Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2023

Οι υποψήφιοι βουλευτές του ΚΚΕ στην Εύβοια



                             Οι υποψήφιοι βουλευτές του ΚΚΕ στην Εύβοια


Ανακοίνωση

Το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ είναι ψηφοδέλτιο μάχης! Συμμετέχουν δοκιμασμένοι αγωνιστές, που όργωσαν την Εύβοια την προηγούμενη περίοδο και βρέθηκαν μπροστά σε κάθε εργατικό-λαϊκό αγώνα,

από την Ιστιαία μέχρι την Κάρυστο, μέσα στους εργασιακούς χώρους, στους κλάδους, στις γειτονιές της Χαλκίδας και των άλλων πόλεων, στα χωριά.


Παντού στο πλευρό των εργαζομένων, των αγροτών και των επαγγελματιών, των συνταξιούχων, των γυναικών, των μαθητών και των φοιτητών, της νεολαίας, για τα δικαιώματα τους.

Καλούμε όλους αυτούς που πληρώνουν ακριβά την αντιλαϊκή πολιτική που εφαρμόζουν όλες οι κυβερνήσεις, οι κυβερνήσεις της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ και του ΣΥΡΙΖΑ, να πάρουν τη θέση τους, να συμπορευτούν με το ΚΚΕ και να του δώσουν μεγάλη δύναμη στις εκλογές.

Ο λαός δυνατός με ισχυρό ΚΚΕ και αδύνατη η όποια αντιλαϊκή κυβέρνηση.

Αυτή η επιλογή κρίνεται στις ερχόμενες εκλογές και αυτή μπορεί να αφοπλίσει τα ψεύτικα και εκβιαστικά διλήμματα του τύπου “Μητσοτάκης ή Τσίπρας”, “δημοκρατία ή εκτροπή”, ενώ είναι γνωστό ότι τα κόμματα του κεφαλαίου πιστεύουν στον ίδιο “θεό”, στο καπιταλιστικό κέρδος. Είναι δεσμευμένα στην στρατηγική της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το λεγόμενο Ταμείο Ανάκαμψης, το σκληρό υπερ-μνημόνιο και την “Πράσινη Μετάβαση”, της αβάσταχτης ακρίβειας, της ενεργειακής φτώχειας και της διάλυσης των εργασιακών, κοινωνικών, ασφαλιστικών δικαιωμάτων.

Είναι δεσμευμένα στους επικίνδυνους σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ, συνένοχοι για τις αμερικάνικες βάσεις, την εμπλοκή της χώρας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία, τη μετατροπή της Ελλάδας σε αμερικανοΝΑΤΟικό ορμητήριο και μόνο το ΚΚΕ αγωνίζεται για την απεμπλοκή.

Έχουν γανώσει το κεφάλι του λαού με την διαφήμιση της καπιταλιστικής ανάπτυξης και κρύβουν μεθοδικά ότι η ανάπτυξη αυτή είναι για τους λίγους , υπηρετεί τα συμφέροντα των μεγάλων επιχειρήσεων που εισπράττουν τα δισεκατομμύρια του ΕΣΠΑ, των λεγόμενων αναπτυξιακών νόμων και προγραμμάτων, του αποκαλούμενου "Ταμείου Ανάκαμψης" και του κρατικού προϋπολογισμού.

Ο λαός με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων και της ΕΕ, στενάζει από την ακρίβεια και την ενεργειακή φτώχεια, τους άθλιους μισθούς και συντάξεις, τα σκληρά φορομπηχτικά μέτρα.

Οι μισθωτοί , οι συνταξιούχοι , οι βιοπαλαιστές αγρότες και επαγγελματίες πληρώνουν το 90% των φόρων και το μεγάλο κεφάλαιο μόνο το 5%.

Το 40% των μισθωτών στον ιδιωτικό τομέα έχει μισθό μέχρι 700 Ευρώ μεικτά.

Το 35 % των συνταξιούχων παίρνει σύνταξη κάτω από 500 Ευρώ.

Πετσόκοψαν και πάγωσαν τους μισθούς και τις συντάξεις για 10 χρόνια και η κυβέρνηση προσπαθεί να κάνει ψηφοθηρικά παιχνίδια με τις αυξήσεις κοροϊδία που έχουν εξανεμισθεί ήδη από την ακρίβεια, τον υψηλό πληθωρισμό.

