Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου 2023

Οι 15.500 νεκροί άμαχοι μέσα σε δύο μήνες στη Γάζα είναι παράπλευρες απώλειες σύμφωνα με το Ισραήλ...

Οι 15.500 νεκροί άμαχοι μέσα σε δύο μήνες στη Γάζα είναι παράπλευρες απώλειες σύμφωνα με το Ισραήλ... 

Για να καταλάβεις, μετά από 20 μήνες πολέμου στην Ουκρανία, οι καταγεγραμμένοι νεκροί άμαχοι σύμφωνα με τον ΟΗΕ τον Σεπτέμβρη του '23 ήταν 9.614.

Με λίγα λόγια, το Ισραήλ το οποίο εκπροσωπεί τις Δυτικές αξίες και υποτίθεται δεν θέλει να σκοτώνει αμάχους, έχει σκοτώσει μέσα σε δύο μήνες περισσότερους από όσους ο εγκληματίας Πούτιν σε 2 χρόνια. 

Ας μη βιαστούμε όμως να μιλήσουμε για εγκληματίες δείχνοντας την Κυβέρνηση του Ισραήλ γιατί αυτό μπορεί να μας φορτώσει με την κατηγορία του αντισημιτισμού. 

Ας περιμένουμε πρώτα να διαλέξουν οι Κυβερνήσεις του Δυτικού διαφωτισμένου κόσμου και να μας πουν ποια είναι η ισοτιμία, πόσες ζωές Παλαιστινίων ισοδυναμούν με πόσες Ουκρανικές, ώστε να ξέρουμε περίπου στους πόσους νεκρούς ο Νετανιάχου γίνεται Πούτιν και πότε ακριβώς δικαιούνται οι Παλαιστίνιοι να επικαλεστούν το δικαίωμα στην αυτοάμυνα...

Χάρης Χεϊζάνογλου

Να παραθέσω εδώ και τον σύνδεσμο που οδηγεί στα στοιχεία από τον ΟΗΕ. Δεν επιχειρώ καμία σύγκριση ούτε προφανώς με ενδιαφέρει να ελαφρύνω τη θέση του Πούτιν (άκου τί χρειάζεται να εξηγώ με τους μ@λ@κες που έχουμε μπλέξει). Με ενδιαφέρει να καταλάβουμε πόσο ασύμμετρη και ανισοβαρής είναι η αντιμετώπιση των δύο αυτών περιπτώσεων από τη "σωστή πλευρά" της ιστορίας. Για εμένα και στις δύο περιπτώσεις σκοτώνονται άνθρωποι. Για τον φιλάνθρωπο και διαφωτισμένο Δυτικό κόσμο στην Ουκρανία σκοτώνονται άνθρωποι και στην Γάζα κάποιοι που είναι κάτι άλλο... κάτι λιγότερο από άνθρωποι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια οσο το δυνατόν φιλτράρονται ως προς το ύφος και το ήθος τους.
Kάθε υβριστικό ,προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται .
Εγκρίνονται μόνο τα μηνύματα στα οποία εκφράζονται υγιείς απόψεις.
Ο κάθε σχολιαστής υπογράφει ηλεκτρονικά το σχόλιο του και είναι υπεύθυνος έναντι των νόμων.
Το ΜΑΝΤΟΥΔΙ NEWS δεν ενστερνίζεται και δεν φέρει καμία ευθύνη για όσα γράφουν οι αναγνώστες στα σχόλια τους.