Κυριακή 23 Ιανουαρίου 2022

Μίλτος Χατζηγιαννάκης: Η ανάδειξη του αρχαιολογικού χώρου της Κηρίνθου στο Μαντούδι δεν συνάδει με τα σχέδια για εγκατάσταση αιολικού πάρκου.

 Στην παρακάτω δήλωση προέβη ο βουλευτής Εύβοιας του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία και αν. Τομεάρχης Εσωτερικών, υπεύθυνος Αυτοδιοίκησης, Μίλτος Χατζηγιαννάκης για την ενδεχόμενη εγκατάσταση αιολικού πάρκου κοντά στον αρχαιολογικό χώρο της Κηρίνθου.

«Η ανάδειξη του αρχαιολογικού χώρου της Κηρίνθου στο Μαντούδι δεν συνάδει με τα σχέδια για εγκατάσταση αιολικού πάρκου. 

Σύμφωνα με την επιστολή του Προέδρου της Κοινότητας Μαντουδίου κ. Λάμπρου, αύριο αναμένεται να συζητηθεί στο Τοπικό Συμβούλιο Μνημείων Στερεάς Ελλάδας η έγκριση ή μη της εγκατάστασης ανεμογεννητριών στο «Ακρωτήριο Γέρων» κοντά στην αρχαία Κήρινθο. 

Είμαι σίγουρος ότι η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ευβοίας, που τόσα χρόνια επιτελεί μοναδικό έργο στη διατήρηση και την ανάδειξη της ιστορίας του νησιού μας, θα σεβαστεί στην εισήγησή της τα δίκαια αιτήματα των πυρόπληκτων κατοίκων του Δήμου Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας, καθώς και τις αποφάσεις για την αναστολή αδειοδότησης εγκατάστασης αιολικών, λόγω της καταστροφικής πυρκαγιάς του περασμένου Αυγούστου.

Αύριο το πρωί θα επικοινωνήσω με την αξιότιμη δρ. Σίμωσι, Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ευβοίας για να τις γνωστοποιήσω εκ νέου τις θέσεις της τοπικής κοινωνίας του Μαντουδίου».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια οσο το δυνατόν φιλτράρονται ως προς το ύφος και το ήθος τους.
Kάθε υβριστικό ,προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται .
Εγκρίνονται μόνο τα μηνύματα στα οποία εκφράζονται υγιείς απόψεις.
Ο κάθε σχολιαστής υπογράφει ηλεκτρονικά το σχόλιο του και είναι υπεύθυνος έναντι των νόμων.
Το ΜΑΝΤΟΥΔΙ NEWS δεν ενστερνίζεται και δεν φέρει καμία ευθύνη για όσα γράφουν οι αναγνώστες στα σχόλια τους.