Kι αν νικηθήκαμε δεν ήταν απ'την τύχη ή τις αντιξοότητες,αλλά απ'αυτό το πάθος μας για κάτι πιο μακρινό " Τάσος Λειβαδίτης

Δευτέρα 3 Ιουνίου 2024

Η ΤΕ Εύβοιας του ΚΚΕ αποχαιρετά το σ. Τάσο Ζησίμου

Έφυγε χθες Κυριακή 2 Ιούνη από τη ζωή ο σύντροφος Τάσος Ζησίμου, σε ηλικία 76 ετών.
Ο σύντροφος Τάσος γεννήθηκε το 1948 στο Σπαθάρι της Β. Ευβοίας από οικογένεια βιοπαλαιστών κτηνοτρόφων.

Από μικρό παιδί συμμετέχει στους αγώνες του λαού της περιοχής, πάντα μαχητής και αγωνιστής τα βάζει με την αδικία και την εκμετάλλευση.

Ως εργαζόμενος στα μεταλλεία συμμετέχει δραστήρια σε όλες τις μεγάλες εργατικές λαϊκές κινητοποιήσεις της περιοχής για τις οποίες υπέστη απολύσεις, διώξεις, αναγκάστηκε να αναζητήσει δουλειά στην Αθήνα. Παρά τις διώξεις και την τρομοκρατία, τις δυσκολίες της ζωής, ποτέ δε λύγησε!

Το 1974, με την συγκρότηση των κομματικών οργανώσεων στη περιοχή, οργανώνεται στο ΚΚΕ. Παρέμεινε αταλάντευτα πιστός στις αξίες και τα ιδανικά του ΚΚΕ, ενεργός συνδικαλιστής στο πλευρό της εργατικής τάξης και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων της Β. Εύβοιας.

Το 1975 συμμετέχει στις μεγάλες αγροτικές κινητοποιήσεις ενάντια στον τσιφλικά Μπέκερ στο Προκόπι Εύβοιας.

Το 1976, ως δραστήριο μέλος του σωματείου συμμετέχει στην οργάνωση της απεργίας των μεταλλείων του Σκαλιστήρη. Μετά την απεργία απολύεται μαζί με άλλους αγωνιστές.

Παρά την ανεργία και την αναδουλειά όταν ξαναβρίσκει δουλειά στα μεταλλεία του Παπαστρατή πρωταγωνιστεί και πάλι στην οργάνωση των εργαζομένων, εκλέγεται στο ΔΣ του σωματείου από το 1979 μέχρι και το 1990 και το κλείσιμο της επιχείρησης.

Παράλληλα, διατελεί πρόεδρος του εξωραϊστικού πολιτιστικού συλλόγου στο Σπαθάρι τη δεκαετία του 1980 .

Αργότερα στην Αθήνα δουλεύει στα έργα του ΜΕΤΡΟ, στο 21ο παράρτημα. Δρα πρωτοπόρα ως συνδικαλιστής του συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας μέχρι και το 2002, συμμετέχοντας στις επιτροπές υγιεινής και ασφάλειας.

Όταν πιάνει δουλειά στο αεροδρόμιο της Αθήνας κάνει προσπάθειες για δημιουργία σωματείου εργαζομένων για τη δράση του αυτή απολύεται ξανά.

Ο σύντροφος Τάσος συνέβαλε στην υπεράσπιση των επαναστατικών χαρακτηριστικών του Κόμματος στη κρίση του 1991. Συνέβαλε στην ανάπτυξη του ΚΚΕ στη περιοχή, στα εργοστάσια και τα εργοτάξια.

Παρά τα σοβαρά προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε τα τελευταία αρκετά χρόνια βοηθούσε όπως μπορούσε. Σεμνός, ταπεινός, πιστός στις αξίες και τα ιδανικά του ΚΚΕ, αφοσιωμένος στην εργατική τάξη συνέβαλε να μπουν στο ΚΚΕ νέες γενιές κομμουνιστών, τα παιδιά του και τα εγγόνια του.

Η ΤΕ Εύβοιας του ΚΚΕ εκφράζει τα συλλυπητήρια της στη σύζυγο, τα αδέρφια, τα παιδιά και τα εγγόνια του σ. Τάσου.



Η κηδεία του σ. Τάσου θα πραγματοποιηθεί σήμερα, Δευτέρα 3 Ιουνίου, στο Σπαθάρι, στον Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου, στις 5:00μμ.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια οσο το δυνατόν φιλτράρονται ως προς το ύφος και το ήθος τους.
Kάθε υβριστικό ,προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται .
Εγκρίνονται μόνο τα μηνύματα στα οποία εκφράζονται υγιείς απόψεις.
Ο κάθε σχολιαστής υπογράφει ηλεκτρονικά το σχόλιο του και είναι υπεύθυνος έναντι των νόμων.
Το ΜΑΝΤΟΥΔΙ NEWS δεν ενστερνίζεται και δεν φέρει καμία ευθύνη για όσα γράφουν οι αναγνώστες στα σχόλια τους.