Τρίτη 20 Ιουνίου 2023

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΔΗΜΩΝ Β.ΕΥΒΟΙΑΣ...Τελικά είχαμε δίκιο

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


ΤΕΛΙΚΑ ΕΙΧΑΜΕ ΔΙΚΑΙΟ !!!

Ο κ. Βοργιάς έχει χάσει πλέον την ψυχραιμία του.

Με ένα παραληρηματικό λίβελο που εξέδωσε την 9/6/2023, αποφάσισε να «ασχοληθεί» με τα θέματα των εργαζομένων των Δήμων της Εύβοιας και να αφήσει τα αγαπημένα του «γραφεία Δημάρχων» και τους θερμούς εναγκαλισμούς με τους εκάστοτε αιρετούς, οι οποίοι υποκρύπτουν προσωπικές πολιτικές φιλοδοξίες.

Του γνωρίζουμε λοιπόν, ότι τα προβλήματα των εργαζομένων δεν λύνονται με τέτοιους τρόπους.

Δεν μπορεί να είσαι και με τον αστυφύλακα και με τον χωροφύλακα.

Η διεκδίκηση των δικαιωμάτων των εργαζομένων απαιτεί δυναμικό συνδικαλισμό από μέρους των φορέων (Σωματεία, Σύλλογοι) και πρέπει με την αδιάλλακτη και σθεναρή στάση τους να πείθουν ότι αγωνίζονται για τα συμφέροντά των μελών τους.

Εκεί που χρειάστηκε λοιπόν το Σωματείο μας έκανε παρεμβάσεις και έδωσε λύσεις για όλα τα θέματα που απασχολούν το σύνολο των εργαζομένων των Δήμων Μαντουδίου – Λίμνης – Αγ. Αννας & Ιστιαίας – Αιδηψού, χωρίς να διατυμπανίζει και να διαφημίζει τις ενέργειές του.

Τώρα όσον αφορά το «κυνήγι συναδέλφισας με λυσσαλέο μένος» γνωστοποιούμε στον κ. Βοργιά ότι ποτέ ένα Σωματείο Εργαζομένων δεν κυνηγάει και μάλιστα με λυσσαλέο μένος μια συνάδελφο, είτε ανήκει στο δυναμικό του δικού μας Σωματείου, είτε σε άλλο.

Το Σωματείο μας υπερασπίζετε τα συμφέροντα όλων των εργαζομένων. Αυτό σημαίνει ότι το ίδιο θα έκανε εάν είχε οριστεί μη νόμιμα αναπληρωτής προϊστάμενος, ο οποίος θα ήταν μέλος του δικού μας Σωματείου. Εμείς δεν κοιτάμε το πρόσωπο. Κοιτάμε την νομιμότητα, την διαφάνεια, την αξιοκρατία για όλους τους εργαζομένους.

Γιατί κ. Βοργιά υποστηρίζεται την ρουσφετολογική απόφαση του Δημάρχου Μαντουδίου – Λίμνης – Αγ. Αννας, όπου χωρίς κανένα τεκμηριωμένο λόγο τοποθέτησε αναπληρωτή προϊστάμενο σε ένα τμήμα που συστήθηκε με τον Ο.Ε.Υ του νέου Καλλικρατικού Δήμου Μαντουδίου – Λίμνης – Αγ. Άννας και η θέση προϊσταμένου του, δεν προκηρύχθηκε στις κρίσεις του 2014 και ως εκ τούτου δεν πληρώθηκε ούτε φυσικά κενώθηκε ποτέ;

Πως είναι δυνατόν να μιλάμε για ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ στο Δημόσιο όταν ο εκάστοτε αιρετός τοποθετεί προϊσταμένους κατά το δοκούν;

Εξάλλου εσείς δεν είστε μέλος του Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ο.Τ.Α Ν. Ευβοίας;

Αφού είστε λοιπόν σας καλούμε να υπηρετήσετε την νομιμότητα και την αξιοκρατία .

Αφήστε την υποκρισία και μην εκτίθεσθε άλλο.

Τώρα σχετικά με το θέμα των ΙΔΟΧ, για το οποίο μας εγκαλείτε. Σε συνάντηση που έκανε το Προεδρείο του Σωματείου με την Διευθύντρια του Δήμου, μας γνωστοποιήθηκε  ότι λόγω υπερβολικού φόρτου εργασίας του εκκαθαριστή και προκειμένου να μην δημιουργηθεί πρόβλημα στην πληρωμή των εργαζομένων, δεν «καθυστέρησε» αλλά μεταφέρθηκε νομίμως η ημερομηνία πληρωμής. Θεωρούμε ότι το θέμα πρέπει να διευθετηθεί υπηρεσιακά χωρίς αντεγκλήσεις από μέρους των συναδέλφων.

