Kι αν νικηθήκαμε δεν ήταν απ'την τύχη ή τις αντιξοότητες,αλλά απ'αυτό το πάθος μας για κάτι πιο μακρινό " Τάσος Λειβαδίτης

Τετάρτη 12 Ιουνίου 2024

Αρνήθηκαν την σύγκληση του Κοινοτικού Συμβουλίου Μαντουδίου !

 Σε ανακοίνωση, που εξέδωσε ο Συνεταιρισμός αναφέρει:

"Στις 16 Απριλίου 2024 ο Αναγκαστικός Συνεταιρισμός Μαντουδίου, με έγγραφο -αίτημα που επιδόθηκε προσωπικά στον πρόεδρο της κοινότητας Μαντουδίου κ.Ιωάννη Τάρλα ,ζήτησε την σύγκληση του Κοινοτικού συμβουλίου για ενημέρωση ,συζήτηση και λήψη γνωμοδοτικής απόφασης 

σχετικά με την αισθητική αναβάθμιση της γέφυρας Μαντουδίου, στα πλαίσια του έργου, της αναγκαίας αντιπλημμυρικής θωράκισης του ποταμού κηρέα, που διαπερνά τον οικιστικό ιστό της κωμόπολης Μαντουδίου.

Δυστυχώς χθες, 2 μήνες μετά συνήλθε το κοινοτικό συμβούλιο και με έκπληξη διαπιστώσαμε ότι δεν  είχε συμπεριληφθεί προς συζήτηση το αίτημα του Συνεταιρισμού.

Η άρνηση σύγκλησης κοινοτικού συμβουλίου για ένα τόσο σημαντικό θέμα, που αφορά το παρόν και το μέλλον του τόπου μας και μάλιστα χωρίς αιτιολογική απάντηση ,δείχνει πλήρη απαξία στους θεσμούς και ειδικά στον  αρχαιότερο φορέα της περιοχής τον Συν/μό μας ,από το 1895, που λειτουργεί  με ανιδιοτέλεια,  δωρητής όλων των οικοπέδων με τις υποδομές του τόπου μας (Γυμνάσιο,Λύκεια,Κέντρο Υγείας ,Παιδικός σταθμός ,Βιολογικός καθαρισμός, Γήπεδο ,Κλειστό Γυμναστήριο.)κλπ

Η  κοινότητα ως θεσμός ,οφείλει υποχρεωτικά να συζητά στα συμβούλια όλα τα αιτήματα φορέων και πολιτών σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία και να μην εκτρέπεται θεσμικά.

 Ο Συνεταιρισμός μας διαχρονικά, δρα και λειτουργεί με μοναδικό γνώμονα  το παρόν και το μέλλον του τόπου μας ,προβάλλοντας με σθένος την ανάγκη ανακαίνισης του διατηρητέου κτιρίου του 1885 "Μεγάλης Οικίας", (Κονάκι Βουδούρη) και μετατροπή του σε πολιτιστικό κέντρο ,όπως ακόμα και της αισθητικής ανάπλασης της γέφυρας του ποταμού Κηρέα ,ως στολίδι και σημείο αναφοράς στην είσοδο της πόλης μας ,στα πρότυπα του ποταμού Τρικάλων!

Ο  πολιτισμός και η καλαισθησία του τόπου που γεννηθήκαμε και κάναμε τα πρώτα βήματα της ζωής μας, στα χώματα που είναι οι στάχτες των προγόνων μας ,οι μνήμες ,οι παραδόσεις ,η ιστορία μας όπως αντιλαμβανόμαστε  και ερμηνεύουμε το περιβάλλον μας ,καθοδηγείται από το υπέρτατο χρέος και το βάρος της δικής μας γενιάς , στις επόμενες  και σε αυτό, ο Συνεταιρισμός έχει απευθύνει κάλεσμα σε όλες τις  διανοητικές και κοινωνικές δυνάμεις του τόπου μας να ανασυνθέσουν μια τέτοια μεγάλη προοπτική ανάταξης, της χρόνιας παθογένειας ώστε να γίνει μια μεγάλη συζήτηση ανάμεσα στους πολίτες και τους διοικούντες που λαμβάνουν τις αποφάσεις στο Δήμο μας και ήδη για το σκοπό αυτό,έχει δημιουργηθεί ευρεία πολυμελής ανοιχτή ομάδα παρέμβασης, σε θέματα που αφορούν την ιστορία  την πολιτιστική κληρονομιά μας και τη διάσωσή της.

