Τρίτη 9 Απριλίου 2024

Κάλεσμα για την ανάπλαση της Λίμνης..

 


Νέλλη Ψαρρού

ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΤΗΣ ΛΙΜΝΗΣ
...χωρίς τους Λιμνιώτες; Κάπως έτσι φαντάζεται η Περιφέρεια και ο Δήμος το έργο που ετοιμάζεται για να αλλάξει την φυσιογνωμία του παραλιακού μετώπου της Λίμνης, χωρίς διαβούλευση με τους κατοίκους, και χωρίς να λαμβάνει υπόψη της τις γνώμες των ντόπιων αρχιτεκτόνων. Έτσι, στην Δημοτική Επιτροπή του Δήμου στις 2 Απριλίου οι σύμβουλοι που πρόσκεινται στην Δημοτική Αρχή και ο κ. Κατσιαμάκας ενέκριναν την προγραμματική σύμβαση του έργο. Καταψήφισε ο Νίκος Γεραλής αντιπροτείνοντας συμπληρωματική μελέτη στήριξης του κρηπιδώματος, ώστε το έργο να είναι ουσίας και όχι βιτρίνας.
Επειδή η Δημοτική Αρχή δεν θεώρησε απαραίτητο να συζητηθεί το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο ή να ενημερώσει τους φορείς και τους πολίτες της Λίμνης, η δημοτική παράταξη της Λαϊκής Συσπείρωσης το θέτει, όπως έχει δικαίωμα, ως θέμα προς συζήτηση στο προσεχές Δημοτικό Συμβούλιο.
Καλούμε τους φορείς και πολίτες που ενδιαφέρονται για το θέμα να παραστούν στη συζήτηση του θέματος στο Δημοτικό Συμβούλιο, που θα γίνει την Πέμπτη 11 Απριλίου, στις 5:30μμ, στο κτήριο Μελά.

Μπορείτε να διαβάσετε στο παρακάτω πρακτικό την προγραμματική σύμβαση, όπως και την τοποθέτηση του Νίκου Γεραλή, που λέει τα εξής:

"Θεωρούμε ότι είναι απαραίτητο και σημαντικό έργο υποδομής, το οποίο τα τελευταία χρόνια είναι και απαίτηση του λαού της Λίμνης. Όμως εξετάζοντας τη μελέτη του έργου, η οποία σημειωτέον εγκρίθηκε από την προηγούμενη Οικονομική Επιτροπή τον Ιούλιο του 2023 χωρίς ενημέρωση της τοπικής κοινωνίας, παρατηρούμε τα εξής:
1. Δεν προβλέπεται καμία εργασία για αντικατάσταση ή τουλάχιστον ενίσχυση του κρηπιδώματος. Πρόκειται για κατασκευή ιδιαίτερα καταπονημένη, με εμφανείς φθορές και προβλήματα στατικότητας, λόγω των συχνών και έντονων κυματισμών από τότε που κατασκευάστηκε το μεγαλύτερο μέρος της (δεκαετίες 1950 &1960). Τα τελευταία χρόνια είναι συχνό το φαινόμενο καθιζήσεων μεγάλων τμημάτων του παραλιακού πεζοδρομίου σε όλο το μήκος του, οι οποίες αποκαθίστανται περιστασιακά. Όπως αντιλαμβάνεστε υπάρχει σοβαρό πρόβλημα με μεγάλους κινδύνους για κατοίκους, επαγγελματίες, επισκέπτες και γενικά κάθε διερχόμενο.
2. Οι εργασίες που προβλέπονται είναι μόνο η αντικατάσταση των πεζοδρομίων, των κιγκλιδωμάτων, αντικατάσταση του ασφαλτοτάπητα στο δρόμο με κυβόλιθους, δενδροφυτεύσεις κ. ά., οι οποίες είναι παρεμβάσεις εξωραϊσμού.
3. Αν παραμείνει το κρηπίδωμα ως έχει, είναι σχεδόν βέβαιο ότι με τους πρώτους έντονους κυματισμούς θα υπάρξουν φθορές ακόμη και όταν θα είναι σε εξέλιξη οι εργασίες ανάπλασης.
4. Εάν τελικά το έργο εκτελεστεί με τις υπάρχουσες συνθήκες, θα πρόκειται για έργο βιτρίνας και όχι ουσίας.
Καταψηφίζουμε το προτεινόμενο σχέδιο προγραμματικής σύμβασης και προτείνουμε την εκπόνηση συμπληρωματικής μελέτης και την συμπληρωματική χρηματοδότηση, για την αντικατάσταση του κρηπιδώματος και την κατασκευή νέου που θα εξασφαλίζει αντοχή στους έντονους κυματισμούς και θα προστατεύει από τον κατακλυσμό του δρόμου και όλου του παραλιακού μετώπου με θαλασσινό νερό και χαλίκια, όπως δηλαδή συμβαίνει μέχρι σήμερα."



1 σχόλιο:

Tα σχόλια οσο το δυνατόν φιλτράρονται ως προς το ύφος και το ήθος τους.
Kάθε υβριστικό ,προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται .
Εγκρίνονται μόνο τα μηνύματα στα οποία εκφράζονται υγιείς απόψεις.
Ο κάθε σχολιαστής υπογράφει ηλεκτρονικά το σχόλιο του και είναι υπεύθυνος έναντι των νόμων.
Το ΜΑΝΤΟΥΔΙ NEWS δεν ενστερνίζεται και δεν φέρει καμία ευθύνη για όσα γράφουν οι αναγνώστες στα σχόλια τους.