Τα περί «ενημέρωσης κολλητών» μακριά από μας. Η ευκολία με την οποία αποδίδεται το νόημα τη λέξεως «κολλητός» δείχνει τον τρόπο λειτουργίας σας, στα όργανα και στους φορείς τους οποίους εκπροσωπείτε.

Και σας ρωτάμε: Ποια ήταν η θέση σας, σε μια απαράδεκτη, προσβλητική και απαξιωτική συμπεριφορά εν ώρα υπηρεσίας μιας συναδέλφου απέναντι σε μια άλλη; Σημειωτέον και οι δύο μέλη του συλλόγου σας. Απ΄ όσο γνωρίζουμε ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ. Με την αιτιολογία ότι «δεν μπαίνετε ανάμεσα σε δύο μέλη». Βασικότατος σκοπός των Σωματείων – Συλλόγων μας, είναι η προάσπιση των δίκαιων και των νόμιμων διεκδικήσεων των μελών τους.

Βλέπουμε ακόμα ότι είστε πολύ καλός γνώστης και της υπηρεσιακής λειτουργίας του Δήμου μας. Μάλιστα αναφέρετε ότι «η αιτία της αδυναμίας λειτουργίας της οικονομικής υπηρεσίας είναι η υποστελέχωσή της και όχι η εργασία του προσωπικού στις δημοτικές ενότητες». Σ΄ αυτό συμφωνούμε, αλλά μόνο στην υποστελέχωση της οικονομικής υπηρεσίας. Άποψη μας και εμμένουμε σ΄αυτή, είναι ότι η διασπορά των λιγοστών συναδέλφων στις δημοτικές ενότητες, δημιουργεί προβλήματα συντονισμού και επικοινωνίας μεταξύ αυτών και της διοίκησης με ότι αυτό συνεπάγεται για την εύρυθμη λειτουργία της υπηρεσίας.

Τώρα ας πάμε και στα «δεκανίκια». Εμείς κ. Βοργιά δεν θα γίνουμε δεκανίκι κανενός. Εμείς δεν  διοργανώσαμε χοροεσπερίδα στην οποία συμμετείχε σύσσωμη η δημοτική αρχή με «αγκαλιές και φιλιά» εκατέρωθεν, ούτε έχουμε το ελεύθερο να συναντάμε τους διοικούντες του Δήμου όποτε θέλουμε, όπως εσείς. Αφήστε τα λοιπόν  αυτά  για τους αδαείς.

Στα περί ευθυνών για υπηρεσιακά θέματα (πληρωμές ληξιάρχων, υπερωριών, γάλατα, ΜΑΠ παρελθόντων ετών) τις οποίες απλόχερα μοιράζετε, θα σας συνιστούσαμε να κλείσετε ένα ραντεβού με τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες  & την Διευθύντρια για να ενημερωθείτε αυτοπροσώπως  και όχι να «ρίχνετε λάσπη στον ανεμιστήρα».

Τέλος τα περί «διχόνοιας, σύγκρουσης και διαχωρισμού» θεωρούμε ότι είναι προσωπικές σας φαντασιώσεις και σας γνωρίζουμε ότι το ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΔΗΜΩΝ Β.ΕΥΒΟΙΑΣ δεν επιθυμεί καμία σύγκρουση, διχόνοια και διαχωρισμούς ανάμεσα στα μέλη του καθώς και σε όλους τους εργαζόμενους των Δήμων της Εύβοιας και ούτε αρέσκεται σε τέτοιες πρακτικές.

Καλούμε λοιπόν τα μέλη μας καθώς και τους εργαζόμενους στους Δήμους της Εύβοιας, μαζί , ενωμένοι να προχωρήσουμε δυναμικά. Να διεκδικήσουμε αυτά που μας πήραν και αυτά που μας χρωστάνε. Δεν έχουμε τίποτα να χωρίσουμε με κανέναν. ΑΣ ΟΡΓΑΝΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΛΗ ΤΗΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ!!!  ΔΕΝ ΠΕΡΙΣΣΕΥΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ!!!

                                                                

            Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                       Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

                                                                            

ΚΟΥΤΣΟΥΦΛΑΚΗΣ ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ                                                          ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

 

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΤΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ                  Λ. Αιδηψού 15 Ιούνη 2023

ΔΗΜΩΝ Β. ΕΥΒΟΙΑΣ

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια οσο το δυνατόν φιλτράρονται ως προς το ύφος και το ήθος τους.
Kάθε υβριστικό ,προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται .
Εγκρίνονται μόνο τα μηνύματα στα οποία εκφράζονται υγιείς απόψεις.
Ο κάθε σχολιαστής υπογράφει ηλεκτρονικά το σχόλιο του και είναι υπεύθυνος έναντι των νόμων.
Το ΜΑΝΤΟΥΔΙ NEWS δεν ενστερνίζεται και δεν φέρει καμία ευθύνη για όσα γράφουν οι αναγνώστες στα σχόλια τους.