Παρασκευή 3 Νοεμβρίου 2023

Αύριο στο Δήμο μας, κλιμάκια μηχανικών της ΔΑΕΦΚ για έλεγχο των κτισμάτων που υπέστησαν ζημιές από το σεισμό



Ανακοίνωση Δημάρχου:
Αγαπητοί συμπολίτες, αύριο Σάββατο 04.11.2023, απο νωρίς το πρωί, θα βρίσκονται στο Δήμο μας, κλιμάκια μηχανικών της ΔΑΕΦΚ για έλεγχο των κτισμάτων που υπέστησαν ζημιές από το σεισμό.
Όσοι συμπολίτες μας διαπίστωσαν ζημιές στα κτίσματα τους (οικίες, ,καταστήματα, αποθήκες, κλπ) παρακαλούνται ΑΜΕΣΑ να ενημερώνουν για έλεγχο στους Προέδρους των κοινοτήτων τους ή στους Αντιδημάρχους : Αργύρη Λιασκο 697-663-9814, Γιάννη Καντζούρα 694-427-4043, Δημήτρη Σκοπελίτη 697 998 5655, Άγγελο Κωνσταντινάκη 6939835914, Γιώργο Σταμούλο 693 221 1790, και ΔΣ Σταύρο Κουτσουρά 6947977619, προκειμένου με τη σειρά τους να τις γνωρίσουν στα συνεργεία των μηχανικών της ΔΑΕΦΚ για διενεργήσουν τον έλεγχο.


Ο σεισμός 5,2 ρίχτερ προκάλεσε ζημιές σε καταστήματα  ρωγμές σε σπίτια  και κατολισθήσεις βράχων στο βουνό Καντήλι θέση "Κάτεργο" στην πλευρά Ευβοικού κόλπου ,όπως και στον επαρχιακό δρόμο από Πήλι προς Βλαχιά της κεντρικής Εύβοιας
Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έλεγχοι στα χωριά γύρω από το Μαντούδι . Δεν έχει κλείσει κάποιος δρόμος και δεν υπάρχει ενημέρωση για εγκλωβισμό κάποιου ατόμου.

Όπως είπε ο Γιώργος Τσαπουρνιώτης:

«Μετά από επικοινωνία με τον Υπουργό Πολιτικής Προστασίας και Κλιματικής Κρίσης κ. Κικίλια ζητήθηκε και θα γίνει άμεσα έλεγχος σε όλα τα σχολεία του Δήμου μας μέσα στο Σαββατοκύριακο. Οι ζημιές που έχουν αναφερθεί μέχρι στιγμής είναι σε παλαιά κτίσματα, σε εσωτερικές τοιχοποιίες σπιτιών και κυρίως υλικές από πτώση αντικειμένων σχεδόν σε όλες τις Κοινότητες του Δήμου μας.

Ένα τεράστιο μπράβο στους Διευθυντές κ τους εκπαιδευτικούς των Σχολικών Μονάδων μας που εφάρμοσαν κατά γράμμα το πρωτόκολλο και δεν υπήρξαν προβλήματα και τραυματισμοί κατά την διάρκεια εκκένωσης των Σχολείων».

Σύμφωνα με τους επιστήμονες η μετασεισμική ακολουθία εξελίσσεται ομαλά.


Ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Φάνης Σπανός, δήλωσε στο ΑΠΕ πως «έχει υπάρξει αναστάτωση στους κατοίκους. Σε κάποιες περιπτώσεις έχουμε σπασμένα τζάμια και πτώσεις ειδών από τα ράφια των καταστημάτων. Μέχρι στιγμής στις υποδομές δεν έχει υπάρξει κάποια άλλη ενημέρωση. Μία μικρή κατολίσθηση στον δρόμο από Πήλι προς Βλαχιά προς την πλευρά της ακτής του Αιγαίου έχει εντοπιστεί και ήδη κινούνται τα μηχανήματα για να αποκαταστήσουν την κυκλοφορία. Ωστόσο, οι σεισμολόγοι είναι καθησυχαστικοί με τους μετασεισμούς. Οι έλεγχοι όμως συνεχίζονται σε όλες τις υποδομές».



«Από το ιστορικό της περιοχής ίσως είναι η οροφή του μεγέθους σεισμών. Αλλά χρειάζεται προσοχή μέχρι να ολοκληρωθεί η εξέλιξη του φαινομένου», δήλωσε ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος, διευθυντής ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου.

«Το μέγεθος του σημερινού σεισμού πρέπει να είναι το μεγαλύτερο για τη συγκεκριμένη περιοχή της Εύβοιας γιατί δεν έχουμε ιστορικό πιο ισχυρό σεισμών» δήλωσε και ο πρόεδρος το ΟΑΣΠ καθηγητής Ευθύμιος Λέκκας.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια οσο το δυνατόν φιλτράρονται ως προς το ύφος και το ήθος τους.
Kάθε υβριστικό ,προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται .
Εγκρίνονται μόνο τα μηνύματα στα οποία εκφράζονται υγιείς απόψεις.
Ο κάθε σχολιαστής υπογράφει ηλεκτρονικά το σχόλιο του και είναι υπεύθυνος έναντι των νόμων.
Το ΜΑΝΤΟΥΔΙ NEWS δεν ενστερνίζεται και δεν φέρει καμία ευθύνη για όσα γράφουν οι αναγνώστες στα σχόλια τους.