Παρασκευή 9 Ιουνίου 2023

Απάντηση του Συλλόγου ΟΤΑ Ευβοίας, στο Σωματείο Εργατοϋπαλλήλων Δήμων Β. Εύβοιας


Αγαπητοί Συνάδελφοι και Αγαπητές Συναδέλφισσες, 

Χαιρόμαστε που επιτέλους το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Εργατοϋπαλλήλων Δήμων Βόρειας Εύβοιας, ξύπνησε από το λήθαργο που βρισκόταν τα τελευταία χρόνια. Μάλιστα το έκανε για δεύτερη φορά μέσα σε λίγους μήνες.



Δεν ξύπνησε όμως για να υπερασπιστεί τα δικαιώματα των εργαζομένων και να καταγγείλει τις δημοτικές αρχές της Β. Εύβοιας, για τις άθλιες συνθήκες στα ανύπαρκτα εργοτάξια, τον απαρχαιωμένο και ασυντήρητο μηχανολογικό εξοπλισμό, την ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών, την υποστελέχωση των υπηρεσιών , την μη πληρωμή υπερωριών και την παράνομης απασχόλησης του προσωπικού τις Κυριακές και αργίες, ιδιαίτερα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες και να αναφερθεί στα προβλήματα των εργαζομένων στους χώρους εργασίας των Δήμων της Βόρειας Εύβοιας, αλλά ξύπνησε δυστυχώς για να καταγγείλει συναδέλφους και το Σύλλογο Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Ευβοίας.

Αφού κυνήγησε με λυσσαλέο μένος (όρισε και δικηγόρο στην επιτροπή του άρθρου 152 του Ν. 3463/2006) την συναδέλφισσα που ορίστηκε νόμιμα αναπληρώτρια προϊσταμένη, χωρίς φυσικά να δικαιωθεί το Σωματείο , στις 24/5/2023 εξέδωσε καταγγελία προκειμένου να υπερασπιστεί την Διευθύντρια και μέλος του Δ.Σ του Σωματείου , κατά του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Ευβοίας και του Προέδρου του Συλλόγου και εκλεγμένο μέλος του Γενικού Συμβουλίου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Ευβοίας (ΠΟΕ-ΟΤΑ) Δημήτρη Βοργιά, γιατί υπερασπίστηκε τους συναδέλφους ΙΔΟΧ , οι οποίοι πληρώθηκαν την μισθοδοσία τους με 15 μέρες καθυστέρηση, χωρίς καμία αιτία και τόλμησε να στείλει επιστολή διαμαρτυρίας στην αρμόδια διευθύντρια , ζητώντας την εφαρμογή της νομοθεσίας και την εξάλειψη της αδικίας εις βάρος των συναδέλφων, καλώντας τη δημοτική αρχή να συμβάλλει στην τήρηση της νομιμότητας.

Στην καταγγελία δεν σχολιάζουν καν το γεγονός της καθυστέρησης της πληρωμής γράφοντας μάλιστα ψεύδη ότι δήθεν ενημερώθηκαν οι συνάδελφοι. Κύριοι αν ενημερώθηκαν οι κολλητοί σας , δεν ενδιαφέρει το σύνολο των υπαλλήλων, οι οποίοι το έμαθαν όταν πήγαν στα ΑΤΜ των τραπεζών την ημερομηνία πληρωμής τους και δεν βρήκαν στους λογαριασμούς την μισθοδοσία τους. Αντί λοιπόν να ζητήσετε τουλάχιστον μία Συγνώμη από τους συναδέλφους, καταγγέλετε στην ανακοίνωσή σας το σύλλογο μας που ενδιαφέρθηκε για τους συναδέλφους.

Επιπλέον καταγγέλετε το Σύλλογο Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Ευβοίας γιατί δεν αναφέρεται στην απαξίωση της οικονομικής υπηρεσίας από την δημοτική αρχή , λόγω της απασχόλησης των υπαλλήλων από τις δημοτικές ενότητες Κηρέως και Νηλέως και όχι στην έδρα του Δήμου. Αγαπητοί συνάδελφοι η αιτία της αδυναμίας λειτουργίας της οικονομικής υπηρεσίας είναι η υποστελέχωσή της και όχι η εργασία του προσωπικού στις δημοτικές ενότητες, καθότι ευτυχώς τα προγράμματα είναι διαδικτυακά και οι υπάλληλοι προσφέρουν τις υπηρεσίες τους από παντού. Δεν θα σας ακολουθήσουμε στις τοπικιστικές σας διαφορές και στις προσωπικές σας φιλοδοξίες.

