Κυριακή 22 Μαΐου 2022

Πολιτιστικός Περιβαλλοντολογικός Σύλλογος Β. Εύβοιας - Λειψώ

Έχουμε τη χαρά να σας ανακοινώσουμε τη δημιουργία του νέου Πολιτιστικού και Περιβαλλοντολογικού Συλλόγου της Βόρειας Εύβοιας με την επωνυμία Λειψώ. Η κίνηση αυτή αποτελεί τη συλλογική πρωτοβουλία μίας ομάδας πολιτών η οποίοι, την επαύριο των καταστροφικών πυρκαγιών του Αυγούστου του 2021, επιθυμούν να συμβάλλουν στην πολιτιστική, περιβαλλοντολογική και τουριστική ανάπτυξη της Βόρειας Εύβοιας.
Στόχος μας είναι η προστασία του περιβάλλοντος και η εξασφάλιση της οικολογικής ισορροπίας με σεβασμό προς τις πολιτιστικές αξίες και η ενθάρρυνση ενεργειών και δράσεων που υλοποιούν οικολογικούς στόχους και την ορθολογική διαχείριση των φυσικών πόρων με αποτέλεσμα την οικολογική-περιβαλλοντική αναβάθμιση της Βόρειας Εύβοιας και της ευρύτερης γεωγραφικής περιοχής. Η στήριξη των τοπικών πρωτοβουλιών μέσω της διοργάνωσης πολιτιστικών, οικολογικών και περιβαλλοντικών δράσεων σε συνεργασία με όλους τους συλλόγους της περιοχής τόσο στη Β. Εύβοια όσο και στην υπόλοιπη Ελλάδα καθώς και τη συμμετοχή σε ανάλογες δραστηριότητες στο εξωτερικό. Η έρευνα, μελέτη, προβολή και επίλυση προβλημάτων της περιοχής και των κατοίκων που άπτονται άμεσα ή έμμεσα με την ποιότητα ζωής.
Μπορεί περίπου 2/3 των δασών μας να κάηκαν όμως η περιοχή μας συνεχίζει να ζει, να αναπνέει και να παράγει. Οι κοινωνίες δεν πεθαίνουν ποτέ. Αντίθετα, μέσα από τις στάχτες γεννιούνται νέες ιδέες, πρωτοβουλίες και οράματα. Ελάτε όλοι μαζί να χτίσουμε μια νέα Βόρεια Εύβοια έτσι όπως την οραματιζόμαστε. Μαζί με τα δέντρα που θα ξαναφυτρώσουν ας ξαναγεννηθεί και η περιοχή μας για να μπορέσουν τα παιδιά μας να ζήσουν και να εργαστούν στη Βόρεια Εύβοια.
Θα θέλαμε να σας προσκαλέσουμε στην πρώτη εκδήλωση που διοργανώνουμε ως σύλλογος στο θέατρο Ελύμνιον στις 28 Μαΐου στις 19:30. Ελάτε να παρακολουθήσουμε την παρουσίαση του εξαιρετικού βιβλίου του Δημήτρη Προύσαλη Παραμύθια λαϊκά για να σώσουμε το Μεγάλο μας Σπίτι με ζωντανή μουσική των Μιχάλη Αντωνίου, και Δημήτρη Χρυσόπαιδο.
Για περισσότερες πληροφορίες και για να εγγραφείτε μελη. επικοινωνήστε μαζί μας στο leipso2022@gmail.com, στο Facebook Πολιτιστικός Περιβαλλοντολογικός Σύλλογος Β. Εύβοιας - Λειψώ και στα εξής τηλέφωνα:
Γιάννης Καρατζούδης | Λίμνη - Χρόνια | +30694580820
Ιόλη Δελιβάνη | Κήρινθος - Μαντούδι | +306944311126
Βούλα Ψυχογιού | Βασιλικά | +306987059143
Νάνσυ Παπαποστόλου | Αιδηψός | +306944948529
Δείτε λιγότερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια οσο το δυνατόν φιλτράρονται ως προς το ύφος και το ήθος τους.
Kάθε υβριστικό ,προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται .
Εγκρίνονται μόνο τα μηνύματα στα οποία εκφράζονται υγιείς απόψεις.
Ο κάθε σχολιαστής υπογράφει ηλεκτρονικά το σχόλιο του και είναι υπεύθυνος έναντι των νόμων.
Το ΜΑΝΤΟΥΔΙ NEWS δεν ενστερνίζεται και δεν φέρει καμία ευθύνη για όσα γράφουν οι αναγνώστες στα σχόλια τους.