Δευτέρα 20 Μαρτίου 2023

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ- ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ΕΥΒΟΙΑΣ



Την ώρα που όλη η χώρα πενθεί τα παιδιά της μετά την πολύνεκρη τραγωδία στα Τέμπη και ζητά πειστικές απαντήσεις σε αμείλικτα ερωτήματα, η κυβέρνηση της ΝΔ και το Υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας φέρνουν Πολυνομοσχέδιο-Σκούπα 264 άρθρων με πρωτοφανείς ρυθμίσεις για τα δάση, τη βιοποικιλότητα, τις ΑΠΕ, την ενεργειακή δημοκρατία, τα απορρίμματα , την ενέργεια και την ιδιωτικοποίηση του ΝΕΡΟΥ, με χρόνο διαβούλευσης από ελάχιστο έως ανύπαρκτο.

                                                                           

ΤΟ ΝΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΑΓΑΘΟ

                                                                                                                                       

Η επιχειρούμενη δημιουργία Ρυθμιστικής Αρχής Υδάτων (κατά τα πρότυπα της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας!) αποτελεί ακόμα μια ιδεολογική εμμονή της Κυβέρνησης στο πλαίσιο ιδιωτικοποίησης των πάντων αγνοώντας τις αποφάσεις του ΣτΕ, που από το 2014 έως και πολύ πρόσφατα έχουν αποτρέψει την ιδιωτικοποίηση του νερού και την πώληση της ΕΥΔΑΠ - ΕΥΑΘ και ενάντια στις αντιρρήσεις φορέων και οργανώσεων.

Τη στιγμή που η Διεθνής Κοινότητα και ο ΟΗΕ προκρίνουν δράσεις προστασίας του φυσικού πόρου εργάζονται προς μια Παγκόσμια Συμφωνία για το Νερό, η κυβέρνηση της ΝΔ κινείται  προς την αντίθετη κατεύθυνση.

 

Οι σχεδιασμοί της κυβέρνησης για δημόσια αγαθά υψίστης σημασίας: νερό, δάση, βιοποικιλότητα, ΑΠΕ και ενεργειακή δημοκρατία δεν πρέπει να περάσουν!

 

Κεντρική προτεραιότητα για τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αποτελεί η υπεράσπιση του ανθρώπινου και κοινωνικού δικαιώματος στην ποιότητα ζωής, την ενέργεια, την τροφή, το νερό, την υγεία και το περιβάλλον. Η νέα προοδευτική κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα διασφαλίσει πως το νερό θα παραμείνει δημόσιο και κοινωνικό αγαθό  προχωρώντας στην ακύρωση του πολυνομοσχεδίου.

                                                                                                                                      

ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ΕΥΒΟΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια οσο το δυνατόν φιλτράρονται ως προς το ύφος και το ήθος τους.
Kάθε υβριστικό ,προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται .
Εγκρίνονται μόνο τα μηνύματα στα οποία εκφράζονται υγιείς απόψεις.
Ο κάθε σχολιαστής υπογράφει ηλεκτρονικά το σχόλιο του και είναι υπεύθυνος έναντι των νόμων.
Το ΜΑΝΤΟΥΔΙ NEWS δεν ενστερνίζεται και δεν φέρει καμία ευθύνη για όσα γράφουν οι αναγνώστες στα σχόλια τους.