Πέμπτη 7 Μαρτίου 2024

ΣΤΗ ΜΟΝΑΞΙΑ ΤΗΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑΣ.......

Γράφει η Άννα Λαμπροπούλου-Τριάντη

 

Είναι αρκετά θλιβερό στις μέρες μας, το να ζει κάποιος με την ταμπέλα του “διαφορετικού”, με τον χαρακτηρισμό του ανθρώπου “με πρόβλημα”, κι ακόμα πιο θλιβερό είναι το να ζει ένας τέτοιος άνθρωπος, απομονωμένος/αποκομμένος από τους υπόλοιπους συνανθρώπους του.

Δεν είμαστε η κοινωνία των τέλειων ατόμων, ούτε η ομάδα των ικανών και των έξυπνων, κι επομένως δεν έχουμε, σε καμία περίπτωση, το δικαίωμα να επικρίνουμε, να παίζουμε και να κάνουμε πλάκα σε βάρος των .......“χαζών”.

Ας αναρωτηθούμε, πόσοι από εμας θα μπορούσαμε να σταθούμε δίπλα σε έναν “βλαμμένο”, για να συγκρίνει ο Θεός την αγνότητα και την καθαρότητα της ψυχής μας, μ εκείνη της δικής του της ψυχής.........

.Σε μια κοινωνία που οι αξίες, τα ήθη και τα οράματα εκφυλίζονται και ξεθωριάζουν μέρα με την ημέρα, σε έναν κόσμο που η ανθρώπινη ζωή έχει χάσει την αληθινή και ουσιαστική της διάσταση, στις μίζερες και σκοτεινές εκείνες ψυχές όπου η αυτογνωσία κι η ανθρωπιά φαντάζουν ως μηδενικές (άγνωστες) λέξεις, η κάθε προσπάθεια για ισότιμη μεταχείριση όλων αυτών των ανθρώπων, καταδικάζεται, μηδενίζεται, καταργείται.

Η συμπαντική νομοτέλεια οριζει με μαθηματική ακρίβεια, πως ο,τι δίνουμε στους άλλους, αυτό και θα πάρουμε, όταν κρίνουμε, τότε κι εμείς θα επικριθούμε.Ας έχουμε και λίγη σεμνότητα όταν δείχνουμε με το δάχτυλο, ας είμαστε και πιο ταπεινοί όταν σχολιάζουμε διάφορα θέματα υγείας.Χωρίς χλευασμούς, ειρωνείες, υποτιμητικά σχόλια, κ.λ.π.Έλεος πια.....!!!!!!!!!!!

Στην τελική, ας σεβόμαστε λιγάκι κι εκείνους τους “βλάκες” ή όπως αλλιώς κατά καιρούς τους χαρακτηρίζουμε, για έναν και μοναδικό λόγο:Επειδή, όλοι μας ζούμε, αναπτυσσόμαστε κι επιβιώνουμε κάτω από τον ίδιο ουρανό!!!!!!

Βιώνοντας ανάμεσά τους, ζώντας μαζί τους, ΕΜΕΙΣ πρώτα μαθαίνουμε και διδασκόμαστε από τον δύσκολο αγώνα τους για Ζωή, παράλληλα όμως, θαρρώ εγώ, υιοθετούμε και μια πιο προοδευτική ματιά ζωής, αναδεικνύουμε, εάν αυτή υπάρχει βέβαια, και την ηθική, θρησκευτική και πολιτιστική μας ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια οσο το δυνατόν φιλτράρονται ως προς το ύφος και το ήθος τους.
Kάθε υβριστικό ,προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται .
Εγκρίνονται μόνο τα μηνύματα στα οποία εκφράζονται υγιείς απόψεις.
Ο κάθε σχολιαστής υπογράφει ηλεκτρονικά το σχόλιο του και είναι υπεύθυνος έναντι των νόμων.
Το ΜΑΝΤΟΥΔΙ NEWS δεν ενστερνίζεται και δεν φέρει καμία ευθύνη για όσα γράφουν οι αναγνώστες στα σχόλια τους.