Kι αν νικηθήκαμε δεν ήταν απ'την τύχη ή τις αντιξοότητες,αλλά απ'αυτό το πάθος μας για κάτι πιο μακρινό " Τάσος Λειβαδίτης

Τρίτη 11 Ιουνίου 2024

Παράδειγμα προς μίμηση ,η συνεργασία φορέων ,πολιτών και Κοινότητας Λίμνης !

 Γιάννης Καρατζούδης: Για την ανάπλαση της παραλίας στην Λίμνη Ευβοίας

Αγαπητοί συμπολίτες Λιμνιώτες/ τισες. Παίρνω την ευθύνη να σας ενημερώσω την πορεία της μελέτης για την ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΣΤΗΝ ΛΙΜΝΗ ΕΥΒΟΙΑΣ.
10/6/2024
 
Πριν από μερικές ημέρες στον Κινηματογράφο Λίμνης πραγματοποιήθηκε συνέλευση κάτοικων . Την συνέλευση την κάλεσε το κοινοτικό συμβούλιο Λίμνης, μετά από αίτημα των πολίτων, σε ανοιχτό δημοτικό συμβούλιο, με θέμα ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΠΡΑΛΙΑΣ ΛΙΜΝΗΣ.
 
Στην συνέλευση παραβρίσκονταν εκτός του συλλόγους και πλήθων πολίτων και ο Δήμαρχος με τον Αντιπεριφερειάρχη.
 
Στην παρουσίαση της μελέτης από τους συνάδελφους μελετητές υπήρχε ένα αρνητικό κλίμα. Δεν θα μπω σε λεπτομερείς γιατί τα πριν, σήμερα δεν έχουν να κάνουν πια καμία ουσία. Και δεν βοηθάει στην πραγματοποίηση του έργου μέσα από συλλογικότητα, όπως όλοι δηλώσαμε δυνατά ότι το θέλουμε.
Στην ομιλία μου στην συνέλευση έκανα μια πρόταση τόσο προς τους συνάδελφους όσο και προς το Δήμαρχο και στον Αντιπεριφερειάρχη.
 
Να ενταχτούμε στην ομάδα των μελετητών εγώ και μια συναδέλφισσα να βοήσουμε να αλλάξει η μελέτη, μια που είμαστε Αρχιτέκτονες αλλά και κάτοικοι της περιοχής.
 
Πρόταση που έγινε αποδεκτή τόσο από τους συναδέλφισσα όσο και από τον Δήμαρχο και τον Αντιπεριφερειάρχη, αλλά και από την πλειοψηφία των κατοίκων που παραβρίσκονταν στην συνέλευση.
Έτσι κλείσαμε ραντεβού και κάναμε την πρώτη επαφή συνάντηση στην Χαλκίδα με τους συνάδελφους.
Σας ενημερώνω ότι οι προτάσεις που κάναμε τόσο εγώ όσο και η συναδέλφισσα Μ. Πορτοκαλίδη έγινα αποδέκτες όλες από τους συνάδελφους . Οι προτάσεις μας αφορούν τα υλικά τον σχεδιασμό , το κρηπίδωμα , την κίνηση σχολικών λεωφορείων, την εύρεση κάποιον παρκινγκ ,τους χώρους σταθμεύσεις ΑΜΑ. Κ.Λ.Π. Με την σωστή συνεργασία και κύρια την καλή θέληση και διαθέσει των συνάδελφων. Αλλά και της καλής διαθέσεις της τοπικής και περιφερειακής διοικήσεις, πιστεύομε ότι θα σας παρουσιάσουμε μια νέα μελέτη, που θα μιλά στους δυο κόσμους της πόλης μας. 
Στους κάτοικους της πόλης που πρέπει να έχουν δικό τους χώρο, αλλά και στους επαγγελματίες καταστηματάρχες που και σε αυτούς πρέπει δώσουμε χώρο που να μπορούν να αποδώσουν με τον καλύτερο τρόπο το επάγγελμα τους. Έτσι ώστε να βοηθούν τόσο τους κάτοικους, όσο και τους τουρίστες μας. Η Ανάπλαση της Παράλιας στην Λίμνη ας θεωρήσουμε ότι είναι ένα πρώτο βήμα για την Ανάπτυξη της πόλης, οικονομικά ,πολιτισμικά.
Προσωπικά πιστευώ οτι υπολείπονται πάρα πολλά που μας χρωστά, τόσο η περιφέρεια, όσο και η κυβέρνηση, μετά τις φωτειές και τις πλημμύρες .Τόσο εγώ όσο και οι συνάδελφοι θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο έχοντας στο νου μας το σύνολο της πόλης και το συνολικό σχεδιασμό της, τόσο στο κυκλοφοριακό, όσο και στην μελλοντική πολεοδομικά ανάπτυξη της με το νέο σχέδιο πόλεως.
Όλοι δεσμευτήκαμε πριν κλείσουμε οριστικά την Μελέτη να σας κάνουμε μια παρουσίαση του σχεδιασμού. της φιλοσοφίας του έργου ,αλλά και των υλικών ,που θα χρησιμοποιήσουμε.
Για την ανοικτή συζήτηση και την παρουσίαση της μελέτης με προτζέκτορα ,θα σας ενημέρωση εκ των πράγματων ο Δήμαρχος λόγο της ιδιότητας του. 
Πιστευτούμε ότι σύντομα θα έχουμε αποτελέσματα.
 
ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΡΑΤΖΟΥΔΗΣ. ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΑΣ - ΠΟΛΙΤΗΣ ΛΙΜΝΗΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια οσο το δυνατόν φιλτράρονται ως προς το ύφος και το ήθος τους.
Kάθε υβριστικό ,προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται .
Εγκρίνονται μόνο τα μηνύματα στα οποία εκφράζονται υγιείς απόψεις.
Ο κάθε σχολιαστής υπογράφει ηλεκτρονικά το σχόλιο του και είναι υπεύθυνος έναντι των νόμων.
Το ΜΑΝΤΟΥΔΙ NEWS δεν ενστερνίζεται και δεν φέρει καμία ευθύνη για όσα γράφουν οι αναγνώστες στα σχόλια τους.