Kι αν νικηθήκαμε δεν ήταν απ'την τύχη ή τις αντιξοότητες,αλλά απ'αυτό το πάθος μας για κάτι πιο μακρινό " Τάσος Λειβαδίτης

Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2024

Ανακοίνωση Γιάννη Κατσιαμάκα, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης ΔΎΝΑΜΗ ΑΛΛΑΓΉΣ

 

Επειδή η δημοτική αρχή του κ. Τσαπουρνιώτη, εξακολουθεί να κρατάει στο σκοτάδι τους πολίτες αναφορικά με τα διαλαμβανόμενα στις τακτικές συνεδριάσεις και στις συνεδριάσεις λογοδοσίας του ΔΣ, αφού είναι από τους ελάχιστους αν όχι ο μοναδικός δήμος στην χώρα που δεν γίνεται ζωντανή μετάδοση των συνεδριάσεων, ούτε από τον δήμο και ούτε από κάποιο ενημερωτικό σάϊτ, γιατί κατ αυτούς προφανώς το ΔΣ είναι μόνο για να νομιμοποιούν κάποιες αποφάσεις, βρισκόμαστε στην ανάγκη να γνωστοποιήσουμε τα θέματα που θέσαμε ως δημοτική παράταξη στο τελευταίο ΔΣ.

α) Η παραλία της Αγίας Άννας κατά γενική ομολογία είχε φέτος μειωμένη επισκεψιμότητα και σε αυτό συνετέλεσαν πολλοί λόγοι, μεταξύ των οποίων η αρχική έκθεση του πακοε που έβγαλε ακατάλληλη για κολύμβηση την παραλία. Η δημοτική αρχή με ανακοίνωση της εκ των υστέρων και επικαλούμενη δικές της αναλύσεις διέψευσε ότι υπάρχει πρόβλημα, χωρίς όμως ποτέ να δημοσιοποιήσει τα αποτελέσματα των μετρήσεων που επικαλέστηκε ότι έκανε.
Η έντονη δυσοσμία που δημιουργήθηκε εξ αιτίας του αντιπλημμυρικού έργου που εκτελείται αυτή την περίοδο και που είχε ως αποτέλεσμα να υπάρξει διαρροή λυμάτων από τους μη στεγανούς βόθρους των παρακείμενων οικιών  στον προς διανυξη αγωγό και από εκεί στην θάλασσα, χωρίς να διακόψει τις εργασίες ως όφειλε η δημοτική αρχή, μέχρι το τέλος της τουριστικής περιόδου.Ο καθυστερημένος καθαρισμός της παραλίας από τα φερτά υλικά, η έλλειψη φωτισμού και η έλλειψη καλοπισμού βαρύνουν εξ ολοκλήρου την δημοτική αρχή και φυσικά η μηδενική εμπορική δραστηριότητα, του κατά τον κ.Τσαπουρνώτη λιμανιού, ο οποίος είχε δημιουργήσει στους επαγγελματίες της παραλίας ψευδείς εντυπώσεις και προσδοκίες με την δήθεν άφιξη τουριστικών σκαφών, ενώ γνωρίζει ότι πρόκειται ουσιαστικά για αλιευτικό καταφύγιο και δεν μπορεί να συμπεριληφθεί στους τουριστικούς λιμένες!
 
β) Το ζήτημα των καυσίμων για τα οχήματα του δήμου, καθώς εμφανίζονται στην "διαύγεια" πιστώσεις για βενζίνες σε χορτοκοπτικά κατά μήνες Μάιο και Ιούνιο του 2023 ποσά που ξεπερνούν τις 40 χιλ.ευρω, κάτι που δεν δικαιολογείται ούτε από τον χρόνο εργασίας, ούτε από τον αριθμό των χορτοκοπτικών που διαθέτει.
 
γ) Το θέμα της επισκευής των οχημάτων και μηχανημάτων έργων του Δήμου σε ιδιωτικά συνεργεία τα οποία δεν έχουν νόμιμη άδεια λειτουργίας, κάτι που γεννά τεράστιο ζήτημα όσον αφορά την ασφάλεια των οχημάτων αυτών αλλά και των εργαζομένων σε αυτά.
Επειδή οι απαντήσεις που λάβαμε για τα δύο τελευταία θεωρούμε ότι δεν ήταν επαρκείς, δηλώνουμε ότι θα ζητήσουμε για τα θέματα αυτά να γίνει περαιτέρω έλεγχος από κάθε αρμόδια προς τούτο αρχή.
Τον θεσμικό μας ρόλο του ελέγχου της δημοτικής αρχής, που μας ανέθεσαν οι συμπολίτες μας θα τον ασκήσουμε προς κάθε κατεύθυνση και με κάθε υπευθυνότητα.
 
Γιάννης ΚΑΤΣΙΑΜΑΚΑΣ 
Επικεφαλής της δημοτικής παράταξης ΔΎΝΑΜΗ ΑΛΛΑΓΉΣ

1 σχόλιο:

Tα σχόλια οσο το δυνατόν φιλτράρονται ως προς το ύφος και το ήθος τους.
Kάθε υβριστικό ,προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται .
Εγκρίνονται μόνο τα μηνύματα στα οποία εκφράζονται υγιείς απόψεις.
Ο κάθε σχολιαστής υπογράφει ηλεκτρονικά το σχόλιο του και είναι υπεύθυνος έναντι των νόμων.
Το ΜΑΝΤΟΥΔΙ NEWS δεν ενστερνίζεται και δεν φέρει καμία ευθύνη για όσα γράφουν οι αναγνώστες στα σχόλια τους.