Kι αν νικηθήκαμε δεν ήταν απ'την τύχη ή τις αντιξοότητες,αλλά απ'αυτό το πάθος μας για κάτι πιο μακρινό " Τάσος Λειβαδίτης

Κυριακή 14 Ιουλίου 2024

Οι προτάσεις μας, στην πρώτη συνάντηση με τον Δήμαρχο !

Στα πλαίσια των προτάσεων που μπορούν θεσμικά από τον Δήμο να προωθηθούν και να δημιουργήσουν συνθήκες ανάπτυξης στον τόπο μας, η πολυμελής ανοικτή ομάδα παρέμβασης ,θα συναντηθεί με τον  Δήμαρχο 21 Ιουλίου στην πρώτη συνάντηση,ενώ τα αποτελέσματά της , θα αναρτηθούν στο mantoudi news , προς ενημέρωση όλων.

Μακρόπνοος  στόχος όλων μας, είναι η δημιουργία αποθέματος προτάσεων προς υλοποίηση ,με θεμέλιο για την ανάπτυξη,την τοπική ιστορία και τον πολιτισμό μας ,ενώ όσοι πολίτες επιθυμούν ,μπορούν να στείλουν προτάσεις ώστε να ενσωματωθούν στο πλαίσιο διεκδικήσεων! 

Θέματα που θα συζητηθούν στην 1η συνάντηση:


1.Η ανακαίνιση του εμβληματικού διατηρητέου κτιρίου του 1885 ,της "Μεγάλης Οικίας"(κονάκι Βουδούρη ) και μετατροπή του, σε πολιτιστικό κέντρο και μουσειακό χώρο της ιστορίας του τόπου μας .

 
2.Η αισθητική ανάπλαση της γέφυρας του ποταμού Κηρέα στην είσοδο του Μαντουδίου ,στα πρότυπα του ποταμού Τρικάλων, ως η μοναδική ευκαιρία να γίνει ,μαζί με το αναγκαίο έργο της  αντιπλημμυρικής  θωράκισης του Κηρέα, μέσα στον οικιστικό ιστό της Κωμόπολης.

- Πρόταση μελέτης στη παραλία Κυμάσι ,για δημιουργία Συνεδριακού Κέντρου σε κτίριο του Δήμου στο κυμάσι (παλιά αποθήκη λευκολίθου )πίσω από τα καφέ της παραλίας και η πλήρης διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου ,πλατείας ,πεζοδρόμου κατά μήκος της παραλίας κλπ ,σύμφωνα με εμπεριστατωμένη πρόταση του συμπατριώτη μας Γ.Μουρτοπάλλα.

Η αίθουσα μπορεί να διακοσμηθεί όπως στο Λαύριο με μεγάλες φωτογραφίες και παλιά μηχανήματα από τη μεταλλευτική μας ιστορία, με παράλληλη αξιοποίηση της παράλιας ζώνης με επαναφορά στον Δήμο του Οικοπέδου 33 στρεμ από το δημόσιο.

 Επίσης θα τεθούν για συζήτηση:

- Τοποθέτηση διαδραστικής τουριστικής φωτιζόμενης πινακίδας, στην πλατεία της Αγίας Τριάδος,ώστε οι επισκέπτες να γνωρίζουν τον τόπο που επισκέπτονται

-Τοποθέτηση στη μέση της πλατείας "Μεγάλης Οικίας" (Κονάκι Βουδούρη), ενός λαξευμένου βράχου που θα έχει χαραγμένη την ημερομηνία ελευθερίας του Μαντουδίου  "23 Φλεβάρη 1895". ενώ ο περιβάλλον χώρος θα διακοσμηθεί με ευρήματα και κειμήλια από αρχαιοτάτων χρόνων έως σήμερα


-Τοποθέτηση μαρμάρινης πλάκας μνήμης, με τη μορφή του "δικού μας"Π.Παύλου δίπλα στην Αγία Τριάδα, ως ελάχιστος φόρος τιμής στο μεγάλο και μοναδικό ιερέα που υπηρέτησε το τόπο μας επί 25 χρόνια. Μακροπρόθεσμα ,με τη δημιουργία του μουσειακού χώρου στην Μ.Οικία θα συλλεχθεί όλο το πνευματικό έργο του(ομιλίες βίντεο άρθρα κλπ)

-Πρόταση απόφασης από το Δημοτικό Συμβούλιο προς το Συμβούλιο Τοπωνυμιών,να αποδοθεί ο τιμητικός τίτλος της Ιστορικής Έδρας  του Δήμου μας,στο Μαντούδι

