Kι αν νικηθήκαμε δεν ήταν απ'την τύχη ή τις αντιξοότητες,αλλά απ'αυτό το πάθος μας για κάτι πιο μακρινό " Τάσος Λειβαδίτης

Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2024

Συνάντηση του σωματείου Ρητινοκαλλιεργητών Δασεργατών, με τον Υπουργό Περιβάλλοντος κ.Σκυλακάκη

 


ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΡΗΤΙΝΟΚΑΛΛΙΕΡΓΗΤΩΝ ΔΑΣΕΡΓΑΤΩΝ ΝΟΜΟΥ ΕΥΒΟΙΑΣ

Συνάδελφοι και συναδέλφισσες,

Την Παρασκευή 20/9 πραγματοποιήθηκε συνάντηση του σωματείου Ρητινοκαλλιεργητών Δασεργατών με τον Υπουργό Περιβάλλοντος κ.Σκυλακάκη.

Ζητήσαμε να τηρούνται τα αυτονόητα και επιπρόσθετα μέτρα στήριξης του εισοδήματος μας απέναντι στην ακρίβεια, για να συνεχίσουμε να ζούμε στον τόπο μας. Πιο συγκεκριμένα ζητήσαμε

1. Οι πληρωμές μας να γίνονται σταθερά με ολόκληρο το ποσό σε όλους τους εργαζόμενους του προγράμματος και χωρίς καθυστερήσεις, που φτάνουν να μας βάζουν μέσα μέχρι και ένα ολόκληρο μήνα. Τώρα μάλιστα είμαστε ακόμα απλήρωτοι.

2. Να λαμβάνουμε όπως δικαιούμαστε ως δασεργάτες το επίδομα βαρέων και ανθυγιεινών και αυξήσεις στους μισθούς που να ξεπερνάνε την αύξηση πληθωρισμού.

3. Να πληρωθούν εδώ και τώρα όλα τα χρωστούμενα από τις άδειες αναρρωτικές, μητρότητας και άλλες. Είναι απαράδεκτο συνάδελφοι τραυματισμένοι και βαριά άρρωστοι να μένουν για μήνες χωρίς εισόδημα λόγω γραφειοκρατικών καθυστερήσεων.

4. Αύξηση της επιδότησης παραγωγής των ρητινοκαλλιεργητών στα 80λεπτά και αναβάθμιση της ασφαλιστικής κλάσης μας κλάσης ώστε να πάψει η αδικία των συντάξεων των 400 ευρώ.

Τέλος ζητήσαμε

Την άμεση ολοκλήρωση του 6ου κύκλου του προγράμματος με ένταξη όλων των δικαιούχων, όπως και των υλοτόμων και των νέων ρητινοκαλλιεργητών και υλικοτεχνική υποδομή για την ασφάλεις των εργαζομένων και την καλύτερη λειτουργία του προγράμματος.


Η απάντηση του υπουργείου στα αιτήματα μας ήταν αρνητική και γενικόλογη προσπαθώντας να επιρρίψει τις ευθύνες σε άλλες υπηρεσίες και υπουργεία. Υποσχέθηκαν ότι θα λύσουν το πρόβλημα των πληρωμών και ότι θα κοιτάξουν το ζήτημα των αυξήσεων.


Εμείς κρατάμε μικρό καλάθι κι όπως συζητήσαμε και στη γενική συνέλευση της Κυριακής παραμένουμε σε ετοιμότητα για να διεκδικήσουμε καλύτερους όρους ζωής στον τόπο μας. Γιατί τα προβλήματα είναι εδώ κι ας καμώνονται διάφοροι κυβερνητικοί παράγοντες ότι μας τα λύνουν. Εξάλλου κι αυτή η ίδια συνάντηση για τα επείγοντα και ασφυκτικά προβλήματα του κλάδου μας, με ευθύνη του υπουργείου, καθυστερούσε και αναβάλλονταν εδώ και ένα χρόνο. Οι μαζικές συνελεύσεις και κινητοποιήσεις του σωματείου μας πίεσαν να γίνει η συνάντηση, αυτές είναι που θα πιέσουν και θα φέρουν αποτελέσματα όπως συμβαίνει και μέχρι σήμερα.


Η στάση της κυβέρνησης είναι εγκληματική όχι μόνο γιατί καταδικάζει έναν ολόκληρο κλάδο και την τοπική οικονομία που εξαρτάται από το εισόδημα μας. Είναι εγκληματική γιατί ξεκληρίζει έναν κλάδο που με τη δουλειά του προστατεύει την τοπική κοινωνία από πλημμύρες και φωτιές. Μόνο το φετινό καλοκαίρι δύο φορές σβήσαμε φωτιές στη γέννηση τους προλαβαίνοντας τα χειρότερα όπως κάναμε και δεκάδες φορές στο παρελθόν.


ΔΕ ΠΑΜΕ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΜΑΣ! 

 Κουρκουλοί 25/09/2024

Το ΔΣ του σωματείου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια οσο το δυνατόν φιλτράρονται ως προς το ύφος και το ήθος τους.
Kάθε υβριστικό ,προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται .
Εγκρίνονται μόνο τα μηνύματα στα οποία εκφράζονται υγιείς απόψεις.
Ο κάθε σχολιαστής υπογράφει ηλεκτρονικά το σχόλιο του και είναι υπεύθυνος έναντι των νόμων.
Το ΜΑΝΤΟΥΔΙ NEWS δεν ενστερνίζεται και δεν φέρει καμία ευθύνη για όσα γράφουν οι αναγνώστες στα σχόλια τους.