Τρίτη 14 Νοεμβρίου 2023

Νέλλη Ψαρρού: Τι απαντά ο Σταύρος Μπένος για το Σχέδιο





Νέλλη Ψαρρού:Τι απαντά ο Σταύρος Μπένος για το Σχέδιο

 

Έχει γίνει γνωστό, ύστερα από τις δικές μας δημοσιεύσεις, ότι ο Σταύρος Μπένος, ως “απλός εθελοντής”, όπως ο ίδιος δήλωσε πολλάκις, ήρθε στη Λίμνη Ευβοίας, ξαφνικά και χωρίς να το ξέρει κανείς μετά τις δημοτικές εκλογές, στις 18 Οκτωβρίου. Είχαν ειδοποιηθεί μόνο οι δημοτικοί σύμβουλοι για “συνάντηση εργασίας με θέμα Η πορεία του προγράμματος Ανασυγκρότησης”.

Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ εδώ:

Ο Μπένος στη Λίμνη Ευβοίας: “συμμαχώ μαζί σας ενάντια σε όλο το πολιτικό σύστημα”.


 Στη συνάντηση αυτή, παρεμπιπτόντως, μας δόθηκε η ευκαιρία να ρωτήσουμε τον κ. Μπένο πως είχε έτοιμο το σχέδιο της mpenos2.jpgανασυγκρότησης μία μέρα αφού έσβησε η φωτιά στην Βόρεια Εύβοια. Ο κ. Μπένος μέσα από αντιφάσεις και ανακρίβειες όσον αφορά την αρχική εμπλοκή του στον Σχεδιασμό αυτόν, ουσιαστικά επιβεβαίωσε ότι στην περιοχή μας ήρθε με ένα έτοιμο σχέδιο. Ταυτοχρόνως, έδινε απαντήσεις τις οποίες ανασκεύαζε ανενδοίαστα αποδεικνύοντας ότι ήταν αναληθείς. Όπως έγινε σαφές μέσα από τη συζήτηση, δεν έγινε καμία δημόσια διαβούλευση παρά μόνο προσχηματικές συναντήσεις με σκοπό να περάσει ένας έτοιμος σχεδιασμός.



Τα Γεγονότα


Ο Πρωθυπουργός ανέθεσε στον Σταύρο Μπένο το έργο της “Ανασυγκρότησης της Εύβοιας” στις 10 Αυγούστου 2021, ενώ ακόμη η φωτιά έκαιγε – έσβησε στις 13 στο κύριο μέρος της, με συνεχείς αναζωπυρώσεις για μέρες μετά. Στις 7 Σεπτεμβρίου ήλθε για πρώτη φορά ο Σταύρος Μπένος στη Λίμνη Ευβοίας προκειμένου να ξεκινήσει “διαβούλευση με τους πολίτες” ώστε ο ίδιος να είναι απλός διαμεσολαβητής των αναγκών και των αιτημάτων τους, όπως διαβεβαίωσε. Εκεί παρουσίασε και ένα διάγραμμα βασικών πυλώνων για την καμένη Βόρεια Εύβοια, το οποίο ανήρτησε αργότερα στην ιστοσελίδα του Διαζώματος. Εάν όμως δει κανείς τις ιδιότητες αυτού του αρχείου, αυτό έχει ημερομηνία 14 Αυγούστου 2021, με τίτλο Circles-Maximou-Kathetes-Final (Κύκλοι του Μαξίμου Κάθετες Τελικό). Σχετική δημοσίευση για το θέμα εδώ:

 

Trailer 2ου μέρους- Ήταν έτοιμο το σχέδιο ανασυγκρότησης από τις 14 Αυγούστου 2021;


Το κύριο ερώτημα που τίθεται λοιπόν είναι: πώς ήταν έτοιμο το σχέδιο ανασυγκρότησης, και μάλιστα με λεπτομέρειες, τέσσερις μέρες μετά την ανάθεση αυτού του έργου στον κ.Μπένο;

circles_maximou_kathetes_final-1200x690-1-768x442.jpg

 

 

 

 

