Πέμπτη 4 Απριλίου 2024

Αυτά που μας πληγώνουν....

   Ο Κηρέας σήμερα !

  Αρχιτεκτονική παραποτάμια πρόταση ανάπλασης, εντός σχεδίου πόλης...

Ίσως η μεγαλύτερη ευκαιρία ... δεύτερη δεν πρόκειται να υπάρξει, μαζί με την αντιπλημμυρική θωράκιση του π.Κηρέα να υπάρξει η αισθητική διαμόρφωση και ανάπλαση στο τμήμα που διέρχεται στο σχέδιο πόλης και ειδικά την γέφυρα του π.Κηρέα τη βιτρίνα της πόλης,στην είσοδο του Μαντουδίου!
 

Με αφορμή το μεγάλο ποσό των 17.000.000 εκ ευρώ του έργου, ο Συν/μός έχει στείλει έγγραφο στις 8/1/2024 στον Δήμο και την Κοινότητα Μαντουδίου ,με  πρόταση αισθητικής ανάπλασης της παραποτάμιας έκτασης δίπλα στην γέφυρα, στην είσοδο της πόλης, ως την μεγαλύτερη ευκαιρία ανάπτυξης και τουριστικής προβολής ,όπως του ποταμού που διέρχεται τα Τρίκαλα και αποτελεί το κόσμημα της πόλης.

Δυστυχώς ως σήμερα κανείς δεν γνωρίζει την μελέτη και τι έργα προβλέπει, αφού ήδη έχει δημοπρατηθεί και ανατεθεί...

Επειδή υπάρχει ο κίνδυνος ακραίας τσιμεντοποίησης του Κηρέα στην περιοχή της γέφυρας , χωρίς καμιά αισθητική τοπίου και  φυσικού κάλλους , ΚΑΛΟΥΜΕ τον δήμαρχο να μας ακούσει,τους δημοτικούς συμβούλους του Κηρέα να παρέμβουν,όπως επίσης την Κοινότητα Μαντουδίου να συγκαλέσει ανοικτό κοινοτικό συμβούλιο και να αναλάβει πρωτοβουλίες για το μακροπρόθεσμο συμφέρον της πόλης μας.

Καλούμε όλους τους πατριώτες ,εντός και εκτός Μαντουδίου, με υψηλό αίσθημα ευθύνης στις μελλοντικές γενιές να συνεισφέρουν στον τόπο τους!

Ποταμός Τρικάλων

 
Η ανάπλαση της παραποτάμιας ζώνης του π. Κηρέα θα πρέπει να προβλέπει την διαμόρφωση των πρανών  του ποταμού, τη δημιουργία μονοπατιών περιπάτου,τη δημιουργία ποδηλατοδρόμου στη δυτική όχθη του π. Κηρέα ,την κατασκευή θέσεων θέασης και ξεκούρασης, τη δημιουργία μικρού ζωολογικού κήπου με πάπιες,χήνες κλπ για τα μικρά παιδιά, τον φωτισμό της ανάπλασης, τη φύτευση με νέα, κατάλληλα είδη δέντρων, θάμνων και φυτών, το σχεδιασμό, τη διαμόρφωση, την αποκατάσταση του διαταραγμένου τοπίου και την εν γένη αισθητική αναβάθμιση του χώρου πρασίνου στον υπό ανάπλαση χώρο του παλαιού πλατανοδάσους δίπλα στη γέφυρα.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΥ:

Παρέμβαση του Συνεταιρισμού, για την αισθητική ανάπλαση της παραποτάμιας ζώνης π. Κηρέα στο Μαντούδι




16 σχόλια:

  1. Όσο έγινε κ η γέφυρα στην θέση Πορτάρα άλλο τόσο θα γίνουν κ έργα ανάπλασης.εδω περιμενουν να σκοτωθεί κανένας στον δρόμο προς το λιμάνι που στρίβουμε για Καναλάκι για να τον φτιάξουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Λέτε τα αυτονόητα. αναρωτιέμαι γιατί τα προφανή που λέτε δεν γίνονται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Λείπω χρόνια από τη περιοχή και ειλικρινά δακρύζω όταν διαβάζω τα αιτήματα του κόσμου που τα βλέπουν όλοι εκτός από τους υπεύθυνους εκλεγμένους..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΔΕΝ ΥΠΆΡΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΕΝΔΙΑΦΈΡΟΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ Κ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΥΣ...ΕΔΩ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΞΕΚΙΝΉΣΕΙ ΝΑ ΦΤΙΑΧΝΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΡΑΛΊΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΉ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ Κ ΠΕΡΙΜΈΝΕΤΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΝΆΠΛΑΣΗ ΤΟΥ ΚΗΡΕΑ;...ΝΤΡΟΠΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ.Γ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΑΝΤΟΎΔΙ ΘΑ ΜΕΊΝΕ ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΠΟΛΛΑ ΧΡΌΝΙΑ ΑΚΟΜΗ... ΝΤΡΈΠΟΜΑΙ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΟΥ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μου προκαλεί μεγάλη έκπληξη. Μπορεί να μας πει ο δήμος,ο δήμαρχος,ο κοινοτάρχης που διαφωνούν? Εδώ θα τρελαθουμε όλοι .Αυτές είναι στοιχειώδεις προτάσεις ανάπλασης που έπρεπε να τις επιβάλουν οι τεχνικές υπηρεσίες του δήμου στις μελέτες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αρκεί να διαβάσει κάποιος την απόφαση ένταξης του έργου για να καταλάβει τι θα γίνει. Θα πέσει πολύ, πάρα πολύ τσιμέντο και χαλίκι. Δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη για ανάπλαση.

