Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου 2023

Τσαπουρνιώτης: Το νερό είναι δημόσιο αγαθό και δεν ιδιωτικοποιείται ,θα φτάσουμε ως το Συμβούλιο Επικρατείας !

Γιώργος Τσαπουρνιώτης: «Το νερό είναι δημόσιο αγαθό και δε μπορούμε αυτά που βρήκαμε από τους προγόνους μας να τα δώσουμε χωρίς καμία αντίδραση- Θα φτάσουμε στο ΣτΕ»
 Ομόφωνα το Δημοτικό μας Συμβούλιο έκανε δεκτή την πρόταση μας και είπε ένα μεγάλο ΟΧΙ στην πρόταση νόμου για κατάργηση της ΔΕΥΑ και συγχώνευση της σε έναν νέο φορέα!! 
Συνεχίζουμε κοιτάζοντας τους συμπολίτες μας στα μάτια.
 
Κάθετα αντίθετη δηλώνει και η ΠΟΕ-ΔΕΥΑ στην συγχώνευση-κατάργηση των ΔΕΥΑ

Κάθετα αντίθετη δηλώνει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στις Δημοτικές Επιχειρήσεις Ύδρευσης Αποχέτευσης (ΠΟΕ –ΔΕΥΑ) στην απόφαση της κυβέρνησης  να προχωρήσει σε κατάργηση και συγχωνεύσεις των ΔΕΥΑ αφαιρώντας ουσιαστικά το βασικότερο κοινωνικό αγαθό, το νερό, από τους Δήμους και σταδιακά  να τις ιδιωτικοποιήσει.

Σε ανακοίνωσή της η ΠΟΕ – ΔΕΥΑ τονίζει ότι «η κυβέρνηση με προχειρότητα και νεφελώδεις εξαγγελίες καταργεί τις ΔΕΥΑ που αποτελούν περιουσία της τοπικής αυτοδιοίκησης. Τις ΔΕΥΑ, που εξαιτίας της λειτουργίας και της τοπικής τους δράσης έχουν προσφέρει διαχρονικά τα μέγιστα στις τοπικές κοινωνίες με παροχή ποιοτικών υπηρεσιών (βιολογικοί καθαρισμοί, καθαρό και πόσιμο νερό) που δεν έχουν να ζηλέψουν σε τίποτα από τις περισσότερες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης» .

Επισημαίνει  ότι «οι 126 ΔΕΥΑ από την ίδρυσή τους στη δεκαετία του ’80 μέχρι σήμερα έχουν εκτελέσει έργο, που υπερβαίνει τα 20 δις ευρώ στους τομείς της δραστηριότητάς τους. Το έργο αυτό εκτελέσθηκε με πολλές δυσκολίες και πολλά προβλήματα, οικονομικά, οργανωτικά, θεσμικά. Το έργο αυτό συνεχίζεται, αφού σήμερα οι ΔΕΥΑ εκτελούν έργα ύψους 2 δις, ενώ στην επόμενη προγραμματική περίοδο θα χρηματοδοτηθούν για έργα και δράσεις, που υπερβαίνουν τα 4 δις».

Υπογραμμίζει  πως «με νόμο πλέον και με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο ουσιαστικά δημιουργεί τις προϋποθέσεις ιδιωτικοποίησης και ξεπουλήματος των νερών και μάλιστα σε λίγους εκλεκτούς της. Όπως ακριβώς έκανε και με την ενέργεια στη χώρα μας, την οποία παρέδωσε σε πέντε παρόχους οι οποίοι κερδοσκοπούν ασύστολα σε βάρος του  λαού και μάλιστα με τις ευλογίες της. Το ελεγχόμενο διοικητικό συμβούλιο της εταιρίας που θα συσταθεί, θα κατευθύνει όλα τα έργα ύδρευσης αποχέτευσης βιολογικών καθαρισμών αξίας πολλών δις ευρώ από το νέο ΕΣΠΑ και το Ταμείο Ανάκαμψης, στις γνωστές μεγάλες εταιρίες με ΣΔΙΤ (συμπράξεις ιδιωτικού και δημόσιου τομέα) με συμβόλαια διαχείρισης των δικτύων από τις εταιρίες για τουλάχιστον τριάντα χρόνια».

Σημειώνει ότι «μόλις μερικοί μήνες πέρασαν από τις μεγάλες κινητοποιήσεις των εργαζομένων τον περασμένο Μάρτιο, ενάντια στο νομοσχέδιο για την ρυθμιστική αρχή υδάτων, το οποίο θεωρούσαμε ότι ήταν προάγγελος της ιδιωτικοποίησης και του ξεπουλήματος των νερών. Η κυβέρνηση και οι υπουργοί της διαρρήγνυαν τα ιμάτια τους, ότι αυτό δεν πρόκειται να γίνει και διαβεβαίωναν όλοι μαζί Κυβέρνηση και βουλευτές της πλειοψηφίας, ότι τα νερά δεν πωλούνται. Το σχέδιο νόμου που πέρασε πριν λίγες ημέρες από το υπουργικό συμβούλιο είναι η συνέχεια της προηγούμενης νομοθετικής ρύθμισης».