Θελήσαμε ήδη όταν δημιουργούσαμε το ντοκιμαντέρ Βόρεια Εύβοια, Το Σχέδιο 2ο μέρος: Πάρτυ Συνεργειών (που μπορείτε να το δείτε ελεύθερα αναρτημένο εδώ: https://tosxedio.com/), να ρωτήσουμε σχετικώς τον κ. Μπένο, αλλά αρνήθηκε να μας δώσει συνέντευξη, λέγοντας πως δεν δίνει συνεντεύξεις πριν ολοκληρώσει το έργο του – κάτι που δεν ήταν αληθές όπως εύκολα διαπίστωνε ο καθένας. Έτσι, κατά την επίσκεψή του αυτή στη Λίμνη, δόθηκε η ευκαιρία να τεθεί το ερώτημα από την παρευρισκόμενη και εκλεγμένη δημοτική σύμβουλο στις πρόσφατες εκλογές, Νέλλη Ψαρρού.


Ο Σταύρος Μπένος “μας κοιτάει στα μάτια”


Η απάντηση του κ. Μπένου ήταν, όπως μπορείτε να δείτε στο βίντεο που ακολουθεί, μια προσπάθεια να κερδίσει τις εντυπώσεις προκαλώντας την μετατόπιση της κουβέντας, λέγοντας ότι χαίρεται για την ερώτηση και ότι, χωρίς να τον ρωτήσουμε (οι δημιουργοί του ντοκιμαντέρ), το βγάλαμε ως σκάνδαλο – αν και παραδέχτηκε πως πράγματι αρνήθηκε να μας δώσει συνέντευξη. Μάλιστα μας κατήγγειλε ότι ισχυριστήκαμε πως, αυτός έβαλε τις πυρκαγιές με τον Μητσοτάκη για να υλοποιήσουν το σχέδιο, και μας κάλεσε σε απολογία! Όμως, είπε, “δεν σας κατήγγειλα όπως εσείς, ερήμην αλλά ήθελα να σας κοιτάζω στα μάτια”.


Αφήνοντας κατά μέρος αυτές τις αμετροέπειες, που προφανώς σκοπό είχαν να εκτρέψουν την κουβέντα από το πραγματικό διακύβευμα, του ζητήθηκε ξανά να απαντήσει, πώς είχε έτοιμο το σχέδιο σε 4 μέρες; Η απάντηση τελικά ήταν η εξής:



Είμαι ο καλύτερος εμπειρογνώμων, σε ώρες το έφτιαχνα αν ήθελα”


Όταν με πήρε ο πρωθυπουργός μου είπε, πόσο χρόνο θέλεις, και του είπα, 3 μέρες μου φτάνουν. Ξέρετε γιατί; Επειδή 45 χρόνια ασχολούμαι με τις φυσικές καταστροφές. Για οποιοδήποτε θέμα φυσικής καταστροφής χρειάζομαι, για το master plan, ώρες, όχι μέρες. Ναι, λοιπόν, σε 4 μέρες, και το αναρτήσαμε με τον Ευδόκιμο εδώ, στην ιστοσελίδα μας σε 4 μέρες... Μάλιστα το είχα ετοιμάσει νωρίτερα από τις 4 μέρες, αλλά το ανήρτησα για να κάνω τη διαβούλευση με κάποιους επαΐοντες εδώ πέρα, για να πάω έτοιμος στο Μέγαρο Μαξίμου μετά από μια βδομάδα, και μάλιστα ο Πρωθυπουργός δεν μου άλλαξε τίποτα... Δεν είμαι άσχετος, σε αυτή τη χώρα είμαι ο μεγαλύτερος εμπειρογνώμων... είμαι εθελοντής ως προς την ιδιότητα, αλλά όχι ως προς τον πατριωτικό σκοπό που έχω αναλάβει. ... Ναι λοιπόν, σε 4 μέρες το είχα έτοιμο και το ανήρτησα.


Νέλλη Ψαρρού: Είπατε ότι το αναρτήσατε σε 4 μέρες, σωστά;

Σταύρος Μπένος: Σωστά.

ΝΨ: Δεν το αναρτήσατε σε 4 μέρες, κ. Μπένο, για να μπει σε διαβούλευση. Το παρουσιάσατε για πρώτη φορά στη Λίμνη, στις 6 Σεπτεμβρίου, και μέχρι τότε δεν το είχε δει κανείς αυτό το γράφημα.