Μεγάλο μέρος των συνταξιούχων δεν πήρε ούτε ευρώ λόγω της “προσωπικής διαφοράς” του νόμου Κατρούγκαλου, του ΣΥΡΙΖΑ που εφαρμόζει η ΝΔ και επιχειρεί να διασκεδάσει την αγανάκτηση των συνταξιούχων, με ψηφοθηρικά επιδόματα φτώχειας. Ας αφήσουν τα κόλπα. Πραγματική ανακούφιση μπορεί να αποτελέσει αυτό που ζητούν οι ίδιοι οι συνταξιούχοι και στηρίζει με όλες του τις δυνάμεις το ΚΚΕ: Αυξήσεις σε όλες τις συντάξεις, κύριες κι επικουρικές, με ενσωμάτωση της προσωπικής διαφοράς και κατάργηση των αντιασφαλιστικών νόμων.

Το ΚΚΕ είναι εδώ, στην πρώτη γραμμή του αγώνα, αντιπαλεύει με συνέπεια και σταθερότητα την αντιλαϊκή πολιτική.

Στηρίζει την πάλη του ΠΑΜΕ και των συνδικάτων για ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς πάνω απο τον πληθωρισμό, για να καταργηθεί ο νόμος Βρούτση -Αχτσιόγλου που κατάργησε τις συλλογικές διαπραγματεύσεις για τον κατώτατο μισθό.

Το ΚΚΕ παλεύει για το δικαίωμα στη δουλειά και την προστασία των ανέργων, την αύξηση των μισθών και των συντάξεων, για ανθρώπινες εργασιακές συνθήκες, ενάντια στις απολύσεις.

Αγωνίζεται στο πλευρό των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ και διεκδικεί τη ενιαία λειτουργία της, την εξασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας, των εργατικών δικαιωμάτων, σε σύγκρουση με την πολιτική της χρόνιας απαξίωσης που ακολούθησαν όλες οι κυβερνήσεις και το ξεπούλημα στο μονοπώλιο της ΤΕΡΝΑ, για να διαμορφωθούν οι όροι και να περάσει ο ορυκτός πλούτος στα χέρια του λαού.

Το ΚΚΕ ήταν μαζί με το λαό της Βόρειας Εύβοιας στην καταστροφική πυρκαγιά του 2021, που άναψε η κρατική- κυβερνητική πολιτική, και σήμερα παλεύει για αποζημιώσεις 100% κόντρα στις ψευτοϋποσχέσεις, στο λεγόμενο σχέδιο ανασυγκρότησης Μπένου που είναι κομμένο και ραμμένο στα μέτρα των μεγάλων συμφερόντων, σε βάρος των λαϊκών αναγκών.

Μαζί με τους Ρετσινάδες και Δασεργάτες, τους ελαιοπαραγωγούς και τους μελισσοκόμους, τους κτηνοτρόφους, τους μικρομεσαίους επαγγελματίες που υποφέρουν από την αντιλαϊκή πολιτική. Παλεύει για ουσιαστικά μέτρα πρόληψης των πυρκαγιών , για σύγχρονο οδικό δίκτυο που παραμένει απαρχαιωμένο και επικίνδυνο για δεκαετίες με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων, βρίσκεται σε διαρκή δράση για μέτρα αντιπλημμυρικής προστασίας, στη Χαλκίδα, το Ληλάντιο, στα Μεσσάπια, στο Μαντούδι, την Αγία Άννα, στα Βασιλικά , την Κοτσικιά και σε άλλες περιοχές.

Παρεμβαίνει για το πρόβλημα των σκουπιδιών στη Χαλκίδα και σε άλλες περιοχές.

Αγωνίζεται ενάντια στην πολιτική της υποχρηματοδότησης και εμπορευματοποίησης της υγείας, για την αντιμετώπιση των μεγάλων κενών και ελλείψεων στο νοσοκομείο της Χαλκίδας, της Κύμης και της Καρύστου, στα εγκαταλελειμμένα Κέντρα Υγείας, για αποκλειστικά δημόσιο-δωρεάν σύστημα Υγείας και την άμεση πρόσληψη του αναγκαίου μόνιμου ιατρικού, νοσηλευτικού, τεχνικού, διοικητικού και βοηθητικού προσωπικού.

