Πέμπτη 14 Μαΐου 2020

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΡΗΤΙΝΟΚΑΛΛΙΕΡΓΗΤΩΝ ΝΟΜΟΥ ΕΥΒΟΙΑΣ



 Συνάδελφοι/ συναδέλφισσες

 Σε συνέχεια της μεγάλης προσπάθειας που κατέβαλε το σωματείο μας, της πίεσης και της διεκδίκησης που άσκησε προς όλους τους φορείς, καταφέραμε να ενταχθεί ο κλάδος μας στις πληττόμενες κατηγορίες εργαζομένων λόγω της πανδημίας. 

Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να δικαιούμαστε το έκτακτο βοήθημα των 800 ευρώ που βεβαίως δεν αρκεί για να καλύψει το σύνολο των αναγκών των οικογενειών μας αυτή τη περίοδο, ωστόσο πρέπει να δοθεί σε κάθε συνάδελφο. Αυτές τις ημέρες που άνοιξε το σύστημα για την υποβολή των αιτήσεων υπάρχουν τρεις κατηγορίες: 
 Όσοι συνάδελφοι συγκεντρώνουν ετήσια εως 100 ένσημα, πλέον του εποχικού επιδόματος, έκαναν αίτηση για να πάρουν το επίδομα των 800 ευρώ
  
Όσοι συνάδελφοι συγκεντρώνουν ετήσια απο 200 ένσημα και πάνω και βγαίνουν 3 ή 4 μήνες στο ταμείο ανεργίας, δόθηκε παράταση επιπλέον δυο μήνες ταμείου, και επομένως με αυτό το τρόπο θα τους καταβληθεί το επίδομα. 
 Ωστόσο για τους συναδέλφους που έχουν απο 100 εως 200 ένσημα και δικαιούνται μόλις δυο μήνες ταμείο ανεργίας, το σύστημα δεν τους αφήνει να υποβάλλουν αίτημα για να πάρουν το επίδομα. 
Η κατηγορία αυτή αποτελεί και την πλειοψηφία στον κλάδο μας. Απαιτούμε ΕΔΩ και ΤΩΡΑ να δοθεί λύση για να κάνουν αίτηση και να καταβληθεί το επίδομα και αυτή η κατηγορία συναδέλφων. Είναι απαράδεκτη και ανυπόστατη η εξαίρεσή τους. 
Όλοι οι αρμόδιοι φορείς της κυβέρνησης να μεριμνήσουν ώστε να ενταχθεί και αυτή η κατηγορία συναδέλφων στο έκτακτο επίδομα ΑΜΕΣΑ. 
Στο συλλογικό αγώνα βρίσκεται η λύση! Οι ανάγκες μας δεν μπαίνουν σε καραντίνα!
 Κουρκουλοί 14/5/2020
 Το ΔΣ του σωματείου Ρητινοκαλλιεργητών Ν. Ευβοίας 

Για το ΔΣ Βαγγέλης Γεωργαντζής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια οσο το δυνατόν φιλτράρονται ως προς το ύφος και το ήθος τους.
Kάθε υβριστικό ,προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται .
Εγκρίνονται μόνο τα μηνύματα στα οποία εκφράζονται υγιείς απόψεις.
Ο κάθε σχολιαστής υπογράφει ηλεκτρονικά το σχόλιο του και είναι υπεύθυνος έναντι των νόμων.
Το ΜΑΝΤΟΥΔΙ NEWS δεν ενστερνίζεται και δεν φέρει καμία ευθύνη για όσα γράφουν οι αναγνώστες στα σχόλια τους.