Kι αν νικηθήκαμε δεν ήταν απ'την τύχη ή τις αντιξοότητες,αλλά απ'αυτό το πάθος μας για κάτι πιο μακρινό " Τάσος Λειβαδίτης

Τρίτη 6 Αυγούστου 2024

Ο εσπερινός της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στην Ιερά Μονή Οσίου Δαυίδ

Η Ιερά Μονή Οσίου Δαυίδ πλημμύρισε από θρησκευτική κατάνυξη χθες το απόγευμα, καθώς εορτάστηκε με μεγαλοπρέπεια ο εσπερινός της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος

“Ο Δήμαρχος Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας, Γιώργος Τσαπουρνιώτης, παρών στην ιερή τελετή, υπογράμμισε τη σημασία της ημέρας για την τοπική κοινότητα και εξέφρασε την περηφάνια του για την πλούσια θρησκευτική κληρονομιά της περιοχής.”

Την ακολουθία τέλεσε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Χαλκίδας, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων, κ. Χρυσόστομος, ο οποίος στο κήρυγμά του αναφέρθηκε στο βαθύ θεολογικό νόημα της Μεταμορφώσεως και κάλεσε τους πιστούς να μιμηθούν τον Χριστό στην καθημερινή τους ζωή. Στον εορτασμό παραβρέθηκε επίσης ο Επίσκοπος Σκοπέλου, κ. Νικόδημος, καθώς και πλήθος κληρικών.

Η Ιερά Μονή Οσίου Δαυίδ, αφιερωμένη στη Μεταμόρφωση του Σωτήρος, αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους θρησκευτικούς προορισμούς της περιοχής και προσελκύει κάθε χρόνο χιλιάδες προσκυνητές. Η χθεσινή πανήγυρη υπενθύμισε την πλούσια ιστορία και παράδοση του μοναστηριού και ενίσχυσε τους δεσμούς της τοπικής κοινότητας με την Ορθόδοξη Εκκλησία.


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια οσο το δυνατόν φιλτράρονται ως προς το ύφος και το ήθος τους.
Kάθε υβριστικό ,προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται .
Εγκρίνονται μόνο τα μηνύματα στα οποία εκφράζονται υγιείς απόψεις.
Ο κάθε σχολιαστής υπογράφει ηλεκτρονικά το σχόλιο του και είναι υπεύθυνος έναντι των νόμων.
Το ΜΑΝΤΟΥΔΙ NEWS δεν ενστερνίζεται και δεν φέρει καμία ευθύνη για όσα γράφουν οι αναγνώστες στα σχόλια τους.