Το ΚΚΕ συγκρούεται όλα τα χρόνια με την πολιτική επέλασης των μονοπωλίων και την άναρχη εγκατάσταση ανεμογεννητριών στην Νότια, την Κεντρική και τη Βόρεια Εύβοια, για να ακυρωθούν όλες οι άδειες και να σταματήσει η εγκατάσταση στην κορεσμένη απο τα Αιολικά πάρκα Εύβοια, για ενέργεια κοινωνικό αγαθό με την αξιοποίηση όλων των εγχώριων πηγών.

Είναι δίπλα στους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς για την αναβάθμιση της μόρφωσης, σύγχρονα και ασφαλή σχολεία, με επαρκή, μόνιμο εκπαιδευτικό προσωπικό.

Στέκεται με ευθύνη στο πλευρό των παιδιών με ειδικές ανάγκες και των οικογενειών τους, πρόσφατα ανέδειξε στη βουλή τα προβλήματα του Εργαστηρίου Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης, ειδικά το κτιριακό πρόβλημα και προβλήματα του Ειδικού Δημοτικού σχολείου Χαλκίδας, απαιτεί σύγχρονα σχολεία, καλά στελεχωμένα, δωρεάν, με φροντίδα του κράτους, αναβαθμισμένα δικαιώματα για τους εκπαιδευτικούς και το υπόλοιπο προσωπικό.

Το κόμμα μας εκφράζει ολόψυχα την αλληλεγγύη του στους λαούς της Τουρκίας και της Συρίας που βιώνουν μια ανείπωτη τραγωδία από τον καταστροφικό σεισμό και την πολιτική του αστικού κράτους, την έλλειψη μέτρων αντισεισμικής προστασίας.

Ο λαός πρέπει να ενημερωθεί ότι η Τομεακή Οργάνωση Εύβοιας του ΚΚΕ, ανησυχώντας για την σεισμική δραστηριότητα στην περιοχή πήρε μια σημαντική πρωτοβουλία και οργάνωσε στις 5 Φλεβάρη στη Χαλκίδα εκδήλωση για την αντισεισμική θωράκιση, με γνωστούς επιστήμονες και μαζικούς φορείς της Εύβοιας.

Μέσα από μια ουσιαστική συζήτηση διαπιστώθηκε ότι υπάρχουν σοβαρά προβλήματα και είναι αναγκαίο να ληφθούν επείγοντα μέτρα, να ελεγχτούν και να θωρακιστούν τα σχολεία , το πανεπιστήμιο, δημόσια κτίρια, εργοστάσια στη βιομηχανική ζώνη, παλιά, ιδίως, σπίτια σε λαϊκές γειτονιές κ.α.

Μέσα σ’ αυτή τη δράση κινείται αυτά τα χρόνια ο βουλευτής του ΚΚΕ, σε όλο το νησί.

Το ΚΚΕ τίμησε την ψήφο του λαού και οι εκλεγμένοι στη βουλή, στην τοπική και περιφερειακή διοίκηση, στα συνδικάτα, μέσα στο μαζικό κίνημα, είναι η φωνή των εργαζομένων, το στήριγμα τους.

Τι έκαναν οι βουλευτές των άλλων κομμάτων; Αποδείχθηκαν στηρίγματα και απολογητές της αντιλαϊκής πολιτικής, της κάθε κυβέρνησης. Μαζί οι βουλευτές της ΝΔ , του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ ψήφισαν τα μνημόνια και τα άλλα αντιλαϊκά μέτρα που λεηλάτησαν και λεηλατούν το εισόδημα και καταργούν τα εργατικά -λαϊκά δικαιώματα.

Δεν μπορούν να κοιτάξουν το λαό στα μάτια. Είναι ανεπανόρθωτα εκτεθειμένοι κι αυτοί και τα κόμματα που εκπροσωπούν.