ΣΜ: Η ανάρτηση ήταν εσωτερική, για να το συζητήσω με τους συνεργάτες μου, και να πάω έτοιμος στο Μαξίμου. Και μετά η πλήρης παρουσίαση έγινε εδώ στη Λίμνη. Παρά τις προτάσεις που είχα από ΜΜΕ, είπα, “Όχι”, το σχέδιο θα το παρουσιάσω πλήρες πρώτη φορά στη Λίμνη.

ΝΨ: Όμως εδώ όταν ήρθατε είπατε πως το σχέδιο θα το φτιάξετε με τους πολίτες, όχι ότι θα είχατε έτοιμο ένα σχέδιο.

ΣΜ: Οι πολίτες, σε μια σοβαρή διαβούλευση, πρέπει να έχουν την πρότασή σου, και πάνω σε αυτήν να συζητήσουν. Εγώ πήγα με την πρότασή μου και είχα μία επίμονη διαβούλευση, ποτέ δεν έγινε τέτοια διαβούλευση στη χώρα, έκανα 100 συναντήσεις δια ζώσης και 1000 τηλεδιασκέψεις, σε ένα χρόνο. Δεν υπάρχει ούτε μία πρόταση από τα 72 έργα των δράσεων που δεν έχει έρθει από τους πολίτες. Και η πρόταση των πολιτών ανέβαινε προς τα πάνω, πήγαινε στους μελετητές για να έχει την επιστημονική τεκμηρίωση, ανέβαινε προς την κυβέρνηση, για να έχει την πολιτική συμφωνία, και κατέληγε στην Ευρωπαϊκή Ένωση για να έχουμε την επιλεξιμότητα. Αυτή ήταν η διαδρομή η δική μου στη δημόσια διαβούλευση. Τόσο επίμονη και σε βάθος στη χώρα μας δεν έχει γίνει ποτέ.

ΝΨ: Με όσους φορείς έχουμε συζητήσει μας λένε ότι η πρότασή τους δεν υπάρχει πουθενά στα σχέδιά σας, αλλά δεν είναι εδώ οι ίδιοι να μας το πούνε γιατί δεν καλέστηκαν. Επίσης, το σχέδιο αυτό που ήταν ήδη έτοιμο μετά από 4 μέρες, σήμερα, 2 χρόνια μετά, είναι το ίδιο ακριβώς, απαράλλαχτο, στην ιστοσελίδα σας. Άρα δεν βλέπουμε πως η διαβούλευση άλλαξε αυτό το σχέδιο που ήταν έτοιμο από τις πρώτες 4 μέρες;


Ας σημειωθεί εδώ πως, ο Ηλίας Αποστολίδης και ο Γαβριήλ Ξανθόπουλος, που συμμετείχαν στην ομάδα του κ. Μπένου ως ανεξάρτητοι μελετητές για το δάσος, όταν τους καλέσαμε στην ημερίδα Η Φωνή του Δάσους που διοργανώσαμε στη Λίμνη στις 7-8 Απριλίου 2023, μας είπαν πως δεν γνωρίζουν τι έχει γίνει με τις μελέτες τους, και πως οι προτάσεις για το 2022 δεν εισακούστηκαν. Όταν αναφέρθηκε αυτό στον κ. Μπένο σε αυτή τη συνάντηση, είπε: “Όλες οι μελέτες είναι στο διαδίκτυο”!

Είναι ενδεικτικό πως, όταν στην παρουσίαση που έγινε, αναφέρθηκε κάποια μελέτη αναδάσωσης από καθηγήτρια του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, ο Δασάρχης κ. Ζίγκιρης είπε πως δεν γνωρίζει τίποτα. Αναρωτιόμαστε μήπως οι επιστήμονες χρησιμοποιούνται για να δώσουν κάποιο κύρος στην “Επιτροπή”, αφού στο τέλος αγνοούνται.