Ποιος ευθύνεται άραγε για την μη πληρωμή των υπερωριών των ληξιάρχων, των υπερωριών των Κυριακών και άλλων εξαιρέσιμων ημερών, των οφειλόμενων ποσών από μη καταβολή σε είδος γάλατος και ΜΑΠ παρελθόντων ετών, την καθυστερημένη βαθμολογική εξέλιξη των υπαλλήλων , την καθυστερημένη αποστολή των εισηγήσεων στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο για τα υπηρεσιακά θέματα των υπαλλήλων;

Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Ευβοίας και ο Πρόεδρος του Δημήτρης Βοργιάς , δεν χαϊδεύει την δημοτική αρχή, όπως καταγγέλετε , καθότι γνωρίζετε ότι και επιστολές – καταγγελίες έχει στείλει και στην επιθεώρηση εργασίας έχει προσφύγει. Μήπως τελικά με την στάση σας και την λειτουργία σας αποτελείται το ΄΄ΔΕΚΑΝΙΚΙ΄΄ των δημοτικών αρχών για την επιδίωξη των στόχων τους και την εξυπηρέτηση προσωπικών φιλοδοξιών των μελών του Διοικητικού σας Συμβουλίου;

Δεν θα σας ακολουθήσουμε στο δρόμο της σύγκρουσης και της διχόνοιας που προσπαθείτε να επιβάλλετε μέσω τέτοιων καταγγελιών, διαχωρίζοντας τους εργαζόμενους σε Βόρειους και Νότιους. σε δικούς μας και δικούς σας.

Τέτοιες καταγγελίες (γιατί υπερασπιζόμαστε τα συμφέροντα των εργαζομένων) μας πεισμώνουν και μας κάνουν πιο δυνατούς και αγωνιστικούς. Θα συνεχίσουμε μαζί με όλους τους συναδέλφους να παλεύουμε , καθημερινά στους χώρους εργασίας για την βελτίωση της υγιεινής και ασφάλειας των εργαζομένων , την βελτίωση των συνθηκών εργασίας , την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, την διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα των δημοτικών υπηρεσιών και την εξασφάλιση της εργασιακής ηρεμίας και ισονομίας. Θα είμαστε δίπλα σε κάθε θετική στάση της δημοτικής αρχής προς αυτή την κατεύθυνση και απέναντί της σε κάθε παράνομη ενέργεια εις βάρος των εργαζομένων και τη μη τήρησης της εργατικής νομοθεσίας.

Προκειμένου να ενημερωθούν όλοι οι συνάδελφοι του Δήμου Μαντουδίου, Λίμνης, Αγ. Άννας για τα προβλήματα και να γίνει εκλογή για τα μέλη της Επιτροπής Υγιεινής και Ασφάλειας , σας καλούμε σε Κοινή Γενική Συνέλευση όλων των εργαζομένων του Δήμου , σε χώρο και χρόνο που θα συναποφασίσουμε.

Με εκτίμηση,

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

    Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                             Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

                                                             

ΒΟΡΓΙΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ                                                 ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΥ ΙΟΥΛΙΑ

 


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ                                                          Ψαχνά, 9 Ιουνίου 2023

ΟΤΑ  ΝΟΜΟΥ ΕΥΒΟΙΑΣ                                                                        Αρ. Πρωτ. :130

                                                                                                                 ΠΡΟΣ

                                                                    Εργαζόμενους Δήμου Μαντουδίου, Λίμνης , Αγ. Άννας

                                                                                               ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

                                                                    1). ΠΟΕ – ΟΤΑ

                                                                    2). Μέλη Διοικητικού Συμβουλίου Συλλόγου

                                                                    3). Σωματείο Εργατοϋπαλλήλων Δήμων Β. Εύβοιας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια οσο το δυνατόν φιλτράρονται ως προς το ύφος και το ήθος τους.
Kάθε υβριστικό ,προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται .
Εγκρίνονται μόνο τα μηνύματα στα οποία εκφράζονται υγιείς απόψεις.
Ο κάθε σχολιαστής υπογράφει ηλεκτρονικά το σχόλιο του και είναι υπεύθυνος έναντι των νόμων.
Το ΜΑΝΤΟΥΔΙ NEWS δεν ενστερνίζεται και δεν φέρει καμία ευθύνη για όσα γράφουν οι αναγνώστες στα σχόλια τους.