Τρίτη 12 Δεκεμβρίου 2023

Aμεση υλοποίηση αιτήματων του Αγροτοκτηνοτροφικού Συν/μου Β.Εύβοιας

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 23 Νοεμβρίου στο Δημαρχείο Λίμνης, κατά την επίσκεψη του Υφυπουργού κ. Χρήστου Τριαντόπουλου στην περιοχή μας, και παρουσία εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης, συζητήθηκαν διάφορα ζητήματα και λήφθηκαν αποφάσεις για τον τρόπο υλοποίησης μέτρων στήριξης. Μεταξύ των θεμάτων που αναλύθηκαν αυτά που αφορούν κυρίως τον κλάδο των αγροτοκτηνοτροφων και αποφασίσθηκε η άμεση υλοποίησή τους είναι τα εξής: 


1. Ένταξη των πυρόπληκτων κτηνοτρόφων Β. Εύβοιας στην υπό επεξεργασία διάταξη από την αρμόδια υπηρεσία του ΥΠΑΑΤ για επιπλέον έκτακτη χρηματοδότηση για το έτος 2024, κατόπιν σχετικού αιτήματος που υποβλήθηκε από τον Κτηνοτροφικό Συνεταιρισμό Β. Εύβοιας.


2. Ένταξη της πυρόπληκτης περιοχής της Β. Εύβοιας στο πρόγραμμα του ΥΠΑΑΤ για τις πρότυπες σταβλικές εγκαταστάσεις κατά αντιστοιχία εφαρμογής στις πλημμυροπαθεις περιοχές της Θεσσαλίας.


3. Επιχορήγηση 150.000 ευρώ στον Δήμο Λίμνης-Μαντουδίου-Αγίας Άννας για προμήθεια ζωοτροφών οι οποίες θα διανεμηθούν μόνο στους πυρόπληκτης κτηνοτρόφους της περιοχής και όχι οριζόντια, ενώ υπεύθυνος φορέας για τον τρόπο και τις ποσότητες διανομής ανά δικαιούχο ορίστηκε ο Κτηνοτροφικός Συνεταιρισμός Β. Εύβοιας.


4. Επίσπευση της διαδικασίας πληρωμής της δεύτερης δόσης των ζωοτροφών που δόθηκαν το 2023, ώστε αρχές του επόμενου έτους να υλοποιηθεί και ο τρίτος και τελευταίος κύκλος διανομής των προγραμματιζόμενων από το 2022 ζωοτροφών. 


5. Ολοκλήρωση εντός του επόμενου διαστήματος της διαδικασίας αποζημίωσης των δικαιούχων αγροτοκτηνοτρόφων ειδικού καθεστώτος από την πυρκαγιά του 2021. 


Θερμές ευχαριστίες στον Υφυπουργό κ. Χρ. Τριαντόπουλο για τη στενή συνεργασία για την επίλυση των ζητημάτων στο πλαισιο ανασυγκρότησης και τη συνεχή παρουσία του και στήριξη στην περιοχή μας.

Ο Πρόεδρος 

 Βασίλης Χριστοδούλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια οσο το δυνατόν φιλτράρονται ως προς το ύφος και το ήθος τους.
Kάθε υβριστικό ,προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται .
Εγκρίνονται μόνο τα μηνύματα στα οποία εκφράζονται υγιείς απόψεις.
Ο κάθε σχολιαστής υπογράφει ηλεκτρονικά το σχόλιο του και είναι υπεύθυνος έναντι των νόμων.
Το ΜΑΝΤΟΥΔΙ NEWS δεν ενστερνίζεται και δεν φέρει καμία ευθύνη για όσα γράφουν οι αναγνώστες στα σχόλια τους.