Kι αν νικηθήκαμε δεν ήταν απ'την τύχη ή τις αντιξοότητες,αλλά απ'αυτό το πάθος μας για κάτι πιο μακρινό " Τάσος Λειβαδίτης

Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2024

Για τις ηρωίδες αγρότισσες της περιοχής μας...σήμερα η Διεθνής Ημέρα Αγρότισσας!

 

Για τις ηρωίδες αγρότισσες της περιοχής μας, μάνες και γιαγιάδες που μας μεγάλωσαν...


Η Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών καθιέρωσε στις 15 Οκτωβρίου τη Διεθνή Ημέρα Αγρότισσας ως αναγνώριση του κρίσιμου ρόλου και της συμβολή των γυναικών της υπαίθρου,

στην ενίσχυση της γεωργικής και αγροτικής ανάπτυξης, τη βελτίωση της επισιτιστικής ασφάλειας και την εξάλειψη της φτώχειας στην ύπαιθρο.

Η ευρύτερη περιοχή Μαντουδίου έχει καλλιεργήσιμες εκτάσεις περίπου 15.000 στρεμ.και παλιότερα το 90% των κατοίκων η κύρια απασχόληση ήταν η γεωργική.

Όλες οι γυναίκες αγρότισσες ,ήταν και είναι, ηρωίδες της ζωής, ολημερίς στο κάμπο με κοπιαστική εργασία και  το βράδυ στο σπίτι, χωρίς τα μέσα και τις ανέσεις της εποχής μας!

Η ημέρα αυτή γιορτάζεται για να υπενθυμίσει σε όλους μας τη συμβολή της, με τους πολλαπλούς της ρόλους ως μητέρα, σύζυγος, αγρότισσα, αποτελώντας τον κύριο πυρήνα της οικογένειας και της κοινωνικής συνοχής των αγροτικών περιοχών μας στη διατήρηση της πολιτισμικής  μας ταυτότητας.



 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια οσο το δυνατόν φιλτράρονται ως προς το ύφος και το ήθος τους.
Kάθε υβριστικό ,προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται .
Εγκρίνονται μόνο τα μηνύματα στα οποία εκφράζονται υγιείς απόψεις.
Ο κάθε σχολιαστής υπογράφει ηλεκτρονικά το σχόλιο του και είναι υπεύθυνος έναντι των νόμων.
Το ΜΑΝΤΟΥΔΙ NEWS δεν ενστερνίζεται και δεν φέρει καμία ευθύνη για όσα γράφουν οι αναγνώστες στα σχόλια τους.