Σε αυτό το σημείο, περί διαβούλευσης, δεν υπήρξε η απάντηση του κ. Μπένου, και παρενέβη ο συνεργάτης του, Ευδόκιμος για να πει πως ο ίδιος έφτιαξε αυτό το γράφημα, το οποίο ήταν ένα πρώτο σκαρίφημα – το οποίο όμως δεν άλλαξε ποτέ, να επισημάνουμε εμείς. Ο κ. Μπένος όμως επανήλθε για λόγους εντυπωσιασμού και παρεκτροπής της κουβέντας, ζητώντας από την Νέλλη Ψαρρού ξανά να απολογηθεί για δήθεν συκοφαντία εναντίον του (ότι δήθεν είπε πως ο Μπένος με τον Μητσοτάκη έκαψαν την Εύβοια). Όταν όμως του ζητήθηκαν στοιχεία γι αυτό που είπε, απλώς εκτέθηκε διότι ήταν αναληθές: είδαν όλοι πως αναφερόταν σε κάποιο δημοσίευμα που δεν ήταν δικό της – ήταν το δημοσίευμα δημοσιογράφου της ιστοσελίδας NewsBrake και όχι σε αναφορά της κας Ψαρρού ή των δημιουργών του ντοκιμαντέρ Το Σχέδιο.

 

newsbrake1.jpg newsbrake2.jpg


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Μάλιστα, όταν ζήτησε η Νέλλη Ψαρρού να δείξουν αυτό που η ίδια έχει δημοσίως πει, τότε ο κ. Μπένος είπε: “όχι, όχι, σταματάμε εδώ”. Τελικώς, έγινε αυτό που έπρεπε να γίνει, αλλά με αρκετή καθυστέρηση μήπως και ξεχαστούμε. Τελικώς, αναγκάστηκαν να δείξουν από το τρέιλερ του ντοκιμαντέρ , το σημείο όπου γίνεται αναφορά στον κ. Μπένο και το έτοιμο από τις 14 Αυγούστου γράφημα.

 

Μόλις έπαιξε τελικά το κομμάτι της δουλειάς, της Νέλλης Ψαρρού και του Ιωάννη Λαζάρου, ο Σταύρος Μπένος προσπάθησε πάλι να εκτρέψει την κουβέντα:


ΣΜ: Από ποιους ετοιμάστηκε το Σχέδιο, έτσι; Από τον απατεώνα τον Μπένο; Θέλεις να βγάλουμε τα περιουσιακά μας στοιχεία, εγώ κι εσύ, στο διαδίκτυο;

ΝΨ: Αφήστε τους εντυπωσιασμούς και απαντήστε στο ερώτημα.

ΣΜ: 45 χρόνια στη δημόσια ζωή και η μοναδική μου περιουσία είναι 5οοο καταθέσεις κι ένα μικρό αυτοκίνητο!


Και συνεχίζει να λέει όσα ανέφερε το δημοσίευμα σαν να ήταν της Νέλλης Ψαρρού, και να της ζητάει να πει συγνώμη για όσα έγραφε αυτό...


ΝΨ: Κοιτάξτε να δείτε, αυτούς τους εντυπωσιασμούς, δεν περνάνε, εδώ δεν είμαστε παιδάκια, ακούστηκε το βίντεο κι εσείς λέτε τα δικά σας. Εγώ δεν είπα, ούτε “απατεώνας” ούτε “που βρήκε τα λεφτά”. Τέθηκε το ερώτημα, “πότε του ανατέθηκε αυτό, και ποιος ετοίμασε το γραφίστικο”. Αυτό είναι το ερώτημα. Εσείς λοιπόν λέτε πως αυτό σας ανατέθηκε απ' τον Πρωθυπουργό, πιο πριν δεν ξέρατε τίποτα...

ΣΜ: Προφανώς.

ΝΨ: Μόνο στις 10 του μηνός που του το ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός.

ΣΜ: Εμένα με πήρε ο Πρωθυπουργός μια βδομάδα... κατά τη διάρκεια των πυρκαγιών. Κι αφού μου είπε ότι θέλει να μου αναθέσει αυτό το πράγμα, και το αποδέχτηκα υπό τον όρο ότι θα είμαι απλός εθελοντής ...