Οι εργαζόμενοι των ΔΕΥΑ δηλώνουν ότι  «θα αγωνιστούν με κάθε μέσο να παραμείνει το νερό στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, στις τοπικές κοινωνίες, γιατί εκεί ανήκει».

Να επισημάνουμε οτι το σχέδιο της κυβέρνησης για τις καταργήσεις και συγχωνεύσεις Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης Αποχέτευσης θα παρουσιάσει ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Θ. Σκυλακάκης στο προσεχές Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ στις 13 Δεκεμβρίου.


 

9 σχόλια:

  1. Σας εστειλα και χθες ενα σχολειο και δεν το βλεπω ακομα.
    Να μας πει ο δημαρχος την αποψη του για την εμμεση παραχωρηση σε ιδιωτη της υπηρεσιας καθαριοτητας μεσω ΦΟΔΣΑ.
    ΕΚΕΙ ΔΕΝ ΕΙΝΝΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ?
    ΕΤΣΙ ΟΜΩΣ ΘΑ ΒΟΛΕΥΤΟΥΝ ΟΣΟΙ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ. ΕΚΒΙΑΣΤΙΚΑΝ.
    ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΧΑΝΕΤΑΙ Η ΚΟΥΤΑΛΑ ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ ΔΕΥΑ.
    ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΑΝ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΑΚΗ ΑΣ ΠΑΡΕΙ ΑΠΟΦΑΣΗ ΜΕΙΩΣΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΤΕΛΩΝ ΚΑΙ ΤΕΛΩΝ ΥΔΡΕΥΣΗΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η κυβέρνηση με νόμο ιδιοτικοποιει το νερό που είναι κοινό αγαθό προς όφελος των ιδιωτών.5 καναλάρχες ,5 πετραιλαιαδες,και 5 πάροχοι ρεύματος πλουτίζουν με τα λεφτά του απλού κοσμακη .Τώρα τι δουλειά έχουν οι δήμαρχοι μόνο εσύ και η κυβρρνησαρα σου μπορεί νά τό εξηγήσει.

      Διαγραφή
    2. Φοβάσαι να γράψεις το όνομα σου..
      Παπαδημητρίου Ν.

      Διαγραφή
    3. Ρώτα κανένα νεοδημοκρατη,αυτός ξέρει.

      Διαγραφή
    4. Ανώνυμος09
      Μητσοτάκης και ξερό ψωμί

      Διαγραφή
  2. Το φιλοκυβερνητικός στο σχόλιο μου δεν κατάλαβα απο που προκύπτει. Είδη το νερό που πληρώνουμε στον Δήμο μας ειναι ακριβό. Το θεμα ειναι πως το νομοσχέδιο εχει ψηφιστεί πολυ πριν τις Δημ. Εκλογές άρα αν δούμε τα ψηφοδέλτια ίσως καταλάβουμε γιατι κάποιους τους πείραξε τωρα.
    Αυτούς ντε τους ανεξάρτητους που ξαναβγήκαν εκβιάζοντας με τις πλάτες της ΔΕΥΑ και των πακέτων που πήραν απο τις τελευταίες πλημμύρες.
    Αυτούς που για αλλη μια φορά ντύθηκαν Σωτήρες και ξανασμίξαν για το καλό του τόπου (τσέπης τους).
    Ειναι και καλό θεμα για τις Απόκριες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΕΙΝΑΙ ΗΓΕΤΗΣ ΚΑΙ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΝΑ ΔΙΟΙΚΕΙ. ΑΝ ΕΣΥ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΠΡΟΣΒΑΛΛΕΙΣ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΜΑΣ, ΕΙΣΑΙ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ.

      Διαγραφή
    2. Οπως είπες Πρωθυπουργός σας.Αλλα ποιοι είστε;ποια συμφέροντα έχετε; είστε σαν εμάς βιοπαλαιστές;αγρότες; αυτοαπασχολούμενοι; η' είστε εργολάβοι και τσιράκια τους; γιατι εμάς δεν ειναι πρωθυπουργός μας.

      Διαγραφή
    3. ΝΤΡΟΠΉ ΣΟΥ ΝΑ ΒΡΊΖΕΙΣ ΤΟΝ ΕΚΛΕΓΜΈΝΟ ΜΕ 41%ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΜΑΣ.ΜΑΚΑΡΙ Ο ΘΕΌΣ ΝΑ ΠΑΊΡΝΕΙ ΧΡΌΝΙΑ ΑΠΌ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΔΙΝΕΙ ΣΤΟΝ ΗΓΕΤΗ ΜΑΣ

      Διαγραφή

Tα σχόλια οσο το δυνατόν φιλτράρονται ως προς το ύφος και το ήθος τους.
Kάθε υβριστικό ,προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται .
Εγκρίνονται μόνο τα μηνύματα στα οποία εκφράζονται υγιείς απόψεις.
Ο κάθε σχολιαστής υπογράφει ηλεκτρονικά το σχόλιο του και είναι υπεύθυνος έναντι των νόμων.
Το ΜΑΝΤΟΥΔΙ NEWS δεν ενστερνίζεται και δεν φέρει καμία ευθύνη για όσα γράφουν οι αναγνώστες στα σχόλια τους.