Πέμπτη 2 Νοεμβρίου 2023

Συμεών Κεδίκογλου: Οριστικό κλείσιμο των δύο νέων τμημάτων στα Ψαχνά Ευβοίας

Με την υπογραφή της κυβέρνησης καταργούνται οριστικά τα 37 τμήματα που ιδρύθηκαν το 2019 επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Με απόφαση της τότε Υπουργού Κεραμέως μπήκαν σε αναστολή λειτουργίας. Ανάμεσα στις πόλεις της Περιφέρειας που θα λειτουργούσαν τα νέα τμήματα ήταν και τα Ψαχνά Ευβοίας. Δεν είμαστε υπέρ της δημιουργίας τμημάτων χωρίς ζήτηση ωστόσο τα συγκεκριμένα αφορούσαν τη "Διατροφή και Διαιτολογία" και τις "Τουριστικές Σπουδές και Εναλλακτικό Τουρισμό", τμήματα που αναμενόταν να έχουν ζήτηση και θα έδιναν τη δυνατότητα φοίτησης σπουδαστών τουλάχιστον κοντινών περιοχών.


Οι διαβεβαιώσεις της ΝΔ για τον Νομό Ευβοίας ότι η λειτουργία των Τμημάτων θα επανεξεταζόταν και θα επαναξιολογούταν αποδείχθηκαν παραπλανητικές. Το οριστικό κλείσιμο των δύο τμημάτων πλέον θα έχει αντίκτυπο στην περιοχή των Ψαχνών, στην προοπτική ανάπτυξής τους αλλά και στο μέλλον των νέων παιδιών που θα τα επέλεγαν.

Η κυβέρνηση με την τακτική που ακολουθεί με τη μείωση των δαπανών για την παιδεία και τη θέσπιση της βάσης εισαγωγής επιλέγει να αφήσει πολλά παιδιά εκτός τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, δημιουργώντας πρόβλημα κυρίως σε περιφερειακές σχολές, με αποτέλεσμα τη συγχώνευση ή και την κατάργηση τμημάτων.

Ας μην ξεχνάμε ότι η κυβέρνηση μας έχει δείξει ότι ο ιδιωτικός τομέας είναι προτεραιότητά της και στην παιδεία και με τις πολιτικές της κατευθύνει τους σπουδαστές στην ιδιωτική εκπαίδευση, στα πάσης φύσεως ιδιωτικά ΙΕΚ και κολλέγια με αποτέλεσμα τη συρρίκνωση του δημόσιου τομέα. Ως ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ σε κεντρικό και τοπικό επίπεδο έχουμε εκφράσει την πλήρη και κάθετη αντίθεσή μας σε αυτές τις πολιτικές.

Συμεών Κεδίκογλου, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ N. Ευβοίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια οσο το δυνατόν φιλτράρονται ως προς το ύφος και το ήθος τους.
Kάθε υβριστικό ,προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται .
Εγκρίνονται μόνο τα μηνύματα στα οποία εκφράζονται υγιείς απόψεις.
Ο κάθε σχολιαστής υπογράφει ηλεκτρονικά το σχόλιο του και είναι υπεύθυνος έναντι των νόμων.
Το ΜΑΝΤΟΥΔΙ NEWS δεν ενστερνίζεται και δεν φέρει καμία ευθύνη για όσα γράφουν οι αναγνώστες στα σχόλια τους.