Ο Μπένος αλλάζει τα λόγια του


Αφού η Νέλλη Ψαρρού επανέλαβε για τρίτη φορά την απάντηση του κ. Μπένου, για να είναι σίγουροι όλοι για το τι λέει, και να έχει ο ίδιος την ευκαιρία να... θυμηθεί αν θέλει κάποια άλλη εκδοχή, περάσαμε στην ουσία...


Νέλλη Ψαρρού: Σας ευχαριστώ για την απάντηση. Η απάντησή σας λοιπόν είναι ότι ο Πρωθυπουργός σας είπε να αναλάβετε αυτό το έργο λίγες μέρες πριν [σσ. Πριν αποτυπωθεί στο περιβόητο γράφημα]. Εδώ όμως έχω μία συνέντευξή σας, 6/8/2022, ένα χρόνο μετά, εκεί που δίνετε συνεντεύξεις, γιατί σε μας δεν δώσατε...

ΣΜ: για τους λόγους που εξήγησα, για τυχόν παραποίηση, κοπτική-ραπτική...

ΝΨ: Και εδώ η δημοσιογράφος σας κάνει μια τυχαία ερώτηση, η οποία είναι:


Σε αυτό το σημείο διαβάζεται η ερώτηση της δημοσιογράφου, Κατερίνα Ανέστη, από την ιστοσελίδα iefimerida.gr που μπορείτε να την διαβάσετε εδώ:


https://www.iefimerida.gr/ellada/mpenos-boreio-eyboia-anasygkrotisi

 

ifemerida.jpg

 

Εκείνη τη στιγμή, έστω αντανακλαστικά, σκεφτήκατε πώς μπορείτε να βοηθήσετε; Πριν έρθει, δηλαδή, η πρόταση από τον Πρωθυπουργό;


Εγώ θα είχα εμπλακεί έτσι και αλλιώς με την ανασυγκρότηση της Βόρειας Εύβοιας πρέπει να σας πω. Μέσω του Διαζώματος. Είχα ήδη μιλήσει με τον Περιφερειάρχη και τους Δημάρχους για να τους ετοιμάσω ένα σχέδιο, από τις πρώτες ώρες της φωτιάς. Το Διάζωμα έχει μεγάλη δραστηριότητα ούτως ή άλλως στην περιοχή διότι ετοιμάζουμε ένα μεγάλο πρόγραμμα, την πολιτιστική διαδρομή Οιδίπους. Με πήραν τηλέφωνο πριν τον Πρωθυπουργό. Ήδη ετοίμαζα το σχέδιο τους.


Ο Πρωθυπουργός σας κάλεσε τηλεφωνικά και σας ζήτησε να γίνεται επικεφαλής του προγράμματος ανασυγκρότησης στις 10 Αυγούστου.


Ακριβώς. Ήμουν ήδη στο κλίμα. Ήταν σαν να με βρήκε έτοιμο από καιρό. Άσε που εγώ έχω μια φυσική ευαισθησία: και στο παρελθόν όποτε με καλούν να βοηθήσω μετά από μια φυσική καταστροφή, είμαι πάντα εκεί. Ήταν τόσο ευγενική η πρόταση του πρωθυπουργού, διατυπώθηκε με τέτοιο τρόπο, που ήταν αδύνατο να πω όχι.


ΝΨ: Προσέξτε κύριε Τσαπουρνιώτη, εδώ λέει ότι εσείς και ο Κοτζιάς και ο Περιφερειάρχης τον πήρατε τηλέφωνο για να ετοιμάσει αυτό το σχέδιο.

ΣΜ: Όχι, όχι ο Τσαπουρνιώτης...

Γιωργος Τσαπουρνιώτης: Όχι εγώ...

ΝΨ: Λέει εδώ, με τους Δημάρχους

ΣΜ: Όχι, όχι ο Τσαπουρνιώτης.

ΝΨ: Άρα σας πήραν ο Κοτζιάς και ο Περιφερειάρχης.

ΣΜ: Ναι...

ΝΨ: Τώρα μας είπατε ότι ο Πρωθυπουργός , το είπατε αυτό, και πριν δεν είχατε καμία σχέση με αυτό το σχέδιο...

