Kι αν νικηθήκαμε δεν ήταν απ'την τύχη ή τις αντιξοότητες,αλλά απ'αυτό το πάθος μας για κάτι πιο μακρινό " Τάσος Λειβαδίτης

Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2024

Ιστιαία-Μαντούδι 4-5 LEAGUE CUP (Α’ ΦΑΣΗ)

 

Το Μαντούδι κέρδισε στα πέναλτι 5-4 (κ.δ. & παρ.: 1-1) την Ιστιαία και εξασφάλισε την πρόκριση στη δεύτερη φάση του League Cup ‘Κοσμέτος Τριαντάφυλλος’, όπου θα αντιμετωπίσει εκτός έδρας τη Μακρυκάπα.

Πραγματικά τυχεροί όσοι παρακολούθησαν το παιχνίδι, με τις δυο ομάδες ιδιαίτερα ανταγωνιστικές να διεκδικούν με όλες τους τις δυνάμεις την πρόκριση, με τον Γραμματικόγιαννη στο 6′ να απειλεί για τους φιλοξενούμενους από ευνοϊκή θέση, στέλνοντας ελάχιστα άουτ την μπάλα. Στο 12′ η Ιστιαία ‘απάντησε’ με τον Σιάνο να μην κατορθώνει να ευστοχήσει σχεδόν πάνω στη γραμμή του τέρματος, έπειτα από κόρνερ του Πετή. Τελικά στο 20′ οι γηπεδούχοι ευτύχησαν να ανοίξουν το σκορ, με τον Δαρζέντα να επιχειρεί διαγώνιο σουτ, την μπάλα να προσκρούει και σε αμυντικούς και να καταλήγει στα δίχτυα. Δέκα λεπτά μετά ο Σκριβάνος για το Μαντούδι βρέθηκε απέναντι απ’ τον Παναγιωτόπουλο, που πραγματοποίησε σωτήρια επέμβαση, ενώ τρία λεπτά μετά ήταν η σειρά του Αλατζά να αντιδράσει αποτελεσματικά, σε σουτ έξω από την περιοχή του Σταθαρά, παραχωρώντας κόρνερ. Στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου μέρους μεγάλη ευκαιρία για την ‘Ένωση’, με τον Πετή να αποφεύγει δύο αμυντικούς αλλά τον Αλατζά και πάλι να παραχωρεί κόρνερ και στην επόμενη φάση και πάλι ο πορτιέρο του Μαντουδίου νίκησε τον αντίπαλο του, διώχνοντας με τα πόδια.

Αμφίρροπη και η επανάληψη, με τον Κούκουρα να κλέβει στο 60′ την μπάλα, σουτάροντας λίγο άουτ, ενώ δύο λεπτά μετά ο Καραντάκης έψαξε την ισοφάριση με σουτ που απόκρουσε ο Παναγιωτόπουλος και στο 65′ το σουτ του Στεργίου για την Ιστιαία από το ύψος του πέναλτι πέρασε πάνω από τα γκολπόστ. Το Μαντούδι είχε πάρει την κατοχή, συνέχισε να πιέζει και τελικά έφτασε στην ισοφάριση με πέναλτι του Καραντάκη στο 83′ (καταλογίστηκε ‘χέρι’ στον Τριανταφύλλου). Η μπάλα πάνω-κάτω στα τελευταία λεπτά της κανονικής διάρκειας του αγώνα, με τον Κασσικό για την Ιστιαία να πλασάρει λίγο άουτ στο 87′ και νέα ευκαιρία στο 89′ με σουτ του Κούκουρα απ’ τα πλάγια που απόκρουσε ο Αλατζάς. Στο επόμενο λεπτό μεγάλη ευκαιρία για το Μαντούδι, με ατομική προσπάθεια του Σκριβάνου, που έστειλε την μπάλα δοκάρι και άουτ και στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων εξ επαφής δεν σκόραρε ο Δήμου για την Ιστιαία, με το ματς να οδηγείται στην παράταση. Εκεί δεν άλλαξε κάτι, έτσι η πρόκριση κρίθηκε στα πέναλτι, όπου μετά από δέκα κτυπήματα το Μαντούδι επιβλήθηκε 4-5 (ο Αλατζάς απόκρουσε το πρώτο κτύπημα της διαδικασίας, που εκτέλεσε Τοουρφέ).

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Κασομούλης/Παλούμπης-Λιαγκάκης.

ΓΚΟΛ: 20′ Δ. Δαρζέντας-83′ Καραντάκης.

ΙΣΤΙΑΙΑ (Στάθης Κατσικογιάννης): Παναγιωτόπουλος, Βούλγαρης (52′ Τριανταφύλλου), Σιάνος, Φλέβας, Τοουρφέ, Στεργίου (85′ Κασσικός), Τζαφεράι, Δ. Δαρζέντας (102′ Ανδρέου), Δήμου (102′ Πανταζής), Πετής (57′ Κούκουρας), Σταθαράς.

ΜΑΝΤΟΥΔΙ (Νίκος Κιαπέκος): Αλατζάς, Βρέττος, Γκούρλας, Γραμματικόγιαννης, Καραντάκης, Καρράς (105′ Αντωνίου), Μορφούλης (79′ Γκοϊντέσι), Σκριβάνος, Τάρλας, Τηλιόπουλος (92′ Λιάκος), Τσούτσης.

eviasports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια οσο το δυνατόν φιλτράρονται ως προς το ύφος και το ήθος τους.
Kάθε υβριστικό ,προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται .
Εγκρίνονται μόνο τα μηνύματα στα οποία εκφράζονται υγιείς απόψεις.
Ο κάθε σχολιαστής υπογράφει ηλεκτρονικά το σχόλιο του και είναι υπεύθυνος έναντι των νόμων.
Το ΜΑΝΤΟΥΔΙ NEWS δεν ενστερνίζεται και δεν φέρει καμία ευθύνη για όσα γράφουν οι αναγνώστες στα σχόλια τους.