Kι αν νικηθήκαμε δεν ήταν απ'την τύχη ή τις αντιξοότητες,αλλά απ'αυτό το πάθος μας για κάτι πιο μακρινό " Τάσος Λειβαδίτης

Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2024

Διαμαρτυρία στην Υψηλή Γέφυρα Χαλκίδας ,για την υποβάθμιση των σχολείων, από γονείς, μαθητές και φορείς,

Μήνυμα προς το Υπουργείο Παιδείας έστειλαν ο Δήμος Μαντουδίου -Λίμνης Αγ.Αννας ,ο Δήμος Δυρφύων Μεσσαπίων, Χαλκιδέων,σύλλογοι ,φορείς και γονείς , που συγκεντρώθηκαν σήμερα το απόγευμα στην Υψηλή Γέφυρα και  ένωσαν τις φωνές τους για να σταματήσει ο εμπαιγμός του Υπουργείου.


Ο εμπαιγμός, αφορά την αλλαγή απόφασης του Υπουργείου μέσα σε μία ημέρα για τα σχολεία Κηρίνθου και Προκοπίου. Ενώ δηλαδή πριν από 10 ημέρες περίπου αποφάσισε τη μη υποβάθμισή τους και όρισε από έναν δάσκαλο στα σχολεία, μέσα σε λίγες ώρες κατάργησε την εν λόγω θετική απόφαση και προχώρησε σε νέα υποβάθμιση.


Να σταματήσει η υποβάθμιση της Εύβοιας και του Δήμου δήλωσε ο δήμαρχος, Γιώργος Τσαπουρνιώτης. «Πως θα μείνουν οι νέοι στην επαρχία, εάν λαμβάνονται τέτοιες αποφάσεις; Θα πρέπει να αλλάξει το θεσμικό πλαίσιο και να μην λαμβάνονται αποφάσεις αυστηρά και μόνο με το γράμμα του νόμου».


Έγινε συμβολικό κλείσιμό της Υψηλής Γέφυρας για 15 λεπτά, στέλνοντας το μήνυμα ότι τα παιδιά δεν είναι αριθμοί και ότι θα πρέπει οι ιθύνοντες να κρίνουν με βάση τις πραγματικές ανάγκες και όχι με το γράμμα του νόμου.

Δεν θα δεχθούμε άλλη υποβάθμιση του τόπου μας, δεν κάνουμε εκπτώσεις στη μόρφωση των παιδιών μας και θα συνεχίσουμε τον αγώνα ήταν το μήνυμα των προέδρων των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων που συμμετείχαν στην κινητοποίηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια οσο το δυνατόν φιλτράρονται ως προς το ύφος και το ήθος τους.
Kάθε υβριστικό ,προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται .
Εγκρίνονται μόνο τα μηνύματα στα οποία εκφράζονται υγιείς απόψεις.
Ο κάθε σχολιαστής υπογράφει ηλεκτρονικά το σχόλιο του και είναι υπεύθυνος έναντι των νόμων.
Το ΜΑΝΤΟΥΔΙ NEWS δεν ενστερνίζεται και δεν φέρει καμία ευθύνη για όσα γράφουν οι αναγνώστες στα σχόλια τους.