ΣΜ: Ο Περιφερειάρχης και ο Δήμαρχος, Νέλλη, δεν μου ζήτησαν σχέδιο ανασυγκρότησης, ζήτησαν βοήθεια απ' το Διάζωμα. Επειδή ο Κοντζιάς είναι μέλος του Διαζώματος, και με τον Σπανό συνεργαζόμαστε με το Διάζωμα σε ολιστικά προγράμματα, όπως στο πρόγραμμα Οιδίπους. Με πήραν λοιπόν και μου είπαν, “Σταύρο ΣΟΣ, βοήθησέ μας να κάνουμε ένα σχέδιο και προτάσεις για την αντιμετώπιση της πυρκαγιάς”.

ΝΨ: Σας πήραν λοιπόν εσάς τις πρώτες ώρες της πυρκαγιάς...

ΣΜ: Μετά από λίγες μέρες, όχι τις πρώτες ώρες. Με πήραν την 4η, 5η μέρα.

ΝΨ: Προφανώς δεν θυμάστε τι έχετε πει, εδώ είναι η συνέντευξή σας, λέτε, με πήραν τις πρώτες ώρες.

ΣΜ: Τις πρώτες ώρες, ναι...

ΝΨ: Αντί λοιπόν για την Πυροσβεστική, πήραν εσάς να τους βοηθήσετε στη φωτιά, έτσι;


Στο σημείο αυτό δεν απάντησε ο κ. Μπένος, αλλά προτίμησε να ασχοληθεί με κάποιο άλλο σχόλιο που ακούστηκε...


Να σημειωθεί πως αυτή η συνέντευξη στο iefimerida.gr δόθηκε λίγες βδομάδες αφότου είχαν αρχίσει οι προβολές του ντοκιμαντέρ Το Σχέδιο, πριν να αναρτηθεί στο διαδίκτυο. Η ερώτηση, αν ο κ. Μπένος είχε από πριν την πρόταση του Πρωθυπουργού σκεφτεί πώς να βοηθήσει ακούγεται κάπως παράξενη, δεδομένου ότι η πρόταση του Πρωθυπουργού ήρθε τόσο νωρίς (ενώ ακόμη καιγόμασταν) που όλοι απορήσαμε. Η συγκεκριμένη συνέντευξη και τo ερώτημα θα μπορούσαν να ερμηνευτούν και ως μια ευκαιρία για τον κ. Μπένο να απαντήσει στην καταγγελία του ντοκιμαντέρ.

Όμως, την απάντηση που έδωσε πέρυσι ο κ. Μπένος στην δημοσιογράφο της ιστοσελίδας δεν την θυμόταν όταν ερωτήθηκε σχετικώς στη Λίμνη. Για κάτι τόσο σημαντικό, θα περίμενε κανείς να θυμάται και την παραμικρή λεπτομέρεια. Σε αυτή την εκδοχή συντείνει και το γεγονός πως, ένα χρόνο μετά, στη Λίμνη, καλούμενος να μας πει πως ετοίμασε το σχέδιο τόσο νωρίς, δεν αναφέρθηκε καθόλου στα τηλεφωνήματα που δέχτηκε από “τους δημάρχους και τον Περιφερειάρχη” και, όταν του τα θύμισε η Νέλλη Ψαρρού, απαντούσε με ανακρίβειες και ασάφειες.


Οι ερωτήσεις προς τους ανθρώπους του Διαζώματος ολοκληρώθηκαν με μία ερώτηση για το όνομα του επίμαχου αρχείου, που ονομάζεται Circles-Maximou-Kathetes-Final (κύκλοι του Μαξίμου, κάθετες, τελικό), και είναι το μόνο αρχείο από όλα τα διαγράμματα της συγκεκριμένης σελίδας του Διαζώματος που έχει τόσο… ιδιαίτερο όνομα. Τα υπόλοιπα διαγράμματα της σελίδας έχουν τίτλους, όπως MELETES_DIAGRAMMA-4.jpg και sxedio-anasigrotisis-evoias.jpg.

Την απάντηση σε αυτό έδωσε ο συνεργάτης του κ Μπένου, Ευδόκιμος Φρέγγογλου, ο άνθρωπος που ετοίμασε το γράφημα, και είπε πως έδωσε απλώς ένα όνομα, μιας και θα το δείχνανε στον Πρωθυπουργό πριν βγει στη δημοσιότητα.


