Τρίτη 21 Νοεμβρίου 2023

Συνάντηση Κουτσούμπα, με τα σωματεία της ΛΑΡΚΟ

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας συναντήθηκε χθές Τετάρτη 20/11, στην έδρα της ΚΕ του Κόμματος στον Περισσό, με αντιπροσωπείες των σωματείων των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ.

Δείτε βίντεο με απόσπασμα από την παρέμβαση του Δ. Κουτσούμπα: https: //www.youtube.com/watch?v=EBMNuU2v-wU

Στη συνάντηση συμμετείχαν ακόμα ο Γιώργος Μαρίνος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ και βουλευτής Εύβοιας του ΚΚΕ, ο Κώστας Παρασκευάς, μέλος του ΠΓ της ΚΕ και ο Νίκος Μαυροκέφαλος, μέλος της ΚΕ και υπεύθυνος του Τμήματος της ΚΕ για την Εργατική - Συνδικαλιστική Δουλειά.


Ο Δημήτρης Κουτσούμπας καλωσορίζοντας τους εργαζόμενους, σημείωσε εξαρχής πως το ΚΚΕ έκανε άμεσα δεκτό το αίτημα των σωματείων τους για συνάντηση με τα πολιτικά κόμματα, ενόψει της λήξης των συμβάσεων εργασίας πολλών εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ στις 31/12.

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ τόνισε ότι το ζήτημα αυτό έχει αποκτήσει επείγοντα χαρακτήρα και πρέπει να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες από την κυβέρνηση ώστε να διασφαλιστούν όλες οι θέσεις εργασίας, με σύγχρονα δικαιώματα, όπως επίσης πρέπει να προχωρήσουν οι εργασίες συντήρησης των μονάδων της ΛΑΡΚΟ για την ομαλή επαναλειτουργία της. Τέλος, σημείωσε πως πρέπει να επιλυθούν όλες οι εκκρεμότητες που σχετίζονται με τη ΛΑΡΚΟ και που όσο καθυστερούν δημιουργούν ανασφάλεια και ανησυχία στους εργαζόμενους, ιδίως όσο πλησιάζει το τέλος του χρόνου.


Από την πλευρά τους οι εκπρόσωποι των εργαζομένων εξέφρασαν την ανησυχία τους για το γεγονός ότι η κυβέρνηση δεν έχει πάρει σαφή θέση για την ανανέωση των συμβάσεων εργασίας των εργαζομένων που λήγουν στις 31 Δεκέμβρη, όσο και για την πορεία απαξίωσης και εγκατάλειψης στην οποία έχουν μπει οι εγκαταστάσεις και το εργοστάσιο της ΛΑΡΚΟ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια οσο το δυνατόν φιλτράρονται ως προς το ύφος και το ήθος τους.
Kάθε υβριστικό ,προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται .
Εγκρίνονται μόνο τα μηνύματα στα οποία εκφράζονται υγιείς απόψεις.
Ο κάθε σχολιαστής υπογράφει ηλεκτρονικά το σχόλιο του και είναι υπεύθυνος έναντι των νόμων.
Το ΜΑΝΤΟΥΔΙ NEWS δεν ενστερνίζεται και δεν φέρει καμία ευθύνη για όσα γράφουν οι αναγνώστες στα σχόλια τους.