Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2023

Το νέο βιβλίο του Γιάννη Καρατζούδη "Δραπέτης από το στόκολο"




Από σήμερα βρίσκεται στα βιβλιοπωλεία η ποιητική συλλογή του Γιάννη Καρατζούδη“Δραπέτης από το στόκολο”. Θα τη βρείτε στα βιβλιοπωλεία, Πολιτεία, Πρωτοπορία, Ιανός ( και Θεσσαλονίκης). Τα βιβλιοπωλεία μπορούν να τη προμηθευτούν από τους Σίμο, Τζανακάκη και Τσιγαρίδα.
Μπορείτε να το παραγγείλετε από το βιβλιοπωλείο της γειτονιάς σας και να σας το φέρουν σε λίγες μέρες.
Και βεβαίως όπως όλα τα βιβλία μας και αυτό μπορούμε να σας τα στείλουμε στο σπίτι ή το γραφείο σας με ένα τηλεφώνημα στα τηλέφωνα 210 97 08 811 / 6984 91 16 22. Δωρεά τα μεταφορικά με παραγγελίες άνω των 15 ευρώ.
Επίσης μπορείτε να τα προμηθευτείτε από το σάιτ μας http://www.evmarosbooks.gr/
Στοιχεία έκδοσης: Σχήμα 14χ21, σελίδες 112, τιμή 9 ευρώ (περιλαμβάνει ΦΠΑ)
Λίγα λόγια για το βιβλίο
Υμνώ την γυναίκα που η πατριαρχική κοινωνία μας, ακόμα τη θέλει σε δεύτερη μοίρα από τον άνδρα. Τους κοινωνικούς αγώνες των απλών ανθρώπων που είναι οι μόνοι ήρωες της ζωής μας, αλλά πάντα ανώνυμοι και περήφανοι. Πρέπει να ομολογήσω το μεγάλο επηρεασμό μου, από τις ιστορίες των παλιών φίλων ναυτικών της Λίμνης. Ιστορίες που η αλήθεια με το ψέμα παίζουν όπως η θάλασσα μετά κύματα, έτσι που μπερδεύεις το πρώτο από το τελευταίο.
Λίγα λόγια για τον συγγραφέα
Γεννήθηκα από πρόσφυγες Μικρασιάτες και Θρακιώτες, συνεχίσαμε την εσωτερική μετανάστευση μέσα από οικονομικούς και πολιτικούς διωγμούς. Δύσκολα τα ξεριζώματα και ειδικά όταν είναι σε παιδική ηλικία, δύσκολα για όλους. Δράμα – Θεσσαλονίκη - Μαντούδι – Λίμνη.
Γεννήθηκα μάλλον μια Τρίτη χαράματα , σε ένα σπίτι κοντά στην Αγία Σοφία στην Δράμα, μια περίοδο που οι χρόνοι και οι τόποι καθαρίζονταν από το χρήμα και την ιδεολογία. Μεγάλωσα στην Θεσσαλονίκη και έκανα οικογένεια και δυο γιούς στην Λίμνη Ευβοίας. Ένας τόπος τόσο όμορφος που ο καθένας θα μπορούσε να γίνει ποιητής.
Εργάζομαι με τα παιδιά μου σαν ελεύθερος επαγγελίας, Αρχιτέκτονας Μηχανικός, όπως και ο μεγάλος γιος μου, ενώ ο μικρός είναι Πολιτικός Μηχανικός.
Σαν οικογένεια δημιουργήσαμε μια μικρή τουριστική μονάδα με το όνομα,“ΜΕΡΣΩ”.--



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια οσο το δυνατόν φιλτράρονται ως προς το ύφος και το ήθος τους.
Kάθε υβριστικό ,προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται .
Εγκρίνονται μόνο τα μηνύματα στα οποία εκφράζονται υγιείς απόψεις.
Ο κάθε σχολιαστής υπογράφει ηλεκτρονικά το σχόλιο του και είναι υπεύθυνος έναντι των νόμων.
Το ΜΑΝΤΟΥΔΙ NEWS δεν ενστερνίζεται και δεν φέρει καμία ευθύνη για όσα γράφουν οι αναγνώστες στα σχόλια τους.