Το ενδιαφέρον είναι πως, λίγο πριν, ο κ. Μπένος είχε πει πως το γράφημα αυτό φτιάχτηκε σε 4 μέρες και αμέσως αναρτήθηκε για διαβούλευση, και λίγο μετά πως αναρτήθηκε όχι για διαβούλευση αλλά για εσωτερική τους αναφορά.


Παρακολουθήστε το βίντεο όπου είναι καταγεγραμμένοι οι παραπάνω διάλογοι: 

https://youtu.be/i8pk7gBVR0U

 

 



Προσχηματική Διαβούλευση και Έτοιμος Σχεδιασμός


Τα παραπάνω αποτελούν και την απόδειξη αυτού που γνωρίζουν όλοι στην Βόρεια Εύβοια, ότι δεν έγινε καμία διαβούλευση με τον κόσμο. Μάλιστα, για όσους γνωρίζουν τα πράγματα, καμία εντύπωση δεν έκανε η παρουσία του Σταύρου Μπένου χωρίς να το γνωρίζει κανείς: “Έτσι ερχόταν πάντα”, μας είπαν.

Ούτως ή άλλως, θα ήταν αστείο να πιστέψει κανείς ότι, μετά την καταστροφή που υπέστησαν όλοι στον τόπο και στις περιουσίες τους, αυτό που ζήτησαν από τον Μπένο ήταν ... Ειδικό Χωροταξικό Σχέδιο για την Αιδηψό και το Μαντούδι, περιοχές μάλιστα που δεν κάηκαν.


Να σημειωθεί πως ο κ. Μπένος έχει παραδώσει το έργο του και δεν είναι πια επικεφαλής της, λεγόμενης Επιτροπής Ανασυγκρότησης. Αναρωτήθηκαν πολλοί, γιατί λοιπόν ήρθε ξανά εδώ, και μάλιστα επιμένει πως θα έρχεται παρά το γεγονός ότι όλοι εκφράστηκαν αρνητικά για το έργο του;

Σε αυτό το ερώτημα θα απαντήσουμε σε επόμενο άρθρο, με πλήρη στοιχεία, όπως αρμόζει. Προς το παρόν απλώς να αναφέρουμε πως στην εν λόγω “συνάντηση εργασίας”, όπου παρουσιάστηκαν έτοιμα σχέδια, δόθηκαν “οδηγίες” προς την δημοτική αρχή για το πως θα περάσει ο χωρικός σχεδιασμός χωρίς “προβλήματα”. Γι αυτή τη συνάντηση εργασίας ο ίδιος ανέφερε κάποια στιγμή πως “και αυτό που κάνουμε τώρα, διαβούλευση είναι”!

 

 

Οι δημιουργοί του ντοκιμαντέρ Βόρεια Εύβοια, Το Σχέδιο

Νέλλη Ψαρρού, Ιωάννης Λαζάρου

 

 

 

ΥΓ: Είναι χαρακτηριστικά τα σχόλια του κόσμου στο Facebook, όταν αναρτήθηκε η επίσκεψή του την ίδια μέρα το πρωί, σχετικά με το πως βλέπει ο κόσμος το "έργο" του και την "διαβούλευση", όπως βλέπουμε στις παρακάτω ενδεικτικές φωτογραφίες.

 

comments2.jpg

comments3.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

comments1.jpg

Σχόλια

Τι απαντά ο Σταύρος Μπένος για Το Σχέδιο PDF Εκτύπωση E-mail

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια οσο το δυνατόν φιλτράρονται ως προς το ύφος και το ήθος τους.
Kάθε υβριστικό ,προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται .
Εγκρίνονται μόνο τα μηνύματα στα οποία εκφράζονται υγιείς απόψεις.
Ο κάθε σχολιαστής υπογράφει ηλεκτρονικά το σχόλιο του και είναι υπεύθυνος έναντι των νόμων.
Το ΜΑΝΤΟΥΔΙ NEWS δεν ενστερνίζεται και δεν φέρει καμία ευθύνη για όσα γράφουν οι αναγνώστες στα σχόλια τους.