Kι αν νικηθήκαμε δεν ήταν απ'την τύχη ή τις αντιξοότητες,αλλά απ'αυτό το πάθος μας για κάτι πιο μακρινό " Τάσος Λειβαδίτης

Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2024

YouthSummit στη Λίμνη Εύβοιας. O Δήμος Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας προχωρά στη δημιουργία Δημοτικού Συμβουλίου Νέων


Ο Δήμος Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας συμπεριελήφθη στο πρόγραμμα "YouthHorizons – Απελευθερώνοντας τις δυνατότητες των νέων σε περιοχές που αντιμετωπίζουν προκλήσεις", με στόχο τη δημιουργία Δημοτικού Συμβουλίου Νέων, προχωρώντας στη διοργάνωση ενός μονοήμερου, διαδραστικού youth summit στις 14 Σεπτεμβρίου στις 11:00 π.μ., στο κτίριο Μελά στη Λίμνη Ευβοίας.

Η δράση διοργανώνεται από τον Δήμο Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας με στρατηγικό υποστηρικτή τον “Σύνδεσμο Υποτρόφων του Ιδρύματος Ωνάση” και σε συνεργασία με τον YouthDelegate του Κογκρέσου των Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών του Συμβουλίου της Ευρώπης Παναγιώτη Μουμτσάκη, τελεί υπό την αιγίδα του Κογκρέσου των Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών του Συμβουλίου της Ευρώπης, της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) και της Ελληνικής Εταιρίας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ), ενώ υποστηρίζεται και από σημαντικούς νεανικούς φορείς, όπως η Ecogenia και το WeFor.

Η ενδυνάμωση της τοπικής νεολαίας, η διαβούλευση για τοπικά θέματα υψίστης σημασίας, η διοργάνωση θεματικών εργαστηρίων και η υποστήριξη της κοινότητας για την ίδρυση Δημοτικών Συμβουλίων Νεολαίας συνθέτουν τους κυριότερους στόχους αυτής της δυναμικής πρωτοβουλίας.

Ουσιαστικά, σκοπός του προγράμματος είναι να μπει η νεολαία στο προσκήνιο και να βρεθεί στον πυρήνα των συζητήσεων και των δράσεων, αναγνωρίζοντας με αυτόν τον τρόπο τον πρωταγωνιστικό ρόλο που οφείλει να διαδραματίσει. Στον Δήμο Μαντουδίου – Λίμνης -Αγίας Άννας, μέσω ενός ανοιχτού διαλόγου, θα συζητηθούν οι ανάγκες, ο ρόλος και οι ευκαιρίες της νεολαίας μέσα από τα πρίσματα της βιωσιμότητας, της καινοτομίας, καθώς και του πρωτογενούς και τριτογενούς τομέα.

Οι συμμετέχοντες θα ενημερωθούν για μια πλειάδα ενδιαφερόντων υπο-θεματικών, συνεισφέροντας ενεργά στην ποιότητα και το περιεχόμενο των συζητήσεων. Ταυτόχρονα, η επιδιωκόμενη πολυφωνία των απόψεων και ο συγκερασμός διαφορετικών οπτικών θα επιτρέψουν τη γόνιμη ανταλλαγή γνώσεων και απόψεων μεταξύ των συμμετεχόντων. Τέλος, η παρουσίαση του θεσμού των Δημοτικών Συμβουλίων Νεολαίας στοχεύει στην ενεργοποίηση των νέων της περιοχής αλλά και στο να τους ενθαρρύνει ως προς την εξεύρεση πρακτικών ενεργούς συμμετοχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια οσο το δυνατόν φιλτράρονται ως προς το ύφος και το ήθος τους.
Kάθε υβριστικό ,προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται .
Εγκρίνονται μόνο τα μηνύματα στα οποία εκφράζονται υγιείς απόψεις.
Ο κάθε σχολιαστής υπογράφει ηλεκτρονικά το σχόλιο του και είναι υπεύθυνος έναντι των νόμων.
Το ΜΑΝΤΟΥΔΙ NEWS δεν ενστερνίζεται και δεν φέρει καμία ευθύνη για όσα γράφουν οι αναγνώστες στα σχόλια τους.