Δευτέρα 30 Μαρτίου 2020

Αύριο στις 10:00 η κηδεία του Δημητρίου (Μήτσου) Ρούμπου στην εκκλησία του Μαντουδίου

Έφυγε σήμερα στα 86 χρόνια του, ο Δημήτριος Ρούμπος, ο μπαρμπα Μήτσος Ρούμπος για τους νεότερους, κλείνοντας σιγά-σιγά των κύκλο της παλιάς γενιάς των Μαντουδιανών,εκείνης της γενιάς των δυσκολιών, αλλά και της ακμής του Μαντουδίου. 
 Τότε που ήξεραν ότι την πολιτική ή την ιδεολογική διαφορά δεν την κάνεις προσωπική έχθρα.
Ο μπαρμπα Μήτσος Ρούμπος ήταν μια εκρηκτική προσωπικότητα. Κοινωνικός, φωνακλάς, ετοιμόλογος, ατακαδόρος και αθυρόστομος με απίστευτο και αστείρευτο χιούμορ.

Ένας άνθρωπος πολυπράγμονας. Ποδοσφαιριστής ,κυνηγός, λογιστής, κοινοτάρχης, παράγοντας, φίλαθλος και ορκισμένος Παναθηναϊκός ενώ στις μεγάλες γιορτές ανέβαινε και στο ψαλτήρι!

Διετέλεσε κοινοτάρχης στο Μαντούδι, μιας άλλης εποχής και νοοτροπίας. Τον θυμόμαστε μέσα στο φρεάτιο να διορθώνει τη βλάβη, να βοηθά τους μαστόρους στις τσιμεντοστρώσεις, κι αν κάτι δεν του άρεσε να φωνάζει «γαλλικά». 

 Οι αναμνήσεις των Μαντουδιανών στις περιόδους που διετέλεσε κοινοτάρχης δεν ήταν αρνητικές. Γιατί βοήθησε και προστάτεψε.

Στα μέσα της δεκαετίας του ‘80 σταδιακά αποσύρθηκε από την ενεργό δράση. Άσκησε με συνέπεια τον ρόλο του ως …συνταξιούχος, με καθημερινή παρουσία στην πιάτσα, παίζοντας πρέφα με τους φίλους του, σχολιάζοντας την επικαιρότητα, κάνοντας αισθητή την παρουσία του σε όλη την πλατεία με την βροντόφωνη φωνή του.

Είναι κρίμα που έφυγε σε τέτοιες περίεργες ημέρες και δεν θα τον αποχαιρετήσουμε όπως πρέπει και θα ήθελε.

Η κηδεία του θα γίνει αύριο στις 10:00 στην εκκλησία του Μαντουδίου, και η σωρός του θα βρίσκεται εκεί από τις 9:30 π.μ.

Καλό ταξίδι !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια οσο το δυνατόν φιλτράρονται ως προς το ύφος και το ήθος τους.
Kάθε υβριστικό ,προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται .
Εγκρίνονται μόνο τα μηνύματα στα οποία εκφράζονται υγιείς απόψεις.
Ο κάθε σχολιαστής υπογράφει ηλεκτρονικά το σχόλιο του και είναι υπεύθυνος έναντι των νόμων.
Το ΜΑΝΤΟΥΔΙ NEWS δεν ενστερνίζεται και δεν φέρει καμία ευθύνη για όσα γράφουν οι αναγνώστες στα σχόλια τους.