- Πρόταση στο Δημ.Συμβούλιο για λήψη απόφασης χάραξης στο Ηρώων πεσόντων της πλατείας ,με τα ονόματα τριών συμπατριωτών μας, που έπεσαν υπέρ πατρίδος (Μουργκογιάννης Ιωάννης ,Μιχελής Μιχαήλ, Δαμιανός Δημήτριος ,) την περίοδο της αντίστασης 1940-1944

- Τοποθέτηση ταμπέλας στην κεντρική Πλατεία μας προς τιμή των μεταλλωρύχων μας, με την ονομασία:   "ΠΛΑΤΕΙΑΜΕΤΑΛΛΩΡΥΧΩΝ"


-Ενεργοποίηση της πρότασης για την δημιουργία Βρεφονηπιακού Σταθμού - δίπλα στο κλειστό γυμναστήριο θέση Ρετσινόγουρνα - στον άνω όροφο ιδιοκτησίας συν/μού (σύμφωνα με αίτημα της τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου), ενώ η ισόγεια αίθουσα θα στεγάσει τον Τοπικό Οργανισμό Εγγείων Βελτιώσεων (ΤΟΕΒ Μαντουδίου) και τον Συν/μο και ο περιβάλλον χώρος θα διακοσμηθεί με παλιά αγροτικά κειμήλια και μηχανήματα.

-Ενεργοποίηση του Δήμου για χρηματοδότηση και συνέχιση των ανασκαφών της αρχαίας Κηρίνθου στη θέση πελέκι, της κτηματικής περιφέρειας Μαντουδίου ,όπως και την  προστασία και ανάδειξη,του ταφικού της Γεωμετρικής περιόδου, δίπλα στο Δημαρχείο, στα πρανή του Γυμνασίου.

-Πρόταση ονοματοδοσίας δρόμων και μικρών πλατειών με ονόματα ανθρώπων της τοπικής ιστορίας μας !(Κ.Δαμιανός)

.Η ΟΜΑΔΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ για την ανάπτυξη, την ιστορία και την πολιτιστική κληρονομιά μας !

Βέττας Κωστής,  Λάμπρου Γιώργος , Λάμπρου Αντώνης , Λάμπρου Ι.Μιχάλης, Καραγιάννης Νίκος, Τσαγκαρόπουλος Σταμάτης , Χονδρογιάννης Γιώργος  ,Σκουμπρής Νίκος , Μπίλας Γ. Δημήτρης,  Μπεκάκος Γ. Βασίλης,  Τριάντης  Θωμάς (Μάκης),  Κοροβός Θωμάς,  Παπαντωνίου Γιάννης,  Μουρτοπάλλας Κ. Γιώργος, Δαμιανός Α.Κώστας, Τριάντης Γ.Θεόδωρος, Κοντογιάννη Γ.Ματούλα

 # Η ομάδα είναι ανοιχτή για όποιον επιθυμεί να συμμετάσχει !



5 σχόλια:

  1. Μπράβο στη πρόταση για το πάτερ Παύλο. Μπράβο ρε παιδιά... αυτός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Για τη γέφυρα μπράβο.Αυτη έπρεπε να είναι πόλος έλξης τουριστών και όχι σκουπιδαριο. Μπράβο, ρούπι μη κάνετε πισω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ζούμε στην εποχή του απόλυτου σταρχιδισμου! Κρατώ μικρό καλάθι! Εύχομαι να σας ακούσουν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η γέφυρα στην θέση Πορτάρα κ η διαπλάτυνση του δρόμου από εκεί μέχρι το λιμάνι έχουμε κάποια ενημέρωση θα γίνει η έχει μπει στο πρόγραμμα της δεκαετίας?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μέσα στις προτεραιότητες πρέπει να είναι το φτιαχτούν όλοι οι δρόμοι μέσα στο χωριό που είναι σε άθλια κατάσταση και όχι μόνο σε αυτόυς γύρω από την πλατεία ή στο γυμναστήριο οπως και έγιναν .... Πας στη Λίμνη και τους χαίρεσαι, ακόμα και στην Αγία Άννα που εξυπηρετεί λιγότερους κατοίκους, έχουν στρώσει περισσότερους δρόμους από εμάς ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια οσο το δυνατόν φιλτράρονται ως προς το ύφος και το ήθος τους.
Kάθε υβριστικό ,προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται .
Εγκρίνονται μόνο τα μηνύματα στα οποία εκφράζονται υγιείς απόψεις.
Ο κάθε σχολιαστής υπογράφει ηλεκτρονικά το σχόλιο του και είναι υπεύθυνος έναντι των νόμων.
Το ΜΑΝΤΟΥΔΙ NEWS δεν ενστερνίζεται και δεν φέρει καμία ευθύνη για όσα γράφουν οι αναγνώστες στα σχόλια τους.