Το επόμενο 10ημερο, προσπερνώντας την θεσμική εκτροπή της κοινότητας,θα πραγματοποιηθεί η πρώτη συνάντηση στο Δημαρχείο Μαντουδίου ,με τον Δήμαρχο κ.Τσαπουρνιώτη που με χαρά αποδέχθηκε την συνάντηση".

Το Διοικητικό Συμβούλιο


 Διαβάστε ακόμα:Αίτημα του Συν/μού, για σύγκληση του Κοινοτικού Συμβουλίου Μαντουδίου !



8 σχόλια:

  1. Είμαι πολύ περίεργη να μάθω,η κοινότητα τι άποψη έχει? Η δεν έχει?
    Εδώ βλέπω μια πολύ αξιόλογη πρόταση και όλους όσους έχω ρωτήσει στο Μαντούδι είναι υπέρ! Τι συμβαίνει τελικά?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το λες και θέατρο σκιών όλο αυτό.
    ΤΙ δεν καταλαβαίνεις?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. "Ο πολιτισμός και η καλαισθησία του τόπου που γεννηθήκαμε και κάναμε τα πρώτα βήματα της ζωής μας, στα χώματα που είναι οι στάχτες των προγόνων μας ,οι μνήμες ,οι παραδόσεις ,η ιστορία μας όπως αντιλαμβανόμαστε και ερμηνεύουμε το περιβάλλον μας ,καθοδηγείται από το υπέρτατο χρέος και το βάρος της δικής μας γενιάς ,στις επόμενες!"

    Κράτησα αυτή τη παράγραφο από το κείμενό σας για μένα και τα παιδιά μου, γιατί οι λέξεις με διαπερνούν .Μπράβο!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η ΚΟΙΝΌΤΗΤΑ ΠΡΟΣΦΕΡΗ ΈΡΓΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο πρόεδρος έσφαλε και ο Δήμαρχος τον άδειασε. Λάθος συμβούλους έχεις πρόεδρε, με τέτοιες ενέργειες διαγράφεις ότι καλό κάνεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΣΤΗ ΛΊΜΝΗ Η ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΚΆΛΕΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΚΟΣΜΟ ΦΟΡΕΊΣ ΚΛΠ ΣΕ ΑΝΟΙΚΤΉ ΣΥΓΚΈΝΤΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΛΙΑΣ; ..ΣΤΟ ΜΑΝΤΟΎΔΙ ΓΙΑ ΝΑ ΟΜΟΡΦΗΝΕΙ Η ΓΈΦΥΡΑ, ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΑΥΤΟΝΌΗΤΑ.
    ΤΙ ΔΕ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ????????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αναγκαίο στη ζωή του καθενός, είναι η ικανότητα αντίληψης .
    Αν αυτή λείπει ,είναι δώρο -άδωρο η προσπάθεια πειθούς.
    Ειλικρινά λυπάμαι τους συγχωριανούς μου που προσπαθούν να ομορφύνουν το τόπο τους και βρίσκουν απέναντι εμπόδια χωρίς να υπάρχει στοιχειώδης αντίλογος.
    Ειλικρινά, εύχομαι μέσα από τη καρδιά μου να τα ξεπεράσετε .
    Αξίζει σε όλους κάτι καλύτερο! Και το εύχομαι με κάθε παρρησία !
    Άννα Σ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια οσο το δυνατόν φιλτράρονται ως προς το ύφος και το ήθος τους.
Kάθε υβριστικό ,προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται .
Εγκρίνονται μόνο τα μηνύματα στα οποία εκφράζονται υγιείς απόψεις.
Ο κάθε σχολιαστής υπογράφει ηλεκτρονικά το σχόλιο του και είναι υπεύθυνος έναντι των νόμων.
Το ΜΑΝΤΟΥΔΙ NEWS δεν ενστερνίζεται και δεν φέρει καμία ευθύνη για όσα γράφουν οι αναγνώστες στα σχόλια τους.