν το χώμα, καταστρέφουν τους σπόρους και το μικρό και νέο ριζικό σύστημα των φυτών.

Κύριοι διαχειριστές της κάθε εξουσίας, ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ, ΔΗΜΟΙ. Έχετε την ευθύνη να προστατέψετε την φύση το περιβάλλον και τους κατοίκους αυτής της περιοχής που είναι μέρος στο φυσικό και περιβαλλοντικό σύστημα αυτού του τόπου. Και σταματήστε να κάνετε μπανιστήρι αυτήν την στιγμή στην δίκαια αγανάκτηση των κατοίκων

Δώστε άμεσα λύση στα λογικά προβλήματα τους.

Πρόταση.

Να δοθούν άμεσα αποζημιώσεις 100% στους κτηνοτρόφους για το ζωικό κεφάλαιο τους για τις εγκαταστάσεις τους για τα μηχανήματα τους. Ανεξάρτητα αν είναι εγγεγραμμένοι στον Ο.Γ.Α σημερινό Ε.Φ.Κ.Α η στον Ε.Λ.Γ.Α . Επιδοτήστε για 3 χρόνια τους κτηνοτρόφους τόσο για την τροφή των ζωών, όσο και για τις κλειστές εγκαταστάσεις τους ( ΣΤΑΥΛΙΣΜΟ ΤΩΝ ΖΩΩΝ).

Αυτές είναι οι λύσεις. Και τα προβλήματα ζητάνε λύσεις.

Είστε υποχρεωμένοι να δίνετε, σωστές άμεσες λύσεις στα προβλήματα των πολιτών . Αν δεν μπορείτε εσείς αφήστε χώρο σε άλλους που μπορούν.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΡΑΤΖΟΥΔΗΣ

ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΑΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια οσο το δυνατόν φιλτράρονται ως προς το ύφος και το ήθος τους.
Kάθε υβριστικό ,προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται .
Εγκρίνονται μόνο τα μηνύματα στα οποία εκφράζονται υγιείς απόψεις.
Ο κάθε σχολιαστής υπογράφει ηλεκτρονικά το σχόλιο του και είναι υπεύθυνος έναντι των νόμων.
Το ΜΑΝΤΟΥΔΙ NEWS δεν ενστερνίζεται και δεν φέρει καμία ευθύνη για όσα γράφουν οι αναγνώστες στα σχόλια τους.