Kι αν νικηθήκαμε δεν ήταν απ'την τύχη ή τις αντιξοότητες,αλλά απ'αυτό το πάθος μας για κάτι πιο μακρινό " Τάσος Λειβαδίτης

Σάββατο 17 Αυγούστου 2024

Η κεντρική "Πλατεία Μαντουδίου" το 1960 !

 

Η κεντρική Πλατεία Μαντουδίου το 1960.

 Μια νοσταλγική εικόνα μιας πανέμορφης πλατείας με τα καφε και τα ουζερί περιμετρικά ,να απλώνεται και να ενώνεται με την άλλη  πλατεία της Αγίας Τριάδος ,στην "πιάτσα" της πόλης.

Από το 1980 ονομάζεται "Πλατεία Μεταλλωρύχων " προς τιμήν των αγωνιστών  μεταλλωρύχων μας με τις μεγάλες συγκεντρώσεις και τον παλμό των διαδηλώσεων που είχαν αφετηρία απ΄αυτήν.


Στη φωτογραφία διακρίνεται το Ηρώων πεσόντων και οι μουριές μπροστά από τα καφενεία ,σήμερα Ουζερί "Θοδωρή" και "Φράγκου"   Δυστυχώς με μια ντροπιαστική και αδιανόητη απόφαση επί δικτατορίας, οι μουριές κόπηκαν και γλύτωσαν μόνο στο καφενείο Σκουμπρή λόγω ιδιοκτησίας! 

Επίσης την ίδια  περίοδο κόπηκε και η μεγάλη μουριά στη πλατεία της Αγίας Τριάδος που "ακουμπούσε" και το περίπτερο του Τζαχρήστου.

Σήμερα ευελπιστούμε ,με αφορμή την ανάπλαση του ιστορικού κέντρου ,να προβλεφτεί η φύτευση μουριών αντί των θάμνων που υπάρχουν ,ώστε να προσδώσουν την ομορφιά που αξίζει ο τόπος μας στο κέντρο της πόλης μας!

1 σχόλιο:

  1. Ωραία φωτογραφία απλά αναρωτιέμαι τι απόφαση ήταν αυτή να κόψουν τα δέντρα ,οσο για τις μουριές, έπρεπε χρόνια τώρα,να τις φυτέψουν οι ίδιοι οι μαγαζατορες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια οσο το δυνατόν φιλτράρονται ως προς το ύφος και το ήθος τους.
Kάθε υβριστικό ,προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται .
Εγκρίνονται μόνο τα μηνύματα στα οποία εκφράζονται υγιείς απόψεις.
Ο κάθε σχολιαστής υπογράφει ηλεκτρονικά το σχόλιο του και είναι υπεύθυνος έναντι των νόμων.
Το ΜΑΝΤΟΥΔΙ NEWS δεν ενστερνίζεται και δεν φέρει καμία ευθύνη για όσα γράφουν οι αναγνώστες στα σχόλια τους.