Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2022

Χαριστικές ληστρικές παραχωρήσεις δημόσιου πλούτου, ιδιώτες που θησαυρίζουν και κάποιες περίεργες(; ) συμπτώσεις...

Το πρόσφατο φιάσκο στην Αττική οδό δείχνει με τον πιο δραματικό τρόπο ότι πρέπει να σταματήσει αυτό που αποτελεί ελληνική ιδιαιτερότητα για αναπτυγμένη χώρα του δυτικού κόσμου: ληστρικές συμβάσεις παραχώρησης σε ιδιώτες που θησαυρίζουν με σίγουρα κέρδη χωρίς υποχρεώσεις και ρίσκα. 

Τρία δις ευρώ εισέπραξε από πανάκριβα διόδια σε 15 χρόνια η εταιρία, όταν όμως χρειάστηκε φάνηκε η εγκληματική της ανεπάρκεια. Ακόμη και τον απεγκλωβισμό των αυτοκινήτων ανέλαβε -ανέξοδα- ο στρατός! 

Είχε μάλιστα το θράσος να ζητά διαφυγόντα κέρδη λόγω πανδημίας ύψους 87 εκ ευρώ! (Βλ. τον πίνακα για τους μήνες Μάρτιο-Μάιο) λες και ήταν ευθύνη ή μπορούσε να την προβλέψει το κράτος!

 Γιατί στη σύμβαση που υπέγραψαν προέβλεψαν αποζημίωση για χαμηλή κυκλοφορία οχημάτων! Ας μην ξεχνάμε ότι και η ιδιωτική Agean με τα πανάκριβα εισιτήρια πήρε κρατική ενίσχυση 120 εκ. λόγω πανδημίας.

Έτσι όλοι γινόμαστε «επενδυτές»! Αποτελεί παράδειγμα τι θα συνέβαινε αν πχ η υγεία περάσει περαιτέρω σε ιδιώτες όπως ορέγονται πολλοί. 

Ήρθε λοιπόν η ώρα να ξανανοίξει η συζήτηση του τι πρέπει να έχει δημόσιο χαρακτήρα και τι παραχωρείται σ αυτόν τον τόπο. Παραχωρούμε τα δίκτυα; Τις συγκοινωνίες, την υγεία; Το νερό; Πού βάζουμε την κόκκινη γραμμή;

Τέλος, μεγάλα ερωτήματα προέκυψαν κι από την πρόταση του πρωθυπουργού δίκην διαμεσολαβητή σε εξωδικαστικό συμβιβασμό για τα 2000 ευρώ: πως προέκυψε το ύψος του ποσού; Και γιατί όχι σε όλους όσους ταλαιπωρήθηκαν αφάνταστα και σε άλλους δρόμους;

 Η εταιρία πάντως δέχτηκε μάλλον με ανακούφιση την πρόταση ελπίζοντας ότι θα λειτουργήσει σαν ανάχωμα στο θυμό των πολιτών και στη σωρεία προσφυγών για ομαδικές αγωγές αποζημίωσης.

 Και η σύμπτωση: 

πλειοψηφική συμμετοχή στην Αττική οδό έχει η εταιρία Ελλάκτωρ, το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών της οποίας έχει περάσει σε Ολλανδικό fund. 

Πρόεδρος στο ΔΣ του ομίλου τοποθετήθηκε ο δικηγόρος Γ. Μυλωνογιάννης, νομικός σύμβουλος επίσης του πρωθυπουργού σε φορολογικά θέματα...

Συμεών Κεδίκογλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια οσο το δυνατόν φιλτράρονται ως προς το ύφος και το ήθος τους.
Kάθε υβριστικό ,προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται .
Εγκρίνονται μόνο τα μηνύματα στα οποία εκφράζονται υγιείς απόψεις.
Ο κάθε σχολιαστής υπογράφει ηλεκτρονικά το σχόλιο του και είναι υπεύθυνος έναντι των νόμων.
Το ΜΑΝΤΟΥΔΙ NEWS δεν ενστερνίζεται και δεν φέρει καμία ευθύνη για όσα γράφουν οι αναγνώστες στα σχόλια τους.