    https://peka-program.gr/wp-content/uploads/2023/12/6004238-APOFASI-ENTAXIS.pdf.pdf
    Και επειδή η περιοχή στην οποία θα γίνουν τα έργα, ευτυχώς δεν είναι τσιφλίκι του δημάρχου (άλλωστε έχουμε αρκετούς τσιφλικάδες στον τόπο μας) να ενημερώσει πάραυτα και αναλυτικά τους κατοίκους του Μαντουδίου και να λάβει υπόψη τις προτάσεις του Συνεταιρισμού.



    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Φίλοι Μαντουδιανοί τα 17 εκατομμύρια είναι ιλιγγιώδες ποσό !! Αν πάνε μόνο για βράχους και τσιμέντα είστε άξιοι της τύχης σας. Αν αυτό γινόταν στη Λίμνη μας θα ήμασταν όλοι στα κάγκελα και θα άλλαζαν τους πετροβολιάδες και τη τσιμεντοποίηση σύμφωνα με το ανάγλυφο και την αισθητική του καταπράσινου τοπίου σας.
    Γιάννης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Είμαστε άξιοι της μοίρας μας! Έχω βαρεθεί να βλέπω όλη την μέρα φορτηγά με καμμένα ξύλα, σκουπίδια και μπετονιέρες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Φίλοι Μαντουδιανοι λυπάμαι που δεν ξεσηκωνεστε.Αποφασιζουν άλλοι για σας και μόνο για τα δικά τους συμφέροντα.Το χρήμα είναι το παν,το κόσμο γραμμένο τον έχουν.Ειστε άξιοι της μοίρας σας!
    Γιάννης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Με αυτά τα χρήματα θα μπορούσαν να προσλάβουν 5γιατρούς στο κέντρο υγείας, 2οδηγούς για τα ασθενοφόρα κλπ καλύπτοντας για μια 15ετία το κόστος τους, αλλά η ανάπτυξη προστάζει μπετόν. Ανεπίτρεπτο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ο ΔΗΜΟΣ ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ ΤΗ ΜΕΛΕΤΗ . ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΥΡΗΝΙΚΟ ΜΥΣΤΙΚΟ. ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΕΛΙΚΑ ΤΙ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΣΤΗΝ ΓΕΦΥΡΑ ΤΟΥ ΜΑΝΤΟΥΔΙΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ξυπνήστε ΜΑΝΤΟΥΔΙΑΝΟΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Μπορούν να μας πουν ο δήμος,ο δήμαρχος,ο κοινοτάρχης που διαφωνούν?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΜΠΕΤΟΝ,ΒΡΑΧΟΙ,ΑΜΜΟΧΑΛΙΚΑ,ΑΥΘΟΝΟ ΚΑΙ ΕΥΚΟΛΟ ΧΡΗΜΑ ΣΕ ΕΡΓΟΛΑΒΟΥΣ.
    ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ!!!!!!!! (ΟΠΩΣ ΣΥΝΙΘΙΖΕΙ ΝΑ ΛΕΕΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΠΟΥ ΔΙΑΦΩΝΟΎΝ ΤΕΛΙΚΑ ΜΕ ΤΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΑΣ . ΝΑ ΜΑΣ ΤΟ ΕΞΗΓΗΣΟΥΝ . ΘΑ ΤΡΕΛΑΘΟΥΜΕ ΕΝΤΕΛΩΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Κάντε διαβούλευση και ακούστε τις προτάσεις του κόσμου. Διαφωνείτε στο ωραίο και καλαίσθητο που ζητάει ο κόσμος? Στα Τρίκαλα και στη Φλώρινα είναι πιο μάγκες που τα ποτάμια τους έχουν μεγαλύτερο όγκο νερού το χειμώνα αλλά είναι κοσμήματα και είναι πόλοι ανάπτυξης. Ο Κηρέας δεν είναι χείμαρρος να τον κάνετε τσιμεντοκλη . Έχει νερό όλο το χρόνο και πρέπει να σέβεστε το τοπίο και το φυσικό κάλλος. Χαθηκε η τσίπα ! Λίμνη, Κήρινθος και Μαντούδι είναι στα κάγκελα.Δεν αναρωτιεστε γιατί..Αποκοπηκατε αλλαζονικα εντελώς από το λαϊκό αίσθημα και δε δίνετε λογαριασμό σε κανέναν? Που διαφωνείτε με το κόσμο τελικά Λίγη ντροπή δεν υπάρχει?
    Γιάννης

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια οσο το δυνατόν φιλτράρονται ως προς το ύφος και το ήθος τους.
Kάθε υβριστικό ,προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται .
Εγκρίνονται μόνο τα μηνύματα στα οποία εκφράζονται υγιείς απόψεις.
Ο κάθε σχολιαστής υπογράφει ηλεκτρονικά το σχόλιο του και είναι υπεύθυνος έναντι των νόμων.
Το ΜΑΝΤΟΥΔΙ NEWS δεν ενστερνίζεται και δεν φέρει καμία ευθύνη για όσα γράφουν οι αναγνώστες στα σχόλια τους.