Τι να πει ο ΣΥΡΙΖΑ; Τα περί κυβέρνησης προοδευτικών δυνάμεων που αναμασά αποτελούν κοροϊδία για το λαό που έζησε τα έργα και τις ημέρες της κυβέρνησης που σχημάτισε με το ακροδεξιό κόμμα των ΑΝΕΛ. Εφάρμοσε τα αντιλαϊκά μνημόνια της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ , φόρτωσε το λαό με το τρίτο και πιο φαρμακερό μνημόνιο, κατάργησε σημαντικά δικαιώματα, έδωσε νέα προνόμια στο κεφάλαιο και αυτή την 4ετία ψήφισε πάνω από το 50% των αντιλαϊκών νομοσχεδίων της ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ πάνω από το 70%.

Δεν είναι μόνο αυτά. Το ΚΚΕ κατέθεσε σειρά προτάσεων νόμων και τροπολογιών για την ανακούφιση της εργατικής τάξης, των βιοπαλαιστών αγροτών και επαγγελματιών, από την ακρίβεια και την ενεργειακή φτώχεια. Κατέθεσε τροπολογίες για την κατάργηση του ΦΠΑ στα τρόφιμα και σε άλλα είδη πρώτης ανάγκης, την κατάργηση του φόρου κατανάλωσης στην ενέργεια και τα καύσιμα, για την αύξηση των μισθών και των συντάξεων , για τη 13η και 14η σύνταξη και μισθό.

Κατέθεσε τροπολογίες για να σταματήσουν οι πλειστηριασμοί των λαϊκών σπιτιών που βασίζονται στη αντιλαϊκή νομοθεσία της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ και η κυβέρνηση, με τη συνευθύνη των άλλων κομμάτων, τις απέρριψε προκλητικά.

Αυτά είναι ισχυρά κριτήρια για τη λαϊκή ψήφο που επιβάλλεται να τα υπολογίσουν καλά οι εργαζόμενοι και να πάρουν αποφάσεις, να κάνουν τολμηρά το βήμα και να συμπορευτούν με το ΚΚΕ, να του δώσουν μεγάλη δύναμη στις εκλογές, για να δυναμώσει η λαϊκή αντιπολίτευση και να προβληθεί η μεγαλύτερη δυνατή αντίσταση ενάντια στο κεφάλαιο και την αντιλαϊκή πολιτική την επόμενη μέρα.

Για να αναπτυχθούν μαζικοί διεκδικητικοί αγώνες για την ικανοποίηση των εργατικών -λαϊκών αιτημάτων, να ανοίξει ο δρόμος για να απαλλαχθεί ο λαός από την καπιταλιστική βαρβαρότητα, να δυναμώσει η πάλη για τη νέα σοσιαλιστική κοινωνία και την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου απο άνθρωπο.

Το ΚΚΕ διαθέτει και καταθέτει στο λαό τις θέσεις του και το πρόγραμμα εξουσίας και διακυβέρνησης του τόπου. Αυτό το πρόγραμμα τεκμηριώνει επιστημονικά ότι ο λαός σήμερα μπορεί να ζήσει με σύγχρονα δικαιώματα και ποιότητα ζωής που αντιστοιχούν στον 21ο αιώνα σύμφωνα με τις δυνατότητες της εποχής μας.

Ο λαός μπορεί να σώσει το λαό στο δρόμο της ανατροπής, με πιο δυνατό ΚΚΕ. Αυτό το σύνθημα αποτυπώνει την πραγματικότητα. Αυτό το συμπέρασμα είναι οδηγός για τη στάση των λαϊκών δυνάμεων στις εκλογές.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια οσο το δυνατόν φιλτράρονται ως προς το ύφος και το ήθος τους.
Kάθε υβριστικό ,προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται .
Εγκρίνονται μόνο τα μηνύματα στα οποία εκφράζονται υγιείς απόψεις.
Ο κάθε σχολιαστής υπογράφει ηλεκτρονικά το σχόλιο του και είναι υπεύθυνος έναντι των νόμων.
Το ΜΑΝΤΟΥΔΙ NEWS δεν ενστερνίζεται και δεν φέρει καμία ευθύνη για όσα γράφουν οι αναγνώστες στα σχόλια τους.